Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbolds Jonathan Würtz testet positiv for corona - resten af truppen testet negativ

Jonathan Würtz fik tirsdag besked om, at han mandag var testet positiv for corona, efter test både fredag og lørdag havde givet negative svar. Heldigvis er ingen andre i Skjern Håndbolds trup testet positiv. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Efter at være testet negativ fredag og lørdag blev Skjern Håndbolds Jonathan Würtz testet positiv for corona mandag. Heldigvis havde han været isoleret siden torsdag, så ingen andre i Skjerns trup har været i smittefare den vej, og de er alle testet negative mandag.
Annonce

Skjern: Skjern Håndbolds Jonathan Würtz er testet positiv for corona mandag, efter han blev testet negativ både fredag og lørdag.

- Det er lidt mærkeligt. Tirsdag og onsdag i sidste uge var jeg sammen med en kammerat, der spiller håndbold i Grindsted, hvor de har haft et stort udbrud i truppen. Han fik en positiv test torsdag, og derpå gik jeg direkte i isolation, fortæller Jonathan Würtz.

Isolationen var en del af den omfattende plan, Skjern Håndbolds sundhedssektor har lige netop i de tilfælde, hvor der er mistanke om corona.

- Vi besluttede at få foretaget en lyntest fredag, og denne test var negativ for coronavirus. Det betød, at ingen andre spillere skulle betragtes som nære kontakter, da han ikke havde været i kontakt med dem de foregående 48 timer. Jonathan fik derefter foretaget første test i det offentlige testregi lørdag, hvor svaret var negativ. Anden test fik han foretaget mandag og svaret i dag viste positiv for coronavirus, fortæller Skjern Håndbolds fysioterapeut John Bruun.

Annonce

Testet negativ to gange før positiv test

Nær kontakt betegnes af Sundhedsstyrelsen som værende inden for en meters afstand i 15 minutter.

- Et eller andet sted ventede jeg nærmest på at blive den næste. Det ser jo ud til, at alle bliver smittet på et eller andet tidspunkt, siger Jonathan Würtz.


De første dage var der ingen symptomer. Men mandag var jeg lidt træt, og der var kriller i halsen, og så kom den positive test.

Jonathan Würtz, Skjern Håndbold


Han har det fint nu.

- De første dage var der ingen symptomer. Men mandag var jeg lidt træt, og der var kriller i halsen, og så kom den positive test, fortæller Jonathan Würtz.

Han er glad for, at han har været isoleret, og at hans første to test var negative. Det betyder, han ikke har været i nærkontakt med resten af Skjern-truppen siden onsdag, og derfor kan ingen af dem være smittet af ham.

- Det havde været noget bøvl, hvis jeg havde kunnet smitte nogen af dem, og det ville jeg godt nok ikke have haft det godt med, siger Jonathan Würtz.

Annonce

Ingen i truppen er testet positiv

Der er altså ikke problemer for Skjern Håndbold omkring afviklingen af tirsdagens returkamp i EHF Cup i Frankrig mod Montpellier. Forud for den kamp blev truppen testet endnu en gang, og der var negative svar på alle mandag sidst på eftermiddagen.

- For truppen betyder det, at vi må undvære Jonathan, ind til han har været symptomfri i 48 timer, eller hvis der ikke opstår symptomer i syv døgn, efter testen er taget. Vi vælger dog ikke at indlemme Jonathan i truppen, før han ved næste ligatest er testet negativ, fortæller John Bruun.

Jonathan Würtzs positive test har andre konsekvenser. Han er nemlig kæreste med en af spillerne på Fredericias hold i 2. division damer, og da hun er defineret som værende nær kontakt med Jonathan Würtz, betyder det, at Rækker Mølle Håndbolds kamp mod Fredericia tirsdag aften er udsat for anden gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Fredagens coronatal: Ringkøbing-Skjern runder 300 smittede - men der er også godt nyt

Ringkøbing-Skjern

Nu må nordjyske minkavlere med raskmeldte besætninger sælge skindene - vestjyske kolleger må stadig ikke

Annonce