Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skjern og Hvide Sande ramt af strømafbrydelse: Slusebroen blev hængende halvvejs oppe

Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede strømafbrydelsen i Stovstrup Station ved Tarm. Men strømmen kom igen efter ganske kort tid.

SKJERN/HVIDE SANDE: Kortvarige men omfattende strømafbrydelser ramte ved 14-tiden tirsdag Skjern og Hvide Sande - hvor broen over coasterslusen blev hængende halvvejs oppe, da strømmen gik.

I begge byer kom strømmen dog tilbage inden for få minutter. RAH fik lagt forsyningen om, så strømmen blev hentet fra andre stationer, end dem der var lammet, fortæller afdelingsleder hos RAH, Jesper Schmidt.

Årsagen til strømafbrydelsen var et udfald i 150 kV-stationen i Stovstrup ved Tarm, hvilket igen ramte lokale stationer i Skjern og Hvide Sande.

Kort forinden havde der været et kraftigt uvejr med lyn og torden, men om det var et lynnedslag eller andet, der havde forårsaget strømafbrydelsen, stod ikke klart.

I øjeblikket er Energinet således ved at udvide stationen i forbindelse med den ilandføring af strøm fra den kommende vindmøllepark Vesterhav Syd.

- Lige nu ved vi ikke, hvad der forårsagede afbrydelsen, men vi undersøger sagen, og regner med at have fundet ud af, hvad fejlen var, i morgen tidlig, siger presseansvarlig ved Evonet, Kirsten Laursen.

Hun tilføjer, at stationen igen kører, som den skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce