Skjern Håndbold

Skjern sprudlede sig til semifinaleplads: Smadrede SønderjyskE

Skjern Håndbold var flyvende onsdag aften, da de sikrede sig en plads i semifinalen med storsejren mod SønderjyskE. Foto: Jørgen Kirk
30 gode minutter afgjorde slaget for Skjern, da de forsvarende mestre storsejrede i den sidste slutspilskamp.

SKJERN: Dommerarmen røg i vejret efter 65 sekunder i kampens første angreb. SønderjyskE brød igennem Skjerns forsvar, men ramte stolpen. Skjerns forsvar, stolpeskud og Emil Nielsen i Skjern-buret blev fra første færd afgørende, da Skjern onsdag aften spillede sig i semifinalen ved at slå sønderjyderne med 39-22.

Allerede efter 10 minutter førte Skjerns forsvarende mestre med 5-1. Hjemmeholdets forsvar og en storspillende Emil Nielsen i målet tvang SønderjyskE til at skyde på halve chancer og at placere skuddene så yderligt, at de ramte stolpen eller strøg forbi, så gæsterne kun scorede syv gange før pausefløjt. Emil Nielsen stod i de første 30 minutter med en redningsprocent på 53.

Angrebet for Skjern hakkede dog også i begyndelsen, så derfor skulle der går 3:30, før de grønblusede brød dødvandet og scorede til 1-0.

Herefter fik Skjern bedre held til at udnytte, at SønderjyskE’s tempo i angrebsspillet og evner alene med Emil Nielsen var tæt på nulpunktet. Det var nu ikke, fordi Skjern brillerede i angrebet.

Jesper Konradsson og Eivind Tangen gjorde i det første kvarter sig mest af alt bemærkede med skud i paraderne eller lige i maven på SønderjyskE-målmand Kristian Dahl Pedersen, hvis bagspillerne da ikke sløsede bolden væk. Det var i stedet kontraspillet, som blev afgørende. For da Skjern efter 17 minutter førte 7-4 var de fire af målene faldet efter kontra, i en andenbølgen eller lige efter et hurtigt opgiverkast. Kun Thomas Mogensen syntes at have fundet niveauet i det etablerede spil seks mod seks.

Det ændrede sig dog i halvlegens sidste kvarter, hvor Konradsson og Tangen fik mere heldige hænder. Udspillene til venstre fløj Bjarke Christensen blev også en del af angrebsåbningerne. Imens holdt Skjern-forsvaret, stolperne og Emil Nielsen stand, så ved pausefløjt førte Skjern 17-7. Semifinalepladsen var reelt set hjemme.

Reserverne kværnede videre

Sidebyttet ændrede ikke for alvor kampen. Emil Nielsen agerede plankeværk, Skjern var stadig bedre i kontraspillet end seks mod seks, og SønderjyskE's angrebsspil havde i perioder mindre bid end gummerne på et spædbarn.

Derfor kunne Skjern tillade sig at spare profilerne. Efter 38 minutter tog Skjern kampens to store oplevelser, Thomas Mogensen og Emil Nielsen, ud på bænken for i stedet at give plads til Tandri Már Konradsson og Björgvin Gustavsson, inden Skjern også forsøgte sig med to stregspillere og senere Jan Grebenc på venstre back. De konstellationer levnede ikke SønderjyskE større chancer.

Med et kvarter igen havde Skjern øget til en føring på 15 mål. Den føring var heller ikke stor nok for vestjyderne, der målhungrende slubrede i sig. Tandri Már Konradsson og Kasper Søndergaard førte an i angrebet, Bjarke Christensen i kontraspillet, og så kunne Skjern til sidst snuppe en sejr på knusende 39-22.

Med sejren venter GOG i semifinaleserien, som er bedst af tre kampe. Skjern begynder ude på onsdag.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce