Håndbold

Skjern Håndbold videre - Ringkøbing Håndbold slået ud

Jonathan Stenbäcken spillede en fin kamp for Skjern Håndbold, da holdet kvalificerede sig til 1/8-finalerne i pokalturneringen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Helt som ventet vandt Skjern Håndbold over HC Midtjylland i sjette runde af pokalturneringen, mens Ringkøbing Håndbold på udebane tabte mod Horsens, der også afløser Ringkøbing i ligaen.

Herning/Horsens: Skjern Håndbold er videre, det er Ringkøbing Håndbold ikke. Sådan er facit, efter sjette runde af landspokalturneringen blev afviklet onsdag aften.

Skjern Håndbolds avancement var på ingen måde overraskende. Modstanderen var nemlig HC Midtjylland, der netop har sikret sig oprykning til 1. division, men der er trods alt et kæmpe spring op til de regerende danske mestre fra Skjern Håndbold.

Ringkøbing Håndbolds kamp på udebane mod Horsens var langt mere åben. Horsens har nemlig sikret sig direkte oprykning til ligaen, hvor de afløser netop Ringkøbing Håndbolds nedrykkere. Så på papiret skulle de to hold være ganske jævnbyrdige, og det endte altså med sejr til Horsens.

Skjern Håndbold

Skjern Håndbolds pressechef Nicklas Thygesen kunne fortælle om en rodet første halvleg, som sluttede 18-18.

- Skjern var faktisk bagud langt det meste af tiden. På et tidspunkt kunne Midtjylland være kommet foran med fire mål. Men det var ikke sådan, at Skjern var i panik eller noget. Trænerne tog ikke en gang en timeout. De havde lagt en plan med masser af udskiftninger, og den plan troede de fuldt og fast på, fortalte Nicklas Thygesen.

HC Midtjylland kunne være med, fordi Skjern ikke tog nok fat i forsvaret, der sammen med målmændene savnede en del i at nå normalt niveau. Emil Nielsen blev skiftet ud efter ti minutter, hvor efter Björgvin Gustavsson fik tjansen, uden det ændrede det helt store.

- Jan Grebenc startede fint med tre scoringer på tre forsøg i en kamp, hvor Thomas Mogensen sad ude igen med sin lårskade. Senere kom Jonathan Stenbäcken ind som back, og det var faktisk et par gode mål af Stenbäcken, der gjorde, Skjern fik kontakt igen i slutningen af første halvleg, fortalte Nicklas Thygesen.

Efter pausen begyndte Skjern at investere noget mere defensivt. Det betød, Skjern førte med fire mål ti minutter inde i anden halvleg.

Derfra blev sejren kørt hjem uden problemer. Spillerne deltes stadigvæk om spilletiden, og det gik fint. Jonathan Stenbäcken var også god efter pausen, hvor Benjamin Jakobsen scorede fem gange på fem forsøg fra stregen. Anders Eggert var skarp på straffekast med syv på syv forsøg. Det blev en kamp, som vi gerne ville have det, sagde Nicklas Thygesen.

HC Midtjylland-Skjern Håndbold 26-36 (18-18)

Målscorere Skjern Håndbold: Anders Eggert 8 (7), Eivind Tangen 5, Benjamin Jakobsen 5, Christoffer Cichosz 4, Jan Grebenc 4, Bjarke Christensen 3, Jonathan Stenbäcken 3, Emil Nielsen 2, Kasper Søndergaard 1 og René Rasmussen 1. Udvisninger: Midtjylland en, Skjern to. Tilskuere: 450 o Sportscenter Herning.

Ringkøbing Håndbold

Det var sidste kamp for Ringkøbing Håndbold for mange af spillerne, og det lykkedes heller ikke at få en opmuntring denne gang.

- Nej det var ærgerligt. Det havde været rart at slutte af sammen med en sejr, men sådan skulle det ikke være, fortalte assistenttræner Mads Krogslund.

Han kunne fortælle om en kamp, der desværre lignede for mange af holdets tidligere kampe.

- Vi løb tør for kræfter. Det betød, vi mistede overblik og overskud, og det var der ikke råd til, fortalte Mads Krogslund.

Som så ofte før skulle Ringkøbing lige bruge nogle minutter på at komme i gang, men så begyndte spillet også at fungere. Resten af første halvleg var Ringkøbing bedst, og ved pausen førte de med et par mål.

Til gengæld kunne holdet slet ikke holde det niveau i minutterne efter pausen.

- Slet ikke. De første omkring 12 minutter scorede vi kun et enkelt mål. Der var ellers rigtigt fine muligheder. Vi havde to chancer med tomt mål og et par åbne chancer mere. Vi brændte og brændte. De næste minutter var jævnbyrdige, så selv om vi sluttede klart bedst af de sidste syv-otte minutter, så var vi kommet så meget bagud, at vi ikke kunne vende det. Vi formår ikke at lukke kampene, sagde Mads Krogslund.

Der var dog et lyspunkt. Efter lang tid ude med eftervirkninger af en hjernerystelse var der comeback til målvogter Ida Vium, som fik nogle minutter på banen i Horsens.

For Ringkøbing Håndbold scorede Michelle Brandstrup 5, Jane Mejlvang 5, Sille Thomsen 4, Natasha Nolevska 3, Nicoline Bertelsen 3, Simone Rasmussen 3 og Ida Lagerbon 1.

Ida Vium fik endelig comeback for Ringkøbing Håndbold efter en lang periode ude med en skade. Arkivfoto Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce