Håndbold

Skjern Håndbold videre - Ringkøbing Håndbold slået ud

Jonathan Stenbäcken spillede en fin kamp for Skjern Håndbold, da holdet kvalificerede sig til 1/8-finalerne i pokalturneringen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Helt som ventet vandt Skjern Håndbold over HC Midtjylland i sjette runde af pokalturneringen, mens Ringkøbing Håndbold på udebane tabte mod Horsens, der også afløser Ringkøbing i ligaen.

Herning/Horsens: Skjern Håndbold er videre, det er Ringkøbing Håndbold ikke. Sådan er facit, efter sjette runde af landspokalturneringen blev afviklet onsdag aften.

Skjern Håndbolds avancement var på ingen måde overraskende. Modstanderen var nemlig HC Midtjylland, der netop har sikret sig oprykning til 1. division, men der er trods alt et kæmpe spring op til de regerende danske mestre fra Skjern Håndbold.

Ringkøbing Håndbolds kamp på udebane mod Horsens var langt mere åben. Horsens har nemlig sikret sig direkte oprykning til ligaen, hvor de afløser netop Ringkøbing Håndbolds nedrykkere. Så på papiret skulle de to hold være ganske jævnbyrdige, og det endte altså med sejr til Horsens.

Skjern Håndbold

Skjern Håndbolds pressechef Nicklas Thygesen kunne fortælle om en rodet første halvleg, som sluttede 18-18.

- Skjern var faktisk bagud langt det meste af tiden. På et tidspunkt kunne Midtjylland være kommet foran med fire mål. Men det var ikke sådan, at Skjern var i panik eller noget. Trænerne tog ikke en gang en timeout. De havde lagt en plan med masser af udskiftninger, og den plan troede de fuldt og fast på, fortalte Nicklas Thygesen.

HC Midtjylland kunne være med, fordi Skjern ikke tog nok fat i forsvaret, der sammen med målmændene savnede en del i at nå normalt niveau. Emil Nielsen blev skiftet ud efter ti minutter, hvor efter Björgvin Gustavsson fik tjansen, uden det ændrede det helt store.

- Jan Grebenc startede fint med tre scoringer på tre forsøg i en kamp, hvor Thomas Mogensen sad ude igen med sin lårskade. Senere kom Jonathan Stenbäcken ind som back, og det var faktisk et par gode mål af Stenbäcken, der gjorde, Skjern fik kontakt igen i slutningen af første halvleg, fortalte Nicklas Thygesen.

Efter pausen begyndte Skjern at investere noget mere defensivt. Det betød, Skjern førte med fire mål ti minutter inde i anden halvleg.

Derfra blev sejren kørt hjem uden problemer. Spillerne deltes stadigvæk om spilletiden, og det gik fint. Jonathan Stenbäcken var også god efter pausen, hvor Benjamin Jakobsen scorede fem gange på fem forsøg fra stregen. Anders Eggert var skarp på straffekast med syv på syv forsøg. Det blev en kamp, som vi gerne ville have det, sagde Nicklas Thygesen.

HC Midtjylland-Skjern Håndbold 26-36 (18-18)

Målscorere Skjern Håndbold: Anders Eggert 8 (7), Eivind Tangen 5, Benjamin Jakobsen 5, Christoffer Cichosz 4, Jan Grebenc 4, Bjarke Christensen 3, Jonathan Stenbäcken 3, Emil Nielsen 2, Kasper Søndergaard 1 og René Rasmussen 1. Udvisninger: Midtjylland en, Skjern to. Tilskuere: 450 o Sportscenter Herning.

Ringkøbing Håndbold

Det var sidste kamp for Ringkøbing Håndbold for mange af spillerne, og det lykkedes heller ikke at få en opmuntring denne gang.

- Nej det var ærgerligt. Det havde været rart at slutte af sammen med en sejr, men sådan skulle det ikke være, fortalte assistenttræner Mads Krogslund.

Han kunne fortælle om en kamp, der desværre lignede for mange af holdets tidligere kampe.

- Vi løb tør for kræfter. Det betød, vi mistede overblik og overskud, og det var der ikke råd til, fortalte Mads Krogslund.

Som så ofte før skulle Ringkøbing lige bruge nogle minutter på at komme i gang, men så begyndte spillet også at fungere. Resten af første halvleg var Ringkøbing bedst, og ved pausen førte de med et par mål.

Til gengæld kunne holdet slet ikke holde det niveau i minutterne efter pausen.

- Slet ikke. De første omkring 12 minutter scorede vi kun et enkelt mål. Der var ellers rigtigt fine muligheder. Vi havde to chancer med tomt mål og et par åbne chancer mere. Vi brændte og brændte. De næste minutter var jævnbyrdige, så selv om vi sluttede klart bedst af de sidste syv-otte minutter, så var vi kommet så meget bagud, at vi ikke kunne vende det. Vi formår ikke at lukke kampene, sagde Mads Krogslund.

Der var dog et lyspunkt. Efter lang tid ude med eftervirkninger af en hjernerystelse var der comeback til målvogter Ida Vium, som fik nogle minutter på banen i Horsens.

For Ringkøbing Håndbold scorede Michelle Brandstrup 5, Jane Mejlvang 5, Sille Thomsen 4, Natasha Nolevska 3, Nicoline Bertelsen 3, Simone Rasmussen 3 og Ida Lagerbon 1.

Ida Vium fik endelig comeback for Ringkøbing Håndbold efter en lang periode ude med en skade. Arkivfoto Jørgen Kirk
0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF