Annonce
Sport

Skjern tager stor skalp i jagt på European League

John Randeris/Ritzau Scanpix
Fire danske klubber var tirsdag ude i første slag om billet til gruppespillet i European League i håndbold.
Annonce

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH) og GOG ligner de bedste danske bud på deltagere i gruppespillet i håndboldens European League, som er niveauet under Champions League.

Det stod klart tirsdag efter de første af to indbyrdes opgør om at kvalificere sig til det nye turneringsformat.

BSH havde besøg af russiske CSKA Moskva og vandt opgøret 26-23, mens GOG hjemme havde besøg af schweiziske Pfadi Winterthur.

Det blev til en komfortabel sejr til GOG på 33-23, og GOG tager dermed til Schweiz til returmødet med en føring på ti mål.

TTH Holstebro må nok kigge langt efter gruppespillet, da TTH var på en vanskelig opgave hjemme mod det tyske storhold Rhein-Neckar Löwen.

Det opgør tabte TTH da også med 22-28, efter at klubben var bagud 9-13 i pausen.

Skjern Håndbold får nok også vanskeligt ved at slippe videre til gruppespillet, men vestjyderne leverede en fornem indsats, da det franske storhold Montpellier i Skjern blev slået 31-30 i første opgør.

Skjern lagde ud med et højt tempo og var efter et kvarter foran 10-5 mod Montpellier, der vandt Champions League i 2018.

Franskmændene er dog ikke kommet i gang med den hjemlige turnering endnu, og Jonas Tidemand sørgede for 12-6 til Skjern.

Mod slutningen af halvlegen kom Montpellier lidt bedre med, og Skjern gik til pausen foran med tre mål ved 14-11.

Fem minutter inde i anden halvleg havde Montpellier udlignet, og stillingen var 15-15.

Skjern hev sig dog op, og Anders Eggert sørgede for 20-17-føring 20 minutter før tid. Målene haglede ind i begge ender i det høje tempo, og med et kvarter igen var Skjern foran 23-20.

Eivind Tangen sørgede for 25-21 ti minutter før tid, og nordmanden bragte også Skjern på 26-23, og med to minutter igen kom Skjern foran 30-28, da Jesper Konradsson scorede sit sjette mål i kampen.

Montpellier reducerede, men Skjern holdt føringen og tog sejren.

Der er returkampe om en uge.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har ændret formatet til de europæiske klubturneringer, så Champions League nu består af to puljer og 16 hold mod tidligere fire puljer og 28 hold.

Derfor har man også lanceret European League fra denne sæson, hvor der skal spilles i fire grupper med seks hold i hver.

Den tidligere EHF Cup er dermed degraderet til at være tredjebedste niveau, som tidligere hed Challenge Cup.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce