Annonce
Skjern Håndbold

Skjern tabte vigtigt skridt i topkampen: - Vi skal kæmpe som løver for andenpladsen

Der bliver rift om andenpladsen i Primo Tours Ligaen. TTH Holstebro og Skjern Håndbold duellerer lige nu om pladsen, men flere kan blive en del af kampen. Derfor bliver det indbyrdes opgør i midtugen særligt vigtigt, mener Skjerns Bjarte Myrhol. Arkvifoto: Morten Stricker
Overraskende nederlag ude mod bundhold sender Skjern på pointjagt, hvis de vil skabe sig et optimalt udgangspunkt til slutspillet.

LEMVIG: Aalborg Håndbold er stukket af i toppen af Primo Tours Ligaen, mens lokalrivalerne TTH Holstebro og Skjern ligger à point i duellen om den andenpladsen, der også giver to point med over i slutspillet. Sådan er status, inden TTH Holstebro kan hoppe to point foran, hvis de vinder mandag. Det kan de, fordi Skjern lørdag tabte ude mod Lemvig-Thyborøn på næstsidstepladsen. Dukkerten på 27-24 ærgrer i Skjern-lejren.

- Vi er dybt, dybt skuffede over, vi ikke kunne præstere bedre, siger Skjern-assistenttræner Claus Dahlgaard-Hansen.

Skjern håber stadig på, at man kan tage grundspillets andenplads. Nu har man så mistet to point i den jagt.

- Vi vil rigtig gerne op at se, om vi kan holde jul på den andenplads, og det er da noget af et knæk i forhold til det, at vi ikke vandt her i Lemvig, siger Claus Dahlgaard-Hansen.

Han bliver bakket op af højre back Eivind Tangen.

- Vi kan stadig blive nummer to, men det her er absolut ikke en af de kampe, man har lyst til at tabe. Nu skal vi gerne vinde begge kampe frem mod jul, siger højrebacken.

Næste gang venter TTH Holstebro på hjemmebanen i Skjern Bank Arena. Hvis TTH Holstebro mandag aften slår Ribe-Esbjerg HH, og TTH Holstebro samtidig vinder i Skjern, rykker TTH Holstebro fire point væk fra de grønblusede rivaler. Vinder Ribe-Esbjerg omvendt mod TTH Holstebro, deler Ribe-Esbjerg, Skjern og TTH Holstebro andenpladsen inden lokalopgøret mellem Skjern og TTH Holstebro.

- Vi må være ydmyge, og vi skal kæmpe som løver, hvis vi vil nå den andenplads, siger anføreren for Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol.

Annonce

Det var bare elendigt. Det var virkelig dårligt. Det var desværre ikke bare mig, der spillede dårligt. Det var kollektivt dårligt, og så bliver det svært vinde, uanset hvem vi spiller mod.

Eivind Tangen, højre back, Skjern Håndbold

Elendig effektivitet

Hovedårsagen til lørdagsnedturen for Skjern var, at udeholdet brændte på livet løs. Sådan lyder tonerne samstemmende fra de tre Skjern-herrer.

- Vi spillede os til fine nok chancer til at vinde kampen. Vi kunne have scoret et par og 30 mål med de samme chancer på en okay dag, siger Eivind Tangen.

Højrebacken tegnede sig for den dårligste scoringsprocent blandt Skjern-markspillerne. Et mål på seks forsøg blev det til. Selvom det ene skud var et frikast fra en noget nær umulig vinkel, og et af de andre forsøg tog stolpen, er den norske landsholdsspiller bestemt ikke tilfreds.

- Det var bare elendigt. Det var virkelig dårligt. Det var desværre ikke bare mig, der spillede dårligt. Det var kollektivt dårligt, og så bliver det svært vinde, uanset hvem vi spiller mod, siger han.

Kigger man på bagkæden samlet set lå scoringsprocenten på 39,13. På stregen scorede anfører Bjarte Myrhol på halvdelen af sine forsøg: Fire mål på otte skud.

- Det var på effektiviteten, at det gik galt. Jeg forventer mere af mig selv, men som sportsmand må man også forsøge at fokusere på det positive. Det er længe siden, jeg har haft otte skud. Det må jeg tage med, og så må jeg se på teknikken, og om jeg kan afslutte bedre næste gang, siger anføreren.

Måltørke - igen

Scoringsproblemerne blev for alvor tydelige efter pausen. For der skulle gå 10 minutter og 6 sekunder, før Skjern scorede efter sidebyttet. Forinden havde de ramt stolperne flere gange og set Lemvig-Thyborøns førstemålmand, Ronnie Nicoaisen, suge boldene til sig. Den periode sendte Lemvig-Thyborøn foran.

- Det er desværre ikke første gang, vi har de der store perioder uden mål. Scoringspausen satte dem i gang og gav dem endnu mere blod på tanden, siger Claus Dahlgaard-Hansen.

Han ærgrer sig over, at Skjern aldrig rigtig fandt løsningen på målproblemet. For selvom Skjern kampen igennem kom til fornuftige chancer, ramte de ikke en periode med mål på samlebånd. Det kostede.

Inden lørdagens nederlag skulle man tilbage til 2012 for at finde det seneste Skjern-nederlag i en betydende kamp mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Primo Tours Ligaen

Lemvig-Thyborøn Håndbold – Skjern Håndbold 27–24 (13-14)

Målscorere Lemvig-Thyborøn: Jesper Kokholm 5, Jonas Lagerhuus 5, Rasmus Porup 4, Pelle Schilling Guldager 3, Christian Holm 3, Mark Nikolajsen 3, Jacob Østergaard 1, Mads Thymann 1, Nicolaj Spangaard 1 og Jørgen Rasmussen 1.

Målscorere Skjern: Anders Eggert 6 (3), Bjarte Myrhol 4, Elvar Örn Jónsson 4, Thomas Mogensen 3, Bjarke Christensen 3, René Rasmussen 2, Jesper Konradsson 1 og Eivind Tangen 1.

Udvisninger: Lemvig-Thyborøn tre, Skjern tre.

Straffekast: Lemvig-Thyborøn 1 (0 mål), Skjern 5 (3 mål).

Tilskuere: 695 i Arena Vestjylland Forsikring Lemvig.

Eivind Tangen var både utilfreds med angrebsspil og forsvarsspillet lørdag. Offensivt scorede han et mål på seks forsøg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce