Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skole isolerer børn efter positiv coronatest: Venter i øjeblikket på at blive hentet af forældre

Flere elever på Hee Skole venter i øjeblikket på at blive hentet af deres forældre, efter en klassekammerat er blevet testet positiv for coronavirus. Arkivfoto:Jørgen Kirk
Hee Skole er i gang med at sende elever hjem, og en dagplejer i Skjern-området har en smittet ægtefælle. Fagchef forventer, at det bliver nødvendigt at sende flere hjem, eftersom flere venter på testsvar.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: To klasser og to lærere på Hee Skole er blevet isoleret, mens man venter på, at eleverne bliver hentet af deres forældre.

Det sker, efter en elev er blevet testet positiv for coronavirus, fortæller Flemming Nielsen, der er fagchef for Dagtilbud og Undervisning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er i gang med i øjeblikket at sende 0. og 1. klasse hjem fra Hee Skole. Det, der sker i praksis, er, at vi ikke kan sende børn hjem, hvis forældrene ikke er hjemme. Vi har startet en telefonkæde og prøver at få fat i forældrene, som så skal komme og hente deres barn hurtigst muligt, og så gør vi det, at vi groft sagt internerer de elever og lærere, siger han.

0. og 1. klasse bliver undervist sammen, hvorfor elever i begge klasser sendes hjem.

Annonce

Dagplejers mand smittet

Også i Skjern-området har en positiv coronatest betydet ændringer i nogle børns hverdag.

- Vi har lukket en dagpleje i Skjern-området, fordi dagplejerens mand var testet positiv, og nu skal hun også testes, siger Flemming Nielsen.


Det vil være ret usandsynligt, hvis der ikke kommer mere med alle dem, vi har hørt om hen over weekenden. Det ville være helt usædvanligt, når smittetrykket også er så højt, som det er hos os i øjeblikket.

Flemming Nielsen, fagchef for Dagtilbud og Undervisning


Dagplejebørnene er i øjeblikket i gæstepleje, fordi de ikke har været i direkte kontakt med dagplejerens mand, der har været isoleret siden tirsdag. Viser det sig, at dagplejerens test også er positiv, bliver børnene hjemsendt.

Annonce

Flere venter på svar

Coronasmitten er lige nu ganske udbredt i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor der den seneste uge har været 56 nye bekræftede tilfælde af smitte med coronavirus.

Og det betyder helt naturligt, at også skoler og daginstitutioner rammes, siger Flemming Nielsen.

- Vi plejer at sige, at vi har 9.000 børn, som tilsammen har 18.000 forældre og i øvrigt 2000 ansatte, og allerede der rammer vi halvdelen af kommunen, siger han.

I øjeblikket er der fem personer i kommunernes skoler og daginstitutioner, der venter på testsvar, så det ville ikke overraske fagchefen, om det blev nødvendigt at hjemsende flere.

- Det vil være ret usandsynligt, hvis der ikke kommer mere med alle dem, vi har hørt om hen over weekenden. Det ville være helt usædvanligt, når smittetrykket også er så højt, som det er hos os i øjeblikket, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce