Annonce
Ringkøbing

Skole har sendt 100 elever mere hjem: Der er for få lærere til at undervise

Mange klasselokaler har stået tomme på Ringkøbing Skole siden fredag. Arkivfoto: Morten Stricker
Appen Smittestop har advaret en håndfuld lærere om, at de kan have været udsat for smitte og derfor skal isolere sig.
Annonce

Ringkøbing: En del elever fik en tidlig fridag torsdag, da personalet på Ringkøbing Skole måtte ringe rundt til forældre med besked om at komme og hente deres børn.

Grunden var, at der ganske enkelt var for få lærere til at varetage undervisningen. Flere lærere sidder nemlig lige nu i isolation hjemme, fordi de har været i kontakt med en covid-19-smittet person.

Tirsdag hjemsendte Ringkøbing Skole over 100 lærere, pædagoger og elever, efter en lærervikar var blevet testet positiv for virussen.

- Vi fulgte retningslinjerne og sendte dem hjem, som vi vurderede, var i smitterisiko. Der sker så det i mellemtiden, at mange lærere har installeret Smittestop-appen, og der er flere af dem, der får en besked om, at de har været i nærheden af en smittet. De gør, hvad de skal, og isolerer sig og bliver testet, forklarer Flemming Nielsen, der er kommunens fagchef for Dagtilbud og Undervisning.

I alt 99 elever fra 5. og 6. årgang er sendt hjem torsdag til middag, da yderligere fem-seks lærere har fået besked om, at de er i smitterisiko gennem appen.

Annonce

Appen vurderer hårdt

Flemming Nielsen mener, at appen vurderer smitterisikoen hårdere, end de retningslinjer man bruger hos Ringkøbing-Skjern Kommune.


Hvis man bare passerer nogen, der er smittet, på gangen på skolen, vurderer vi ikke, at man er i smitterisiko.

Flemming Nielsen, fagchef, Dagtilbud og undervisning


Smittestop-appen fungerer ved at give folk besked, hvis de har være i kontakt med en person, der har registreret sig som smittet i appen. Der står i beskrivelsen af Smittestop:

”Du vil sandsynligvis få en besked om smitterisiko, hvis din kontakt med en person, der har meldt sig smittet i appen, har opfyldt Sundhedsstyrelsens kriterier for at være en nær kontakt, dvs.

  • Du har været i kontakt med den smittede person i mere end 15 minutter.
  • I var mindre end ca. 1 meter fra hinanden.
  • Kontakten skete inden for det tidsrum, hvor den smittede person forventes at være smitsom, dvs. indenfor to dage før og op til otte dage efter, at symptomerne startede (eller at personen blev testet, hvis ikke personen har haft symptomer).”

Det tilføjes dog, at appen også kan give udslag, hvis kontakten har varet mindre end 15 minutter, og man har været mere end en meter fra hinanden.

Annonce

Forskellige opfattelse

- Hvis man bare passerer nogen, der er smittet, på gangen på skolen, vurderer vi ikke, at man er i smitterisiko, men det vurderer appen, siger Flemming Nielsen, der fortæller, at den smittede har været i møde og i frokoststue med en del kollegaer.

Han tilføjer, at lærerne kan have været udsat for smitterisikoen andre steder end skolen, da appen ikke giver besked om, hvor eller fra hvem eksponeringen er sket.

Eleverne fra de hjemsendte klasser på 4. til 6. årgang vil modtage virtuel hjemmeundervisning fredag, mens de lærere, der stadig er på skolen, vil tage sig af indskolingseleverne. Skolen håber at kunne genoptage nogenlunde normal undervisning af alle elever mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce