Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skjern og Hvide Sande ramt af strømafbrydelse: Slusebroen blev hængende halvvejs oppe

Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede strømafbrydelsen i Stovstrup Station ved Tarm. Men strømmen kom igen efter ganske kort tid.

SKJERN/HVIDE SANDE: Kortvarige men omfattende strømafbrydelser ramte ved 14-tiden tirsdag Skjern og Hvide Sande - hvor broen over coasterslusen blev hængende halvvejs oppe, da strømmen gik.

I begge byer kom strømmen dog tilbage inden for få minutter. RAH fik lagt forsyningen om, så strømmen blev hentet fra andre stationer, end dem der var lammet, fortæller afdelingsleder hos RAH, Jesper Schmidt.

Årsagen til strømafbrydelsen var et udfald i 150 kV-stationen i Stovstrup ved Tarm, hvilket igen ramte lokale stationer i Skjern og Hvide Sande.

Kort forinden havde der været et kraftigt uvejr med lyn og torden, men om det var et lynnedslag eller andet, der havde forårsaget strømafbrydelsen, stod ikke klart.

I øjeblikket er Energinet således ved at udvide stationen i forbindelse med den ilandføring af strøm fra den kommende vindmøllepark Vesterhav Syd.

- Lige nu ved vi ikke, hvad der forårsagede afbrydelsen, men vi undersøger sagen, og regner med at have fundet ud af, hvad fejlen var, i morgen tidlig, siger presseansvarlig ved Evonet, Kirsten Laursen.

Hun tilføjer, at stationen igen kører, som den skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce