x
Annonce
Skjern Håndbold

Skjern tabte vigtigt skridt i topkampen: - Vi skal kæmpe som løver for andenpladsen

Der bliver rift om andenpladsen i Primo Tours Ligaen. TTH Holstebro og Skjern Håndbold duellerer lige nu om pladsen, men flere kan blive en del af kampen. Derfor bliver det indbyrdes opgør i midtugen særligt vigtigt, mener Skjerns Bjarte Myrhol. Arkvifoto: Morten Stricker
Overraskende nederlag ude mod bundhold sender Skjern på pointjagt, hvis de vil skabe sig et optimalt udgangspunkt til slutspillet.

LEMVIG: Aalborg Håndbold er stukket af i toppen af Primo Tours Ligaen, mens lokalrivalerne TTH Holstebro og Skjern ligger à point i duellen om den andenpladsen, der også giver to point med over i slutspillet. Sådan er status, inden TTH Holstebro kan hoppe to point foran, hvis de vinder mandag. Det kan de, fordi Skjern lørdag tabte ude mod Lemvig-Thyborøn på næstsidstepladsen. Dukkerten på 27-24 ærgrer i Skjern-lejren.

- Vi er dybt, dybt skuffede over, vi ikke kunne præstere bedre, siger Skjern-assistenttræner Claus Dahlgaard-Hansen.

Skjern håber stadig på, at man kan tage grundspillets andenplads. Nu har man så mistet to point i den jagt.

- Vi vil rigtig gerne op at se, om vi kan holde jul på den andenplads, og det er da noget af et knæk i forhold til det, at vi ikke vandt her i Lemvig, siger Claus Dahlgaard-Hansen.

Han bliver bakket op af højre back Eivind Tangen.

- Vi kan stadig blive nummer to, men det her er absolut ikke en af de kampe, man har lyst til at tabe. Nu skal vi gerne vinde begge kampe frem mod jul, siger højrebacken.

Næste gang venter TTH Holstebro på hjemmebanen i Skjern Bank Arena. Hvis TTH Holstebro mandag aften slår Ribe-Esbjerg HH, og TTH Holstebro samtidig vinder i Skjern, rykker TTH Holstebro fire point væk fra de grønblusede rivaler. Vinder Ribe-Esbjerg omvendt mod TTH Holstebro, deler Ribe-Esbjerg, Skjern og TTH Holstebro andenpladsen inden lokalopgøret mellem Skjern og TTH Holstebro.

- Vi må være ydmyge, og vi skal kæmpe som løver, hvis vi vil nå den andenplads, siger anføreren for Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol.

Annonce

Det var bare elendigt. Det var virkelig dårligt. Det var desværre ikke bare mig, der spillede dårligt. Det var kollektivt dårligt, og så bliver det svært vinde, uanset hvem vi spiller mod.

Eivind Tangen, højre back, Skjern Håndbold

Elendig effektivitet

Hovedårsagen til lørdagsnedturen for Skjern var, at udeholdet brændte på livet løs. Sådan lyder tonerne samstemmende fra de tre Skjern-herrer.

- Vi spillede os til fine nok chancer til at vinde kampen. Vi kunne have scoret et par og 30 mål med de samme chancer på en okay dag, siger Eivind Tangen.

Højrebacken tegnede sig for den dårligste scoringsprocent blandt Skjern-markspillerne. Et mål på seks forsøg blev det til. Selvom det ene skud var et frikast fra en noget nær umulig vinkel, og et af de andre forsøg tog stolpen, er den norske landsholdsspiller bestemt ikke tilfreds.

- Det var bare elendigt. Det var virkelig dårligt. Det var desværre ikke bare mig, der spillede dårligt. Det var kollektivt dårligt, og så bliver det svært vinde, uanset hvem vi spiller mod, siger han.

Kigger man på bagkæden samlet set lå scoringsprocenten på 39,13. På stregen scorede anfører Bjarte Myrhol på halvdelen af sine forsøg: Fire mål på otte skud.

- Det var på effektiviteten, at det gik galt. Jeg forventer mere af mig selv, men som sportsmand må man også forsøge at fokusere på det positive. Det er længe siden, jeg har haft otte skud. Det må jeg tage med, og så må jeg se på teknikken, og om jeg kan afslutte bedre næste gang, siger anføreren.

Måltørke - igen

Scoringsproblemerne blev for alvor tydelige efter pausen. For der skulle gå 10 minutter og 6 sekunder, før Skjern scorede efter sidebyttet. Forinden havde de ramt stolperne flere gange og set Lemvig-Thyborøns førstemålmand, Ronnie Nicoaisen, suge boldene til sig. Den periode sendte Lemvig-Thyborøn foran.

- Det er desværre ikke første gang, vi har de der store perioder uden mål. Scoringspausen satte dem i gang og gav dem endnu mere blod på tanden, siger Claus Dahlgaard-Hansen.

Han ærgrer sig over, at Skjern aldrig rigtig fandt løsningen på målproblemet. For selvom Skjern kampen igennem kom til fornuftige chancer, ramte de ikke en periode med mål på samlebånd. Det kostede.

Inden lørdagens nederlag skulle man tilbage til 2012 for at finde det seneste Skjern-nederlag i en betydende kamp mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Primo Tours Ligaen

Lemvig-Thyborøn Håndbold – Skjern Håndbold 27–24 (13-14)

Målscorere Lemvig-Thyborøn: Jesper Kokholm 5, Jonas Lagerhuus 5, Rasmus Porup 4, Pelle Schilling Guldager 3, Christian Holm 3, Mark Nikolajsen 3, Jacob Østergaard 1, Mads Thymann 1, Nicolaj Spangaard 1 og Jørgen Rasmussen 1.

Målscorere Skjern: Anders Eggert 6 (3), Bjarte Myrhol 4, Elvar Örn Jónsson 4, Thomas Mogensen 3, Bjarke Christensen 3, René Rasmussen 2, Jesper Konradsson 1 og Eivind Tangen 1.

Udvisninger: Lemvig-Thyborøn tre, Skjern tre.

Straffekast: Lemvig-Thyborøn 1 (0 mål), Skjern 5 (3 mål).

Tilskuere: 695 i Arena Vestjylland Forsikring Lemvig.

Eivind Tangen var både utilfreds med angrebsspil og forsvarsspillet lørdag. Offensivt scorede han et mål på seks forsøg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce