Annonce
Skjern

Skjern-spillerne kom i gang efter fire måneders pause med den letteste haltræning i håndboldens historie

Sæsonens første træning i Skjern Håndbold var en lettere en af slagsen. Der skal passes på spillerne, der efter en fire måned lang coronapause skal undgå at få skader. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Efter fire måneder uden harpiks på hænderne vendte Skjern-spillerne tirsdag tilbage til en ny sæson - dog stadig i coronaens skær. Spillerne er vendt tilbage stærkere end nogensinde rent fysisk, men danskerne og nordmændene mangler boldtræning.

Skjern: Løbetest, nogle kaste-gribe-øvelser og kontraløb var, hvad det blev til, da spillerne i Skjern Håndbold tirsdag mødte ind til sæsonens første træning efter fire måneders coronatvungen pause fra håndbolden.

- Den her haltræning, hvis man da kan kalde den det, har formentlig været den letteste haltræning i håndboldens historie. Vi er startet en uge tidligere, end vi normalt ville for at finde ud af, hvor vi havde spillerne og flade kurven lidt ud. Det, vi hører og ser fra andre sportsgrene, bekræfter os i, at vi skal passe rigtig meget på. Der har været rigtig mange skader i de sportsgrene, der allerede er startet op, siger cheftræner Claus Hansen.

Spillerne har de seneste fire måneder haft ro til at fokusere på deres fysiske træning, og det var tydeligt for cheftræneren at se, at spillernes fysiske form er bedre en normalt på denne tid af sæsonen.

Annonce

Truppen 20/21

Målmænd: Svend Rughave og Robin Haug

Bagspillere: Oliver Norlyk, Elvar Örn Jónsson, Jesper Konradsson, Jonathan Stenbäcken, Niklas Moltke, Eivind Tangen, Jonathan Würtz

Fløje:  Anders Eggert, René Rasmussen, Jørgen Rasmussen, Oliver Juhl

Strege: Jonas Bruus Tidemand, Bjarte Myrhol

Cheftræner: Claus Hansen, assistenttrænere: Kasper Søndergaard og Rasmus Hauge

Forskel på nationaliteter

- De står forventeligt godt fysisk, og det er også det, de selv giver udtryk for. Midt i tristessen har der været mulighed for at træne fysisk længe og komme i bund med nogle småskader, som de måske har døjet med i årevis og ikke rigtigt har kunnet få den ro, der skulle til. Den har de givet udtryk for, at de har fået nu, og de føler sig mere friske end meget længe – både i krop og i hoved. På den måde er udgangspunktet rigtig fint, siger han.


Jeg tror, det bliver godt at få nogle unge ind, som er på vej frem og har en fandenivoldskhed, som kan skubbe lidt til nogle ting og ændre på en kultur ved at vise, at de ikke har tænkt sig at sidde på bænken, men rent faktisk vil udfordre de andre på deres spilletid.

Claus Hansen, cheftræner i Skjern Håndbold


Nogle spillere var dog i bedre håndboldform end andre. Forskellen lå i, hvordan de forskellige lande har håndteret coronakrisen. I Sverige og Island har spillerne kunnet haltræne, mens danskerne og nordmændene har måttet holde sig til hjemme-fitness.

- I forhold til de forskellige lande og forskellige regler er der nogle, der har haft bedre mulighed for at holde sig aktive med bold end andre steder, hvor man slet ikke har kunnet træne med bold, siger Claus Hansen.

Annonce

Spændende trup

Klubben har måttet sige farvel til spillere som 39-årige Kasper Søndergaard, 37-årige Thomas Mogensen og 35-årige Björgvin Gústavsson, som er blevet erstattet af blandt andre 19-årige Svend Rughave, 20-årige Jonathan Würtz og 19-årige Niklas Moltke.

- Jeg tror, det kommer til at skabe en rigtig fin dynamik og en god ro, at vi har en otte-ni spillere, der har spillet rigtig meget sammen, og som formodentlig stadig vil udgøre start-syveren som et fundament og en ro, vi kan bygge videre på, siger Claus Hansen og tilføjer:

- Jeg tror også, det bliver godt at få nogle unge ind, som er på vej frem og har en fandenivoldskhed, som kan skubbe lidt til nogle ting og ændre på en kultur ved at vise, at de ikke har tænkt sig at sidde på bænken, men rent faktisk vil udfordre de andre på deres spilletid.

Første kamp i den nye sæson spilles i den første weekend i september. Her venter SønderjyskE på udebane, hvor de tidligere Skjern-spillere Thomas Mogensen og Morten Bjørnshauge er på holdkortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce