Skjern Håndbold

Skjern sluttede grundspillet godt af med sejr: Se slutspilspuljen her

René Rasmussen og Skjern Håndbold kæmpede sig lørdag til en hjemmesejr. De forsvarende danske mestre førte fra 1-0 og resten af kampen mod TMS Ringsted, der med nederlaget tager den direkte tur tilbage til 1. division. Foto: Jørgen Kirk
Skjern vandt, mens Skanderborg tabte, så nu tager Skjern femtepladsen i grundspillet.

SKJERN: Skjern Håndbold skal møde Aalborg, TTH Holstebro og SønderjyskE Håndbold i slutspillet. Det står klart, efter Skjern lørdag vandt 36-31 på hjemmebane og med sejren slutter grundspillet som nummer fem.

Facit på grundspillet blev sådan for Skjern Håndbold, fordi de lørdag eftermiddag vandt 36-31 i sidste runde mod TMS Ringsted, der derfor ryger tilbage i 1. division. Samtidig vandt BSV over Skanderborg Håndbold, og så kunne Skjern smutte op på den femteplads, der sikrer, at vestjyderne som minimum får en plads i EHF Cuppen i næste sæson. Skjern førte igennem hele hjemmekampen mod bundholdet fra TMS Ringsted. Kun ved 0-0 var de to duellanter lige på måltavlen.

Sjællænderne satsede på at spille syv mod seks, når de angreb, og det formåede Skjern at udnytte i begyndelsen af kampen. Det første mål kom ellers efter et straffekast ved Anders Eggert, men så scorede først Skjern-målmand Emil Nielsen og dernæst Anders Eggert i tomt mål. 3-0, og gæsterne havde ikke kunnet score i de første seks minutter, selvom de var en mand i overtal i angrebsspillet.

Koldstarten fik Ringsted-træner Christian Dalmose til at forlange timeout. Effekten var i bedste fald kortvarig. For ganske vidst kom Ringsted op på 3-2, men Skjern trak hurtigt fra igen til 6-2. Herefter bølgede føringen mellem fire og to mål, indtil Skjern i slutningen af halvlegen kværnede over gæsterne. Frem til pausesignalet rykkede Skjern fra 9-7 til 17-10, og så skulle der et straffekastmål efter tid til, før TMS kunne nøjes med at være bagud med seks mål efter 30 minutter.

Slutspilsgrupperne

Grundspillet er nu slut.

Det betyder, de otte bedste hold i grundspillet nu inddeles i to slutspilsgrupper. Grundspillets nummer et og to begynder gruppespillet med to point, grundspillets nummer tre og fire begynder med et point, mens grundspillets nummer fem til otte begynder med nul point.

Grundspillets nummer et, fire, fem og otte danner pulje 1. Nummer to, tre, seks og syv mødes i pulje to. Det betyder, slutspilspuljerne lyder:

Pulje 1

Aalborg 2 point.

TTH Holstebro 1 point.

Skjern Håndbold 0 point.

SønderjyskE 0 point.

Pulje 2

GOG 2 point.

BSV 1 point.

Skanderborg Håndbold 0 point.

Århus Håndbold 0 point.

Holdene mødes indbyrdes to gange i gruppespillet og spiller altså seks kampe i alt. Nummer et og to fra hver gruppe går videre til semifinalerne.

Ringsted kom tæt på uden held

På den anden side af pausen holdt Skjern fast i føringen, men efter knap 36 minutter ramte gæsterne en målstime. De strøg fra at have været bagud 21-15 til kun at være nede med 21-19.

Skjern kunne dog holde fast i føringen på to mål, og langsomt øgede de forsvarende mestre. Igen spillede Ringsteds angrebsspil syv mod seks en vigtig rolle. Den indskiftede Skjern-målmand Björgvin Gustavsson scorede eksempelvis til både 25-21 og 26-21.

Foran med fem mål formåede Skjern at holde det blåklædte udehold fra endnu en målstime, og derfor snuppede de forsvarende mestre hjemmesejren på fem mål og en femteplads i grundspillet. Nu venter så slutspillet, hvor Skjern begynder med nul point. De forsvarende mestre skal derfor forsøge at komme fra baghjul og sikre sig sen plads i semifinalen.

0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF