Annonce
Skjern

Skjern: Sædding Efterskole summer af musicalforberedelser

Opgaverne er mange, når der skal stables en musical på benene. PR Foto

Sædding: Kostumer, rekvisitter og elever, der dybt koncentrerede maler, bygger kulisser eller øver scener.

Sædding Efterskole skal igen opføre den årlige musical, og i år er stykket blevet "Robin Hood".

Ugen er noget hele skolen har set frem til længe - især lærerne. En af motivationerne bag den årlige musical er at styrke sammenholdet og fællesskabet.

Som elev får man mulighed for at arbejde sammen med elever fra andre klasser, og hverdagen bliver skiftet ud med skuespil, sang og anderledes arbejde.

Eventyret "Robin Hood" er en fortælling alle har hørt som børn, og eleverne har mulighed for at sætte deres eget præg på den kendte historie.

Det giver en god fællesskabsfølelse at kunne skabe noget sammen på så relativt kort tid. Det er også en god anledning til at udnytte de forskellige elevers styrker.

- Man kan få lov til at vise, at man kan noget andet end det man ellers viser i hverdagen som mest af alt består af skoletimer. En musical er meget alsidig, og vi har mange forskellige evner som kan få lov til at blive brugt igennem ugen, siger læreren Maria T. Hansen om musicalugen.

Hun står selv for at hjælpe en gruppe elever med at lave kostumer.

Forestillingen bliver vist 23. og 24. januar på Sædding Efterskole, hvor både forældre, venner, skoler og folk som bare vil have en god aften er velkommen.

Artiklen her er skrevet af Oskar Bæk Andersen og Juliane Høeg, to af eleverne på Sædding Efterskole.

Annonce
Årets musical på Sædding Efterskole er "Robin Hood". PR Foto
Indimellem anstrengelserne er det godt med et grin inde i Sherwoods granskove. PR Foto
Forestillingen vises 23. og 24. januar på efterskolen. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce