Annonce
Fodbold

Skjern var bagud 2-0 men vandt 6-2

Skjern GFs Kasper Chopart havde problemer med det ene baglår, men det var ikke værre, end han scorede tre mål i sejren på 6-2 i serie 2. Arkivfoto: John Randeris
Skjern GF havde en plan om at køre BK06 Esbjerg trætte, og den plan fungerede, for Skjern GF vandt 6-2 hjemme i serie 2.

Skjern: Skjern GFs træner John Pagaard var næsten sikker på, at BK06 Esbjerg ville løbe tør for kræfter på et eller andet tidspunkt. Derfor var det Skjerns plan bare at køre på for fuld kraft hele tiden.

Den plan kom til at passe, men det var først efter, Skjern havde fået en forskrækkelse i kampens start.

- Vi havde haft alt spil, men alligevel kom vi bagud 2-0. Første gang var det igen på en dødbold, hvor vi var sårbare. Anden gang var det på en omstilling efter dumt boldtab, fortalte John Pagaard.

Men Skjern kom stærkt tilbage, og der blev udlignet inden pausen. Først var det kontraløb i venstre side, hvor Nicolai Bro Iversen driblede sig fri til afslutning inden om nærmeste stolpe. Lidt senere fik Kasper Chopart en lang tå på bolden, og det var nok, for Esbjergs målmand droppede.

Lige efter pausen bragte Kasper Chopart Skjern foran 3-2 på en tværbold fra Jakob Ørbæk Juel-Nielsen.

- Jakob var med i opspillet til flere mål, og han blev kåret som kampens spiller efter en fin indsats. Kasper Chopart skal også fremhæves for sine tre mål, selv om han døjede lidt med det ene lår. Nicolai Bro Iversen var god, men i det hele taget var der tale om en fin kamp af os, fortalte John Pagaard.

Kian Brasen scorede på oplæg fra Kasper Chopart til 4-2, og Kristian Knak stod for oplægget til Kasper Choparts scoring til 5-2. Ganske kort før tid scorede Kian Brasen for anden gang, da han i kontraløb fik en god aflevering fra Steven Bruun.

Serie 2 pulje 21

Skjern GF-BK06 Esbjerg 6-2

Mål: 10. minut: 0-1. 18. minut: 0-2. 28. minut: 1-2 ved Nicolai Bro Iversen. 33. minut: 2-2 ved Kasper Chopart. 46. minut: 3-2 ved Kasper Chopart. 74. minut: 4-2 ved Kian Brasen. 76. minut: 5-2 ved Kasper Chopart. 90. minut: 6-2 ved Kian Brasen. En advarsel til Skjerns Kasper Chopart efter 87 minutter og en til Esbjerg efter 79 minutter. Skjern skiftede Kian Brasen på banen efter 34 minutter for Kasper Chopart, der kom ind igen i pausen for Morten Sonne Sjælland, der senere kom på banen igen. Efter 64 minutter kom Kristian Knak på banen for Jonas Fowle, og efter 68 minutter kom Steven Bruun på banen for Erik Rønne Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce