Annonce
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Eivind Tangen havde igen gang i skudarmen, da Skjern fredag aften nedkæmpede Fredericia HK. Syv gange skød nordmanden, og fem gange blafrede netmaskerne. Arkivfoto: Morten Stricker
Otte mål førte Skjern Håndbold med i anden halvleg, men sjusk og udskiftninger i den sidste del af kampen sørgede for, Fredericia slap for en snitter.

SKJERN: Inden runden lå de to hold kun med ét points forskel i Primo Tours Ligaen. Fredag var der dog ingen tvivl om niveauforskellen, for Skjern Håndbold sejrede sikkert hjemme mod oprykkerne fra Fredericia Håndboldklub. For selvom vestjyderne kun vandt med fire mål, kom sejren på 29-25 kom aldrig rigtig i fare.

I hvert fald ikke, da først Skjern fik slået hul, men der gik også noget tid, inden det skete mod oprykkerne. 1-0 var faktisk den eneste gang på de første 14 minutter, Skjern var foran.

Først efter 14:30 kom Skjern igen foran med en enkelt. Forinden lå kampen helt lige eller som oftest med et Fredericia-forspring på et enkelt mål. For Skjern brændte. Selv i kampens første overtalsperiode kunne de forsvarende bronzevindere ikke score. Først brændte Anders Eggert fra straffekastlinjen. Dernæst strøg Kasper Søndergaard fri igennem efter en frispilning fra Jesper Konradsson. Men Søndergaard tæskede bolden lige på Emil Tellerup i Fredericia-målet.

Annonce

Kampen i tal

Primo Tours ligaen

Skjern Håndbold - Fredericia Håndboldklub 29 - 25 (14 -11)

Målscorere Skjern: Bjarte Myrhol 7, Eivind Tangen 5, Jesper Konradsson 4, Anders Eggert 4 (4), Thomas Mogensen 2, Bjarke Christensen 2, Kasper Søndergaard 1, René Rasmussen 1, Elvar Jónsson 1, Jonas Tidemand 1 og Jonathan Stenbäcken 1.

Målscorere Fredericia: Kasper Young 7 (1), Jakob Mikkelsen 4, Rasmus Meyer 3, Rune Andersen 2, Martin Bisgaard 2, Rune Schrøder 2, Kristan Larsen 2 (1), Jesper Lindgren 1, Victor Skillhammar 1 og Marcus Rahbek 1.

Straffekast: Skjern 5 (4 mål), Fredericia 3 (2 mål).

Udvisninger: Skjern tre, Fredericia to.

Tilskuere: 2871 i Skjern Bank Arena.

Skjern havde mest gavn af timeout

Da Skjern fik bolden igen, tog de timeout. Bagud 4-3 efter 13 minutter og 22 sekunder spillet. Efter timeouten fik Skjern så småt succes med indspil til Bjarte Myrhol på stregen. Først trak han et straffe, som Eggert scorede på. Ikke længe efter var det så anførerens egen tur til at score fra stregen. Pludselig rykkede Skjern foran med både to og tre mål for første gang i kampen. Da Skjern førte 8-5, var det pludselig gæsternes tur til at forlange en tur i rundkreds på sidelinjen.

Hvis Fredericia HK håbede på samme positive effekt, som Skjern fik af at tage en timeout, blev de slemt skuffede. Skjern holdt fast i føringen resten af halvlegen. Hjemmeholdet fumlede ellers stadig til tider i angrebet. Bolde blev tabt, skud blev brændt, men Skjerns krydsspil lirkede så småt Fredericia-forsvaret op, når bare Skjern kunne ramme hinanden med et topholds præcision.

Derfor holdt Skjern fast i måltakterne og sørgede for 14-11 ved pausen, selvom de var i undertal op mod pausefløjt.

Fantomstart i anden halvleg

Hvor Skjern altså havde styr på den sidste halvdel af første halvleg, blev niveauforskellen endnu større efter pausen. Her rykkede hjemmeholdet fra 14-11 til 19-12 på under fem minutter.

Fantomstarten fortsatte, frem til der var spillet 10 minutter af anden halvleg. Her havde Skjern øget forspringet til otte mål. Det kunne have været endnu større, hvis ikke Emil Tellerup i Fredericia-målet gjorde en flot figur og holdt sig omkring de 40 procent i redningsprocent de første 40 minutter.

Fredericia pyntede på resultatet

I den seneste kamp smed Skjern en føring på fem mål mod TTH Holstebro. Fredag aften sløsede Skjern også, da først føringen ramte otte mål. Skuddene røg forbi mål eller i paraderne, bolde røg i de forkerte hænder, og sådan sneg fejlene sig ind. Derfor åd Fredericia HK sig også ind i kampen. Helt farlig blev det bare aldrig for Skjern. Dertil var Fredericia simpelthen for uskarpe og for langt bagud.

Fredericia kom aldrig tættere på end fire mål, og med fem minutter tilbage var det derfor svært at se Skjern sætte sejren over styr for anden kamp i træk.

Derfor sendte Skjern også spillere på banen, som ikke har fået så meget spilletid hidtil i ligaen. Hjemmeholdet holdt da også hjem uden de store vanskeligheder og vandt altså med fire. Med sejren og de to point kravler Skjern nu op på fem point efter fire spillerunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce