Annonce
Skjern Håndbold

Skjern sled Lemvig/Thyborøn op

Elvar Örn Jónsson viste lækkerier, da Skjern Håndbold slog Lemvig/Thyborøn ganske sikkert. Foto: Jørgen Kirk
Da Robin Haug fik fat i Skjern Håndbolds mål de sidste minutter af kampen mod Lemvig/Thyborøn Håndbold, kunne Skjern trække fra til en ganske sikker sejr på 34-27.

Skjern: Skjern Håndbold fik - i sidste ende - en overbevisende start på hjemmekampene, da de slog Lemvig/Thyborøn 34-27.

Men det var ikke uden skønhedspletter. Det er altså mange mål at lukke ind mod et hold som Lemvig/Thyborøn. Forsvaret var ikke specielt solid i nogen af de konstellationer, der blev brugt. I målet var det kun de sidste 10-12 minutter, der var kvalitet nok hos indskiftede Robin Haug, som efter en lidt famlende start nåede en redningsprocent på 38.

Det er ikke mange uger siden, Skjern Håndbold uden problemer sendte Lemvig/Thyborøn ud af pokalturneringen med et brag. Og fra start af mandagens opgør kunne det godt ligne en ny afklapsning. Skjern førte nemlig hurtigt med tre-fire-fem mål.

Og det skete med yderst varieret spil. Da Skjern havde scoret otte gange, var syv forskellige spillere allerede på måltavlen. Senere kom også målmand Björgvin Gustavsson og Jonas Tidemand med på måltavlen, så hele ni forskellige Skjern-spillere nåede at score inden pausen.

Helt omvendt så det ud hos Lemvig/Thyborøn. Jonas Langerhuus på højre back var nærmest en enmandshær med gennembrud og hurtige skudafviklinger. Ham fik Skjern aldrig fat i, og Langerhuus scorede seks gange i første halvleg.

Skjern så ud til at trække fra med føring på 13-8, men så begyndte tingene at smuldre lidt i angrebet. Lidt afbrændere, små fejl og så videre. Der var seks-otte minutter, hvor det ikke var for kønt, så Lemvig/Thyborøn fik reduceret til 14-13. Skjern kom dog op i gear igen, og ved pausen var føringen på 18-14.

Den føring fik Skjern ikke for alvor gjort større i første halvdel af anden halvleg. Lemvig/Thyborøn fightede godt for sagen, så gæsterne var stadig kun bagud med fire mål 11 minutter før tid ved stillingen 28-24.

Så begyndte Robin Haug at lukke af i målet. Det kunne man tydeligt aflæse på måltavlen, hvor Skjern i løbet af kort tid øgede føringen til 32-24. Så var den kamp afgjort.

Efter en kamp uden scoringer i Sønderborg viste Elvar Jónsson stor kvalitet i sin hjemmebanedebut med syv scoringer. Der var gennembrud, scoring med venstrehånden og et drøn af et underhåndsskud halvt liggende fra højre back at glæde sig over.

Alt i alt var der dog plads til forbedringer. Men det er jo også tidligt på sæsonen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce