Annonce
Skjern Håndbold

Skjern jubler over billet til europæisk turnering: Det er en kæmpe gave

Carsten Thygesen ses her en under Champions League-gruppekamp mellem Skjern Håndbold og MOL-Pick Szeged. I år skal vestjyderne så forsøge at kvalificere sig til den næstbedste turnering i europæiske herreklubhåndbold, EHF European League. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Wildcard til ny europæisk cupturnering spreder glæde i Skjern, som nu krydser fingre for en gunstig lodtrækning, og at man må have tilskuere til kampene.
Annonce

SKJERN: 15 sæsoner. Så mange gange har Skjern Håndbold været med i europæiske klubturneringer eller kvalifikationerne til dem. Den kommende sæson bliver nummer 16.

Sammen med blandt andre tre danske mandskaber er Skjern Håndbold med i kvalifikationen til den nye EHF European League. Det blev offentliggjort mandag, hvor Det europæiske håndboldforbund, EHF, strøede om sig med wildcards.

Formanden i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, blev glædeligt overrasket, da pressemeddelelsen fra EHF dukkede op.

- Det er da en kæmpe gave. Det er vi rigtig, rigtig glade for, siger han.

Håndboldligaerne rundt om i Europa blev i foråret afblæst. Det sørgede coronaen for. Så hvor Skjern har haft for vane selv at kvalificere sig til de internationale turneringer, var de nu mere overladt til EHF’s vurdering. Det har ikke været lige nemt, indrømmer Carsten Thygesen.

- Det har været svært. Det handler også om planlægning af blandt andet træningskampe. Derfor har det været lidt usikkert, siger formanden.

Annonce

Drømmer om et gruppespil

Kigger man i kampkalenderen, kan man da også se, at den første kvalifikationsrunde til EHF European League begynder i ugen, før den danske liga går i gang.

Men nu ligger det altså klart, at Skjern skal forsøge at komme med i gruppespillet. Modstanderen bliver fundet ved lodtrækning i næste uge.

Allerede i første kvalrunde indtræder klubber som svenske IFK Kristianstad og tyske MT Melsungen, men puljen tæller også flere modstandere, hvor Skjern må forventes at være favorit.


Det vil være en drøm at komme i gruppespillet, men i årets kvalifikation er der hold, der på mange måder er stærkere end os. Vi skal have lidt held, når de dykker ned i lodtrækningsbowlerne.

Carsten Thygesen, formand, Skjern Håndbold


I anden kvalifikationsrunde, der er den sidste, kan der så vente storhold som Montpellier Handball, Füchse Berlin og Rhein-Neckar Löwen. Derfor er Carsten Thygesen også påpasselig med at komme med en decideret målsætning for den europæiske turnering, der erstatter EHF Cuppen.

Sidste år røg Skjern ud til østrigske Alpla HC Hard på straffekast i kvalifikationen til EHF Cuppen, og det var en stor skuffelse for holdet og Carsten Thygesen. I år vil det ikke nødvendigvis være en skuffelse at misse gruppespillet.

- Det vil være en drøm at komme i gruppespillet, men i årets kvalifikation er der hold, der på mange måder er stærkere end os. Vi skal have lidt held, når de dykker ned i lodtrækningsbowlerne, siger Carsten Thygesen.

Annonce

Stor turnering med usikker økonomi

Uanset udfaldet af lodtrækningen kan han dog glæde sig over endnu en sæson, hvor Skjern-skoene får lov at hyle på udenlandsk halgulv.

Det betyder noget for klubbens evne til at hente dygtige spillere. For når man spiller europæisk, bliver man udfordret ekstra, og spillerne kan se Skjern som et udstillingsvindue til endnu større klubber.

- Det er svært at rekruttere de bedste spillere, hvis man ikke spiller international håndbold. Det betyder noget, når folk skal vælge klub. Det er svært at sætte kroner og ører på, men hvis vi glider ud af det europæiske regi, kan vi også risikere at komme bagud i den danske konkurrence, siger Carsten Thygesen.

Han kalder  EHF European League ”en attraktiv turnering”. Som den næstbedste europæiske klubturnering er den mere attraktiv end den nu sløjfede EHF Cup, fordi der er bedre hold med, nu når Champions League har færre hold med.

Økonomisk kan European League blive god for klubben. Men det vil afhænge af, om man får lov at have tilskuere i hallen. Det ved Skjern Håndbold ikke endnu.

Klubber som tyske TSV Hannover-Burgdorf og spanske BM Ciudad de Logroño havde da også allerede inden uddeling af wildcards gjort det klart, at de ikke ville deltage i turneringen som følge af den økonomiske usikkerhed, coronaen spreder i sportens verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Kort og kontanter stjålet fra varebil

Ringkøbing-Skjern

DF melder sig ind på KD’s bane: - Dejligt at de kristne værdier kommer i fokus

Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce