Annonce
Kultur

Skjerns grønne gruppe er klar med ny ide: Å-bad skal udbygges

Skjern Å bad lægger an til en udvidelse. Første tanke er, at der skal være mulighed for at gå direkte ud i vandet fra en platform ved vandet, ligesom der ønskes mulighed for at 'parkere' kajakker og kanoer ved stedet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Arbejdsgruppen Det Grønne Skjern er gået sammen med Den danske Design- og Håndværksefterskole (DHE) om en udvikling af nye faciliteter ved å-badet i Skjern. Projektet er stadig i sin spæde start, men ønskerne er fundet.

SKJERN: Forestil dig, at du netop har været ude at bade i Skjern Å en råkold vinterdag. Kulden bider i det yderste lag hud og hår, men indeni pumper varmen rundt som et løssluppent kraftvarmeværk.

Du vil egentlig gerne op fra badet uden at skulle træde i den bare jord, så du først kan lune dig i den mobile sauna, der står ved bredden, inden du sejler videre i din kajak ad Skjern Å.

Det kan meget vel blive virkelighed inden for relativ nær fremtid, for Skjern Udviklingsforums arbejdsgruppe Det Grønne Skjern har forespurgt kommunen om, hvilke muligheder der er for videreudvikling af faciliteterne ved Skjern Å-bad.

- Sidste år blev det startet op med de nuværende bade og saunaer, som kørte hele vinteren, siger Carsten Ørskov fra Det Grønne Skjern.

- Vi kan se, at det er blevet taget godt imod. Når man får sådan en ide, kan man godt tænke, om folk vil bruge det, men det kan vi se, at det er blevet. Det, tror jeg, er noget af det vigtigste. Man kan godt komme med gode ideer, men der skal også være nogen, der bruger det og nogen, der gider stå for det. Det har der i høj grad været her, siger han og forklarer, at folk fra Kong Hans' vinterbadeklub har været gode til at stå for det.

Derfor er man gået i gang med det, Carsten betegner som ’etape to’.

- Det, vi gør nu, er, at vi går sammen med Den danske Design- og Håndværksefterskole, som har 40 elever på sin designlinje, om projektet, som de går i gang med at designe og tegne, siger Carsten Ørskov.

Han forklarer, at projektet stadig er i sine helt spæde stadier, og at eleverne først går i gang med at udvikle på projektet nu.

Forestillingen er at skabe en såkaldt terrasse ved Skjern bådehavn, hvorfra man kan gå direkte ud i vandet. Tanken er, at der også skal være et decideret bad med installation til de vinterbadende, ligesom der skal være en sauna og mulighed for at holde ind med sin kajak eller kano.

- Men der er flere andre ting, vi har tænkt på; vi vil også gerne etablere et lille børnebassin, siger Carsten Ørskov.

Selve projektet er endnu ikke finansieret, men man håber, at man med hjælp fra designet, tegningerne og modellerne fra DHE står bedre i søgningen af fondsmidler.

- Vi vil gerne de her ting, men der skal bruges penge til det, og det skal vi ud at have søgt fra forskellige fonde nu. Det er dér, projektet står nu, siger Carsten Ørskov.

Forventningen er, at man har det endelige projektudkast færdig til omkring februar eller marts, hvor man agter at gå i gang med fondssøgningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce