Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold let videre i pokalturneringen

Björgvin Gustavsson startede i mål, og han stod en fin kamp for Skjern Håndbold, ind til han blev afløst i slutfasen af debutanten Robin Haug. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Sikke en start Skjern Håndbold fik på sæsonen. Lemvig/Thyborøn blev totalt kørt af banen af et sprudlende Skjern-mandskab, der kvalificerede sig til kvartfinalerne i pokalturneringen med en sikker sejr på 38-26.

Lemvig: Hallo for en sæsonstart Skjern Håndbold fyrede af torsdag aften i Lemvig.

Sejr på 38-26. En helt igennem fremragende debut til den islandske back Elvar Jónsson, der fortjent blev kåret som pokalkampens bedste spiller. Jonas Tidemand fik en fornem debut på stregen. Robin Haug nåede at have fine redninger i sin debut i det sidste kvarter i målet. Skjerns kontrafase var giftig og uhyre effektiv. Björgvin Gustavsson stod godt i målet.

Ja man kunne blive ved. Skjern imponerede i hvert fald stort.

Skjern startede med Björgvin Gustavsson på mål og René Rasmussen, Eivind Tangen, Jonathan Stenbäcken, Jonas Tidemand, Thomas Mogensen og Anders Eggert i forsvaret. I angrebet blev Stenbäcken afløst af Jesper Konradsson.

De første minutter ledte Skjern lidt efter stilen i forsvaret. Lemvig/Thyborøn scorede på næsten alt frem til 5-5, hvor Björgvin Gustavsson havde sin første redning.

Lige efter fik Skjern kampens første udvisning, og i undertal måtte Skjern se hjemmeholdet bringe sig foran 7-5.

Fuldtallige igen tog Skjern styringen. Björgvin Gustavsson havde flere fine redninger i målet, Skjerns kontrafase var effektiv med René Rasmussen som farligste våben i første bølge, og i anden bølge holdt Skjern presset frem til gode chancer. Kontrafasen gav tre scoringer i træk, og Skjern bragte sig foran 9-7 efter et kvarters spil.

Resten af første halvleg var Skjern klart bedst. Elvar Jónsson kom på banen i bagkæden, og islændingen nåede at score fire gange før pausen, hvilket var med til at give Skjern en solid pauseføring på hele 18-12.

Der blev ikke slækket på grebet i starten af anden halvleg. Efter 40 minutter førte Skjern med ti mål ved 26-16. Tre minutter senere var føringen på 12 mål.

Fra midten af anden halvleg var Skjern i så god kontrol, at træner Patrekur Jóhannesson skiftede ud mange gange. Kristian Tind fik spilletid på stregen med en enkelt scoring, Mikkel Sandholm afløste René Rasmussen på højre fløj, og han var faktisk eneste Skjern-markspiller, der ikke kom på måltavlen.

OK - Lemvig/Thyborøn bliver ikke tophold i ligaen. Langt fra. Men der skal ikke pilles det mindste ved Skjerns sejr. Skjern var bare gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce