Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbolds fans kan ånde lettet op - kampen mod Aarhus kan ses via Skjern Håndbolds hjemmeside

Skjern Håndbolds tilskuere bliver ikke snydt for Eivind Tangen og hjemmekampen mod Aarhus Håndbold i næste uge, for kampen kan fælges på nettet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Skjern Håndbolds kamp den 19. marts hjemme mod Aarhus Håndbold skal spilles uden tilskuere. Men Skjerns mange tilhængere kan ånde lettet op. Klubben sørger selv for, at tilhængerne på klubbens hjemmeside kan se kampen dækket af tre kameraer.

Skjern: Det kan godt være, Skjern Håndbold ikke må lukke tilskuere ind til deres næste hjemmekamp torsdag den 19. marts mod Aarhus Håndbold, men klubbens mange fans kan alligevel se kampen.

- Vi har besluttet os for at streame kampen på Facebook. Og vi gør faktisk lidt ekstra ud af det. Vi har lejet tre kameraer, så vi kan lave en ordentlig præsentation af kampen. Det bliver sådan, at man kan gå ind på Skjern Håndbolds hjemmeside, hvor der fra klokken 18.20 vil være et link, man kan logge sig ind på, og så kan man se kampen med start klokken 18.30, fortæller Carsten Thygesen fra Skjern Håndbold.

Han understreger, at kampen bliver spillet for lukkede døre. Ikke noget med at lade sponsorer spise før kampen og så se med inde fra Martinsen Lounge.

- Vi tager tingene alvorligt, og vi følger de retningslinjer, der er udstukket af Divisionsforeningen Håndbold og af andre. Men vi går ikke i panik eller noget. Vi forsøger at få en så normal hverdag som muligt, siger Carsten Thygesen.

Divisionsforeningen havde et ekstraordinært møde tirsdag. Der blev det blandt andet besluttet, at hvis et håndboldhold i Danmarks to øverste divisioner har mindst fem spillere, der er smittet med coronavirus eller i karantæne, så skal holdet ikke tvinges til at stille op til ligakampe. Så har man lovlig afbudsgrund og skal selvfølgelig ikke tvinges til at spille. Man bliver ikke taberdømt.

Det blev også besluttet at rykke slutspillet lidt. Efter planen skulle de første kampe være spillet 30. og 31. marts, men nu bliver det tidligst den 1. april.

- Godt for os. De hold, der slutter som nummer fem, seks, syv og otte har alle hjemmekampe i første runde, så det kunne let have ramt os. Nu er vi sikre på, at vi kun får en enkelt kamp på hjemmebane i resten af marts måned, hvor der ikke må være tilskuere, fortæller Carsten Thygesen.

Der er selvfølgelig stadig risiko for, at en eller flere kampe må flyttes på grund af coronavirus.

- Så har vi en ny situation, som vi tager stilling til efter næste møde i Divisionsforeningen den 26. marts, siger Carsten Thygesen.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce