Annonce
Skjern

Skjern løber snart tør for byggegrunde: Salget er gået hurtigere end forventet

Ganerkær i Skjern er tæt på udsolgt. I de andre udstykninger i byen er der også rift om byggegrundene. Foto: Christian Baadsgaard
Alle nyudstykninger i Skjern er særdeles populære, og hvis efterspørgslen fortsætter på samme niveau, bliver det snart nødvendigt at finde nye steder til udstykninger.

SKJERN: Hvis man overvejer at bygge et nyt hus i Skjern, er det om at slå til, mens der er grunde tilbage at gøre det på.

Grundene i udstykningerne rundt om i byen er nemlig blevet nærmest revet væk over det seneste stykke tid. Eksempelvis er den nyeste del af Oldager Allé særdeles populær. De første huse blev bygget for omkring fem år siden, og da Hansen & Larsen åbnede udstykningen, var der 45 grunde.

- Vi må da sige, at det er gået ganske godt på Oldager Allé - og hurtigere, end vi har forventet. Vi har syv grunde tilbage, og der er nogle, der er reserverede, fortæller Dorte Meldgaard, medejer af Hansen & Larsen.

Annonce

Greneparken i den anden ende af byen går det også særdeles godt med. På to år er der solgt 16 grunde i udstykningen. Derudover er der syv reserverede og desuden ni grunde, som der ikke er nogle noteringer på. Det er EDC, som står for salget i Greneparken, og mæglerfirmaet er meget tæt på at have afsluttet salget af Ganerkær ved Gl. Ringkøbingvej.

- Rent procentuelt er der ikke ret mange byggegrunde tilbage i Skjern, konstaterer Johnny Sørensen, medindehaver af EDC i Skjern.

Skal i gang nu

Samme vurdering kommer fra Kent Thomsen, indehaver af Nybolig. Hvis aktiviteten fortsætter på det nuværende niveau, vil det ikke vare længe, inden der skal gang i nogle nye udstykninger for at imødekomme efterspørgslen.

- Der er ingen tvivl om, at Skjern vil blive ved med at vækste. Så det er på høje tid, at der skal kigges på, hvor de nye udstykninger skal laves, da det tager tid at lave en udstykning, siger Kent Thomsen, der står for salget af Klosterholmen, hvor der er omkring 15 grunde tilbage.


Der er ingen tvivl om at Skjern vil blive ved med at vækste. Så det er på høje tid, at der skal kigges på hvor de nye udstykninger skal laves, da det tager tid at lave en udstykning.

Kent Thomsen, indehaver af Nybolig


Faktisk havde Kent Thomsen forventet, at grundsalget ville gå langsomt, da coronaen kom, men det gik lige stik modsat. Hjemmearbejdet har gjort, at folk har fået øje på, at de gerne vil have mere plads, og tilmed er det et generelt indtryk, at folk gerne vil have noget vedligeholdelsesfrit og en bolig, som har lave energiudgifter.

Når den sidste grund er solgt på Oldager Allé, har Hansen & Larsen ikke mere jord tilbage i det område. Men Dorte Meldgaard fortæller, at firmaet altid er interesseret i nye steder, hvor der kan laves nyudstykninger.

Et alternativ til en nyudstykning er at købe et hus i et etableret villakvarter, rive huset ned og så bygge noget helt nyt. Det sker ofte i Skjern, og helst på de steder, hvor det er nemt at komme ind til midtbyen. Derfor vurderer Johnny Sørensen da også, at en nyudstykning vil være mere attraktiv, desto tættere den kan komme på byen.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Nyhedsanalyse: Skolen i Skjern er en kattepine for politikerne uanset hvilken løsning de vælger

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Politisk skred eller lige lovlig lave stiger? Venstre-løve har bragt sig i øjenhøjde med vælgerne

Hvide Sande For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Debat

Masser af møder og snak, men intet sker: Hvorfor skal køreskoleerhvervet saboteres?

Tarm

Heldig Lotto-vinder: Købte sin kupon i Tarm og vinder over tre millioner

Vestjylland

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Sport For abonnenter

Lange næser i Ølstrup: Oprykningsdrømme er blevet til gummiben efter nederlag i Viborg

Debat

Tanker på en nattevagt: 11.173 skridt og en stribe forslag til social- og ældreminister Astrid Krag fra et godt plejehjem

Skjern

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Her kan en ny skole bygges ved kulturcentret: Men i sidste øjeblik er en ny placering i spil i den anden ende af Skjern

Skjern For abonnenter

Børge er klar til en retssag: Kommunens forsømte vandløb koster ham et tab på over 100.000 kroner i år

Hvide Sande

Branden på 'Det Gamle Hotel': Vidne fortæller, at der stod en grill på altanen

Annonce