Annonce
Skjern Håndbold

Skjern sprudlede sig til semifinaleplads: Smadrede SønderjyskE

Skjern Håndbold var flyvende onsdag aften, da de sikrede sig en plads i semifinalen med storsejren mod SønderjyskE. Foto: Jørgen Kirk
30 gode minutter afgjorde slaget for Skjern, da de forsvarende mestre storsejrede i den sidste slutspilskamp.

SKJERN: Dommerarmen røg i vejret efter 65 sekunder i kampens første angreb. SønderjyskE brød igennem Skjerns forsvar, men ramte stolpen. Skjerns forsvar, stolpeskud og Emil Nielsen i Skjern-buret blev fra første færd afgørende, da Skjern onsdag aften spillede sig i semifinalen ved at slå sønderjyderne med 39-22.

Allerede efter 10 minutter førte Skjerns forsvarende mestre med 5-1. Hjemmeholdets forsvar og en storspillende Emil Nielsen i målet tvang SønderjyskE til at skyde på halve chancer og at placere skuddene så yderligt, at de ramte stolpen eller strøg forbi, så gæsterne kun scorede syv gange før pausefløjt. Emil Nielsen stod i de første 30 minutter med en redningsprocent på 53.

Angrebet for Skjern hakkede dog også i begyndelsen, så derfor skulle der går 3:30, før de grønblusede brød dødvandet og scorede til 1-0.

Herefter fik Skjern bedre held til at udnytte, at SønderjyskE’s tempo i angrebsspillet og evner alene med Emil Nielsen var tæt på nulpunktet. Det var nu ikke, fordi Skjern brillerede i angrebet.

Jesper Konradsson og Eivind Tangen gjorde i det første kvarter sig mest af alt bemærkede med skud i paraderne eller lige i maven på SønderjyskE-målmand Kristian Dahl Pedersen, hvis bagspillerne da ikke sløsede bolden væk. Det var i stedet kontraspillet, som blev afgørende. For da Skjern efter 17 minutter førte 7-4 var de fire af målene faldet efter kontra, i en andenbølgen eller lige efter et hurtigt opgiverkast. Kun Thomas Mogensen syntes at have fundet niveauet i det etablerede spil seks mod seks.

Det ændrede sig dog i halvlegens sidste kvarter, hvor Konradsson og Tangen fik mere heldige hænder. Udspillene til venstre fløj Bjarke Christensen blev også en del af angrebsåbningerne. Imens holdt Skjern-forsvaret, stolperne og Emil Nielsen stand, så ved pausefløjt førte Skjern 17-7. Semifinalepladsen var reelt set hjemme.

Annonce

Reserverne kværnede videre

Sidebyttet ændrede ikke for alvor kampen. Emil Nielsen agerede plankeværk, Skjern var stadig bedre i kontraspillet end seks mod seks, og SønderjyskE's angrebsspil havde i perioder mindre bid end gummerne på et spædbarn.

Derfor kunne Skjern tillade sig at spare profilerne. Efter 38 minutter tog Skjern kampens to store oplevelser, Thomas Mogensen og Emil Nielsen, ud på bænken for i stedet at give plads til Tandri Már Konradsson og Björgvin Gustavsson, inden Skjern også forsøgte sig med to stregspillere og senere Jan Grebenc på venstre back. De konstellationer levnede ikke SønderjyskE større chancer.

Med et kvarter igen havde Skjern øget til en føring på 15 mål. Den føring var heller ikke stor nok for vestjyderne, der målhungrende slubrede i sig. Tandri Már Konradsson og Kasper Søndergaard førte an i angrebet, Bjarke Christensen i kontraspillet, og så kunne Skjern til sidst snuppe en sejr på knusende 39-22.

Med sejren venter GOG i semifinaleserien, som er bedst af tre kampe. Skjern begynder ude på onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce