Skjern

Skjern og Ringkøbing har landets bedste handelsskoler

I øjeblikket er kommunens studenter i gang med at fejre, at skoletiden er forbi. De kan samtidig fejre, at de har gået på landets bedste handelskoler, landets andet bedste HTX og det andet og tredje bedste almene gymnasium. Arkivfoto

Handelsskolerne i Skjern og Ringkøbing er landets bedste HHX-uddannelser. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, der handler om, hvem der er bedst til at løfte eleverne.

Skjern: Der er grund til fejring hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern af flere grunde fredag. Handelsstudenterne er netop blevet udklækket, og i dimissionstalerne kan rektor nu nævne, at eleverne har gået på landets bedste handelsskoler.

Det viser en ny undersøgelse kaldet Det Gode Gymnasium fra Dansk Erhverv. Undersøgelsen har kigget på alle handelsskoler i hele landet, og HHX i Skjern og Ringkøbing står i toppen med den bedste evne til at løfte deres elever. De to skoler hænger sammen i statistikken under fællesbetegnelses Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, og de har løftet elevernes karakter med 0,69 i forhold til det, der var forventet.

Da Dagbladet ringede til rektor på Vestjysk Handelsskole i Skjern, Kjeld Kargo Fisker, var han meget glad og overrasket over førstepladsen.

- Er undersøgelsen allerede kommet? Og vi ligger i top? Det er da helt fantastisk! Det var en dejlig oplysning at få, siger en lykkelig Kjeld Kargo Fisker.

På Ringkøbing Handelsskole er rektor Jens Præstegaard også stolt over resultatet.

- Det var den bedste nyhed, man kunne vågne op til. Vi har haft en god placering i flere år, og vi håbede da på at komme i top, men det er vildt, at vi er her, siger Jens Præstegaard.

Det Gode Gymnasium

Dansk Erhverv undersøger hvert år, hvor gode landets uddannelsessteder er til at løfte eleverneUndersøgelsen dækker over HHX, HTX og STX, og resultaterne kan ses på detgodegymnasium.dk

Der bliver ikke målt på, hvem der har det bedste karaktersnit, men i stedet på hvem der har været bedst til at forbedre elevernes karakterer i forhold til forventningerne

Den nyeste undersøgelse er lavet ud fra de elever, der blev student i årene 2014-2016

Der bliver kun medtaget skriftlige karakterer, da de bygger på de samme opgaver i hele landet mod mundtlige karakterer, som afhænger meget af den enkelte situation.

Social respekt og forældrekontakt

Kjeld Kargo Fisker fortæller, at handelsskolen har haft stor fokus på at give eleverne en god social tilværelse på skolen. Det er sket med flere arrangementer, som for eksempel en gamingaften, hvor rektoren ene mand holdte styr på 100 elever på skolen.

- Vi har ingen trælse elever. I stedet er de søde og anstændige unge mennesker, som vi kan have tillid til. Jeg plejer at kalde dem "næten voksne", for de får meget ansvar, og vi regner med dem. Nu hvor de er blevet studenter, er de så blevet voksne, siger Kjeld Kargo Fisker.

Det samme gør sig gældende på Ringkøbing Handelsskole. Her fortæller Jens Præstegaard, at man har lagt meget vægt på en god kontakt med forældrene.

- Vi holder kontakt med forældrene, så der hele tiden bliver fulgt op på eleverne, hvis det ikke er, som det skal være. Eleverne har en god arbejdsmoral, og det hjælper forældrene med, siger Jens Præstegaard.

Begge rektorer nævner også underviserne som en stor faktor i den gode placering.

Godt i hele kommunen

Men det er ikke kun HHX, der ligger i top i Ringkøbing-Skjern Kommune.

HTX i Skjern er på en solid andenplads i forhold til landets andre HTX-uddannelser, og de har den bedste placering i Region Midt.

Kigger man på det almene Gymnasium, så ligger Ringkjøbing Gymnasium på en andenplads i hele landet skarpt efterfulgt af Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing på en tredjeplads. Vestjysk Gymnasium Tarm ligger på en 13. plads.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112

Nyt om containerbrand: Gerningsmænd forsøgte også at futte scene af

112

Ingen grund til bekymring: Brand ved Kirkeskolen er opklaret

Skjern

Anlæggets scene ramt af hærværk

112

Sær serieforbrydelse: En halv snes færdelsskilte stjålet

112

Politiet efterlyser vidner til containerbrand

Skjern

Graveren: Sjældent at finde to kranier i en grav

Skjern

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv