Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Ultras har stor succes: Har samlet godt 50.000 kroner ind til Skjern Håndbold

En tidlig udgave af Skjern Ultras i en munter stund. Nu er en række af stifterne af Ultras i gang med en indsamling til fordel for Skjern Håndbold, og det har givet godt 50.000 kroner ind til videre. Arkivfoto: Jørgen Kirk
En helt ny indsamling af støttekroner til Skjern Håndbold har været en kæmpe succes for Skjern Ultras. På en uges tid har mere end 300 været inde for at betale på mobilepay, og det har givet godt 50.000 kroner i kassen. Torsdag er der lodtrækning om fine gavekort på 500 kroner til dem, der har bidraget med mindst 150 kroner.
Annonce

Skjern: Godt 50.000 kroner fra mere end 300 bidragydere.

Det var status tirsdag morgen på den indsamling, stifterne af Skjern Ultras fik ideen til at starte for en uges tid siden.

- Imponerende. Ganske enkelt imponerende, fortæller Nicklas Thygesen fra Skjern Ultras.

Baggrunden for indsamlingen var, at Skjern Håndbolds spillere og medarbejdere tidligere havde peget på, at de godt ville bidrage med en række besparelser, der løber op i omkring 500.000 kroner i næste sæson.

- Vi var så en flok, der var med til at starte Skjern Ultras, som fik en snak om, at vi også kunne tænke os at gøre noget for at hjælpe Skjern Håndbold, og vi blev enige om at starte en indsamling, som vi gjorde opmærksom på gennem Skjern Ultras side på Facebook, fortæller Nicklas Thygesen, der står bag indsamlingen sammen med Mathias Tang, Bjarke Sonne, Jesper Kjær, Mathias Møller og Jesper Våtevik.

Indsamlingen foregår via mobilepay - nummer 38690. Hvis man giver mindst 150 kroner, deltager man automatisk i den lodtrækning, der er om en række gavekort på 500 kroner skænket af en række spisesteder i Skjern og omegn. Lodtrækningen finder sted torsdag den 16. april.

- Flere virksomheder har selv henvendt sig om, at de gerne vil hjælpe. Et godt eksempel er Pizza Kebab & Steak House, der vil give det halve af deres omsætning tirsdag til indsamlingen. Det er fantastisk med den velvilje, vi har mødt alle vegne, siger Nicklas Thygesen.

Annonce

Mange bidrager

Skjern Ultras har fået en række Skjern-koryfæer til at bidrage med små videoklip på Facebooksiden.

Jesper Jensen siger, at han synes, det er vigtigt, at man bakker indsamlingen op. Skjern Håndbold har fyldt meget i hans liv, Skjern Ultras er en vigtig del af Skjern Håndbold, og Jesper Jensen håber, at mange bakker op om projektet.

Mestertræner Ole Nørgaard er også med. Han kalder Skjern Håndbold for meget mere end en klub. Skjern Håndbold er et kulturelt samlingspunkt i et stolt vestjysk område, siger han, og derfor er det vigtigt at holde Skjern Håndbold i toppen af dansk håndbold. Det overrasker ham ikke, at Ultras er på banen med en hjælpepakke.

Kristian Gjessing snakker om, at alle - også Skjern Håndbold - er ramt i den her tid, og at klubben kæmper hårdt for at komme godt gennem krisen. Barndomsklubben betyder meget for ham, og det samme gør klubben for deres fans, så han opfordrer også til at bidrage med en mønt - stor eller lille.

Annonce

Sammenhold i krisetid

Initiativet vækker glæde i Skjern Håndbold.

- Det er endnu et eksempel på det sammenhold, vi oplever på så mange måder. Tag nu en række sponsorer, der selv har henvendt sig med ønsket om at fortsætte som sponsor, selv om vi står midt i en krise. Det ser jeg som et udtryk for, at man vil Skjern Håndbold. Klubben oplevede det også under finanskrisen i 2008. Det er når, vi er mest pressede, at vi får bekræftet, vi har en klub. Den her krise har på mange måder lært os, at vi har behov for fællesskaber. Håndbold er et af de fællesskaber, fortæller Søren Ostersen fra Skjern Håndbolds administration.

Skjern Håndbold er også stolte og glade for det initiativ, som spillerne har taget.

- Spillerrådet havde en snak på Facebook, og sammen med spillerne lavede de et stort katalog med 20 ting, som de kunne foreslå som måder at spare penge på. Ydermere stillede de alle en ekstra uge af deres ferie til rådighed for klubben. Nu gælder det så om for klubben at finde en måde at kapitalisere det tilbud på. Det kunne være ved en opvisningskamp eller noget helt andet. Lige nu drejer det sig om at finde en kombination af at spare penge og lave nye penge. Nye penge kommer blandt andet ved, at spillerne har sagt, at de gerne vil servere til Skjern Banks årsmøde. Det giver en indtægt på 25.000 kroner. Det er helt fantastisk, så stort sammenholdet er omkring Skjern Håndbold i en meget svær tid for alle, siger Søren Ostersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce