Skjern Håndbold

Skjern sluttede grundspillet godt af med sejr: Se slutspilspuljen her

René Rasmussen og Skjern Håndbold kæmpede sig lørdag til en hjemmesejr. De forsvarende danske mestre førte fra 1-0 og resten af kampen mod TMS Ringsted, der med nederlaget tager den direkte tur tilbage til 1. division. Foto: Jørgen Kirk
Skjern vandt, mens Skanderborg tabte, så nu tager Skjern femtepladsen i grundspillet.

SKJERN: Skjern Håndbold skal møde Aalborg, TTH Holstebro og SønderjyskE Håndbold i slutspillet. Det står klart, efter Skjern lørdag vandt 36-31 på hjemmebane og med sejren slutter grundspillet som nummer fem.

Facit på grundspillet blev sådan for Skjern Håndbold, fordi de lørdag eftermiddag vandt 36-31 i sidste runde mod TMS Ringsted, der derfor ryger tilbage i 1. division. Samtidig vandt BSV over Skanderborg Håndbold, og så kunne Skjern smutte op på den femteplads, der sikrer, at vestjyderne som minimum får en plads i EHF Cuppen i næste sæson. Skjern førte igennem hele hjemmekampen mod bundholdet fra TMS Ringsted. Kun ved 0-0 var de to duellanter lige på måltavlen.

Sjællænderne satsede på at spille syv mod seks, når de angreb, og det formåede Skjern at udnytte i begyndelsen af kampen. Det første mål kom ellers efter et straffekast ved Anders Eggert, men så scorede først Skjern-målmand Emil Nielsen og dernæst Anders Eggert i tomt mål. 3-0, og gæsterne havde ikke kunnet score i de første seks minutter, selvom de var en mand i overtal i angrebsspillet.

Koldstarten fik Ringsted-træner Christian Dalmose til at forlange timeout. Effekten var i bedste fald kortvarig. For ganske vidst kom Ringsted op på 3-2, men Skjern trak hurtigt fra igen til 6-2. Herefter bølgede føringen mellem fire og to mål, indtil Skjern i slutningen af halvlegen kværnede over gæsterne. Frem til pausesignalet rykkede Skjern fra 9-7 til 17-10, og så skulle der et straffekastmål efter tid til, før TMS kunne nøjes med at være bagud med seks mål efter 30 minutter.

Slutspilsgrupperne

Grundspillet er nu slut.

Det betyder, de otte bedste hold i grundspillet nu inddeles i to slutspilsgrupper. Grundspillets nummer et og to begynder gruppespillet med to point, grundspillets nummer tre og fire begynder med et point, mens grundspillets nummer fem til otte begynder med nul point.

Grundspillets nummer et, fire, fem og otte danner pulje 1. Nummer to, tre, seks og syv mødes i pulje to. Det betyder, slutspilspuljerne lyder:

Pulje 1

Aalborg 2 point.

TTH Holstebro 1 point.

Skjern Håndbold 0 point.

SønderjyskE 0 point.

Pulje 2

GOG 2 point.

BSV 1 point.

Skanderborg Håndbold 0 point.

Århus Håndbold 0 point.

Holdene mødes indbyrdes to gange i gruppespillet og spiller altså seks kampe i alt. Nummer et og to fra hver gruppe går videre til semifinalerne.

Ringsted kom tæt på uden held

På den anden side af pausen holdt Skjern fast i føringen, men efter knap 36 minutter ramte gæsterne en målstime. De strøg fra at have været bagud 21-15 til kun at være nede med 21-19.

Skjern kunne dog holde fast i føringen på to mål, og langsomt øgede de forsvarende mestre. Igen spillede Ringsteds angrebsspil syv mod seks en vigtig rolle. Den indskiftede Skjern-målmand Björgvin Gustavsson scorede eksempelvis til både 25-21 og 26-21.

Foran med fem mål formåede Skjern at holde det blåklædte udehold fra endnu en målstime, og derfor snuppede de forsvarende mestre hjemmesejren på fem mål og en femteplads i grundspillet. Nu venter så slutspillet, hvor Skjern begynder med nul point. De forsvarende mestre skal derfor forsøge at komme fra baghjul og sikre sig sen plads i semifinalen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce