Skjern Håndbold

Skjern Håndbold smadrede Aalborg Håndbold

Eivind Tangen startede som lyn og torden med fire hurtige scoringer, da Skjern Håndbold satte sig på kampen mod Aalborg Håndbold fra første fløjt. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Skjern Håndbold er forsvarende mestre. Og sådan spillede de så sandelig også mandag aften, hvor Aalborg Håndbold fik bøllebank. Med en sejr på 35-28 liner Skjern i den grad en semifinalist.

Skjern: Skjern Håndbold er i den grad tilbage i kampen om det danske mesterskab.

For den måde de satte Aalborg Håndbold på plads foran små 3000 tilskuere i Skjern Bank Arena, var ganske enkelt fremragende.

Angrebsspil i højt tempo, gode afslutninger, kontraløb, aggressivt forsvar. Alt var i orden, og det var virkelig et signal til alle andre om, at Skjern vil kæmpe hårdt for at genvinde det danske mesterskab.

Første halvleg er nok den bedste halvleg, Skjern har spillet i denne sæson. Aalborg blev nemlig udspillet på kryds og tværs.

Da der var spillet fem minutter, førte Skjern 5-1. Eivind Tangen havde bombet tre gange. Efter 11 minutter var føringen på 9-3.

Skjern scorede efter behag. Og det var vigtigt, for det lukkede totalt ned for den kontrafase, Aalborg vandt det omvendte opgør på. Og når Aalborg forsøgte med hurtig midte, blev bolden kaldt tilbage flere gange, så det tog virkelig brodden af gæsternes angrebsspil.

Skjern var derimod flyvende. Indspil til stregen, vip fra fløj til fløj, gode scoringer af Thomas Mogensen. Spillet flød ganske fint.

Men det var også nødvendigt. For da Skjern begyndte at brænde en smule, der blev dømt angrebsfejl mod hjemmeholdet og så videre. Alt sammen noget der gav Aalborg bedre betingelser for at score. Nærmere end fem mål kom de dog ikke - det selv om Skjern havde haft fire udvisninger, inden Aalborg kort før pausen fik deres første straf på to minutter.

I anden halvleg drejede det sig mest om bare at holde fast. Ikke noget med at forcere tingene eller spille smart.

Det lykkedes. Forspringet var igen ikke nede på mindre end seks mål, og da Skjern fik fra 28-22 til 32-22, blev der sat trumf på. Herligt.

I slutfasen fik Skjern alle i brug. Lidt nødtvungent. Anders Eggert måtte nemlig ud med en skade i den ene læg. Men alligevel var Skjern i fuld kontrol. Kasper Søndergaard afløste på bedste vis som straffekastskytte, og i det hele taget var det bare Skjern Håndbolds aften.

Alt tyder på, at Skjern med en sejr på søndag ude over TTH Holstebro vil være klar til semifinalerne

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce