Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold spiller topkamp - al snak om krise er blæst væk

Jonas Tidemand til højre får en større rolle hos Skjern Håndbold end normalt, når Skjern Håndbold uden Bjarte Myrhol spiller topkamp hjemme mod Aalborg Håndbold. Arkivfoto: Morten Stricker
Med Bjarte Myrhol ude er der kommet ekstra pres på Jonas Tidemand i Skjern Håndbolds angrebsspil, hvor stregspilleren vil gøre alt for at løse opgaven på bedste vis i topkampen mod Aalborg Håndbold.
Annonce

Skjern: Det er ikke mange uger siden, flere mente, Skjern Håndbold var i krise. Den snak er heldigvis helt uaktuel nu. Efter en god periode er Skjern kravlet op på en delt andenplads med Ribe-Esbjerg HH og TTH Holstebro, så derfor er der tale om et vaskeægte topopgør, når Aalborg Håndbold kommer på besøg i Skjern Bank Arena onsdag aften.

- Ja det bliver en spændende - og svær - opgave for os. Aalborg er bare det absolutte tophold lige nu med fire point mere end os og kun et enkelt nederlag i ti kampe samtidig med, de gør det godt i Champions League. Imponerende, siger Skjern Håndbolds Jonas Tidemand.

Aalborg har bare ligaens bredeste trup med 16 virkelig gode spillere.

- De spiller med få fejl i angrebet, hvor Smarason styrer spillet. Ham skal vi virkelig have styr på. De har også to gode målmænd, vi skal sørge for at afslutte rigtigt på, lige som deres forsvar er solidt. Det er faktisk over hele linjen, de er stærke i både forsvar og angreb, så det er mange ting, vi har arbejdet med op til den kamp, fortæller Jonas Tidemand.

Han får en endnu større rolle nu, hvor stregspiller Bjarte Myrhol er ude.

- Helt afgjort. Det er en stor opgave, jeg skal forsøge at løfte, og jeg håber, jeg kan løse opgaven, siger Jonas Tidemand.

Når Bjarte Myrhol har spillet, har Jonas Tidemand mest været brugt i forsvaret. Nu spiller han som mod Nordsjælland de fleste minutter i begge ender af banen.

- Det er hårdt. Helt sikkert. Og jeg vil få brug for at få lidt luft undervejs, som jeg også fik det i Helsingør, hvor Jonathan Stenbäcken afløste på stregen. Det vil sikkert også blive nødvendigt mod Aalborg, fortæller Jonas Tidemand.

Situationen er ikke helt ny. Også tidligere på sæsonen var Bjarte Myrhol ude med maveproblemer.

- Men det er en klar svækkelse at spille uden Bjarte. Han er bare en helt speciel ekspert i angrebet. Bagspillerne på holdet kender ham også bedre, end de kender mig. Der ligger mange aftaler to og to mellem Bjarte og en bagspiller. De aftaler er jeg ikke helt inde i endnu. Nu skal vi spille med endnu større disciplin i angrebet, så vi ikke laver fejl i forsøg på at spille mig på stregen eller udnytte de huller, jeg forsøger at skabe, fortæller Jonas Tidemand.

Kasper Søndergaard er nok den spiller, der har det mest effektive samarbejde med Bjarte Myrhol, når stregspilleren trækker ud under modstandernes venstre back. Talrige gange er det set ved frikast, at Kasper Søndergaard trods hård opdækning alligevel har fundet Bjarte Myrhol på stregen.

- Det er et kæmpe tab for os - både på og udenfor banen - at Bjarte ikke er med. Han beriger os på alle måder. Når det så er sagt, så har vi altså prøvet at spille uden Bjarte før. Sidste år var han ude med lidt knæproblemer en periode, hvor vi alligevel vandt kampe, og han har også været ude tidligere på sæsonen. Lige nu betyder det, at vi har en mand mindre at tage af i begge ender af banen. Det betyder, vi vil få færre scoringer fra stregen, for som type er Jonas Tidemand og Bjarte Myrhol forskellige som stregspillere. Det er perfekt med to forskellige typer. Lige nu lider vi bare under, den ene er væk, siger Kasper Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce