x
Annonce
Skjern

Skjerns vandtårn solgt: Køber vil passe godt på bygningen

Vandtårnet og de tilhørende bygninger udgør et markant syn i bybilledet, og alt det bliver bevaret med respekt for det oprindelige. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Vartegnet er købt af Dorte og Brian Meldgaard, der vil bevare bygningen og dets oprindelige udtryk.

SKJERN: Nogle bygninger er bare så charmerende, at man næsten ikke kan lade være med at købe dem, når de en sjælden gang bliver udbudt til salg.

Det er tilfældet med Skjerns fredede vandtårn og de tilhørende bygninger, der tidligere har huset bymuseet, som efter omkring tre måneders liggetid er blevet solgt til Dorte og Brian Meldgaard, der er med i ejerkredsen af byggefirmaet Hansen & Larsen.

Sælger er DSB Ejendomme, og købesummen er ikke offentlig, men bygningerne blev udbudt til 1.095.000 kroner.

- Det er en spændende og flot bygning, som har en god placering, forklarer Dorte Meldgaard om købet.

Hvad bygningen så skal bruges til, er et meget åbent spørgsmål. Det er stadig i overvejelsesfasen, men et er sikkert, og det er, at der skal passes godt på bygningen, så det kapitel af Skjerns historie bliver bevaret til eftertiden.

- Bygningen trænger til en kraftig renovering. Den er pænest på afstand, siger Dorte Meldgaard, der også understreger, at bygningen i fremtiden kommer til at stå med sit oprindelige udtryk, hvilket betyder blankt murværk. Derfor skal renoveringen foregå med nænsom hånd.

Energimærket er et G, og der er store varmeudgifter forbundet med ejendommen. Til gengæld er der mange originale detaljer i ejendommen.

Det er Johnny Sørensen, indehaver af EDC i Skjern, der har stået for salget, og han er glad for, at bygningerne bliver passet godt på.

- Jeg er yderst tilfreds med, at det er en køber, som vil bevare det. Min største skræk var at skulle sælge det til en, som ville vandskure bygningen og sætte plastikvinduer i, forklarer Johnny Sørensen.

Ejendommen, der rummede bymuseet, er opført i 1926, mens vandtårnet er fra 1898. Det blev bygget for at afløse det første vandtårn på stationen, som kom til Skjern i 1875. Vandtårnet blev fredet i 1981 efter en større politisk debat, og den er en ud af 11 fredede vandtårne i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce