Sport

Skjern Håndbold klar til U16 liga efter nytår

Kenneth Dam og Spjald IF er kommet i serie 1 pulje 9 til foråret. Arkivfoto: Søren Palmelund

Håndbold: Skjern Håndbold skal spille i den bedste danske række i U16 efter nytår. For søndag vandt de 32-27 ude over Aalborg i den direkte duel i 1. division om en plads i ligaen.

- Kæmpe jubel efter den sejr. Det var godt arbejde af hele holdet på en meget svær udebane, fortalte træner Søren Ostersen.

Kampen var vild i starten med en masse mål i begge ender. Efter ti minutter førte Aalborg 9-7.

- Vi var for overtændte. Da vi først fik styr på forsvaret, fik vi bedre fat i kampen, sagde Søren Ostersen.

Ved pausen førte Skjern 15-14. Aalborg kom tilbage i anden halvleg med føring på 17-16.

- Men så fik vi fat igen. Vi trak roligt fra, og vi havde føringen resten af kampen. En meget flot holdpræstation, sagde Søren Ostersen.

For Skjern Håndbold scorede Tobias Noah Pedersen 10, Jacob Rasmussen 6, Pauli Mittun 5, Lasse Yde 3, Viktor Lind 2, Anton Thomsen 2, Frederik Klostergaard 2 og Morten Libak 2 mål.

Keglebillard: Der var en god sejr til Spjald Billardklubs andethold i 2. division, for det var naboerne fra Videbæk, der blev sendt hjem med nederlag på 6-2. Kim Staunsbjerg vandt med snit på 50, Niels Peter Nielsen vandt med snit på 37,50, Sune K. Olesen var lidt længe om at vinde med snit på 35,29, og så tabte Jesper Krupsdal med snit på 18,62.

Tredjeholdet spillede 4-4 ude mod Aulum i 3. division. Mads Bjerg Jensen og Bjarne Larsen vandt med snit på 18,51 og 19,23. Tabere var Jan Pradsgaard med 18 i snit og Thomas Graversen med 11,13.

Fjerdeholdet i Vestserien vandt 8-0 hjemme mod Troldhede. Kenneth Petersen spillede med 18,18 i snit, Sune K. Olesen med 19,04, Niels Peder Nielsen med 41,66 takket være blandt andet en serie på hele 214, og Kim Staunsbjerg vandt med 38,46.

Til gengæld tabte Vestserien 2 med 8-0 i Lem. Mads Bjerg Jensen spillede med 17,65 i snit, Egon Sørensen med 16,60, Thomas Graversen med 9,58, og så spillede Ove Svendsen med hele 44,66 i snit efter en flot serie på 242.

Serie 1 vandt 6-2 hjemme mod Grønbjerg. Eneste taber var René Due Hansen, der spillede med snit på 5,95. Vindere var Jens Chr. Jensen med 8,33, Tage Christensen med 6,66 og Søren Jensen med 8,82 i snit.

Serie 2-1 spillede 4-4 i Lem. Torben Meldgaard vandt med flot snit på 8, og Flemming Larsen vandt med snit på 8,69. Ove Kristensen tabte med 3,56, og Bent Søndergaard tabte med 7,10 i snit.

Serie 2-2 tabte 8-0 hjemme mod Sdr. Felding. Leo Olesen spillede med 3,32 i snit, Ole K. Olesen med 2,98, Svend Hansen med 3,03 og John Christensen med 3,71.

Serie 3 vandt 6-2 i Lem. Henning Bækdal vandt med snit på 4,68, Henning Snogdal vandt med 4,48, Edvard Nielsen vandt med 3,94, og så tabte Jens Erik Meldgaard med snit på 3,18.

Håndbold: Hvide Sande KFUM leverede en rigtig fin indsats i en kamp på højt niveau i jyllandsserien herrer, men det endte alligevel med nederlag på 24-21 ude mod SGI Esbjerg 3.

- Det kunne være gået til begge sider. Vi manglede marginalerne til sidst, hvor Esbjerg scorede, mens vi brændte, fortalte træner Carsten Bjerg.

Hvide Sande haltede en smule bagud i første halvleg, og ved pausen førte Esbjerg 13-11. Efter pausen var Esbjerg foran 17-13 og 21-17.

- Men vores indstilling var god, så spillerne kæmpede videre. Selv om vi fik en udvisning, så kom vi på 21-21. Vi fik chancer til flere mål, men skarpheden manglede, og det tabte vi på i sidste ende, sagde Carsten Bjerg.

For Hvide Sande KFUM scorede Jonas Degn 7, Magnus Backs 6, Lars Hansen 4, Viktor Degn 2, Mads Lodberg 1 og Sebastian Jakobsen 1 mål.

Håndbold: Rækker Mølle Håndbold 2 havde ikke problemer med at slå bundholdet Folding/Brørup i jyllandsserien med 33-22.

- En pligtsejr. Vi var kun på 80 procent, men det var rigeligt. Vores offensive forsvar pressede Folding/Brørup til at lave nogle fejl, som vi var gode til at straffe. Vi løb dem ned. Sejren skulle have været meget større, for vi brændte syv-otte helt oplagte og så andre gode chancer også. Nu er der lagt op til topkamp ude mod Blåbjerg på søndag, fortalte Rækker Mølles træner Søren Mortensen.

Volleyball: Skjern KFUMs damer spillede to kampe i danmarksserien lørdag.

Først tabte Skjern til topholdet Lyseng med 3-1 efter sætcifrene 25-13, 16-25, 30-28 og 25-17.

- Det var små marginaler, der afgjorde den kamp. Vi havde to sætbolde i tredje sæt mod et ungt hold, som vi rystede rent mentalt ved at råbe meget og juble højt over vundne point. Der var ikke en finger at sætte på indsatsen. Anette Tjiellesen servede rigtig godt dagen før hendes fødselsdag, og Linah Tan var god som hæver, fortalte træner Anders Kure.

Den næste kamp mod Rander VK blev vundet 3-0 med sætcifrene 25-15, 25-19 og 25-9.

- En god kamp med højt servepres. Det gjorde det let for Anna Riis og Lærke Toft at afgøre mange bolde på midten. En god sejr, sagde Anders Kure.

Håndbold: Skjern Håndbolds U18 drenge 1. division spillede 26-26 ude mod Holstebro søndag.

- Men vi skulle have vundet. Fire minutter før tid førte vi 26-23. Men så fik vi en udvisning, og vi dummede os et par gange, hvor efter Holstebro udlignede ti sekunder før tid, fortalte træner Allan P. Sørensen.

Skjern startede skidt, og de var bagud 15-9.

- Derfra blev vi holdmæssigt bare bedre og bedre. Moralen var god, og det gjorde altså, at vi sammen med godt arbejde for hinanden kom meget tæt på sejren, sagde træneren.

For Skjern Håndbold scorede Magnus Kronborg 8 (4), Rasmus Meyer 7, Viktor Bergholt 5, Tobias Vils 3, Gili Holm 2 og Frederik Øster 1 mål.

Fodbold: Det er gået godt for Kristian Kirkeby, siden han skiftede fra Spjald IF til Herning Fremad. Her i efteråret er Kristian Kirkeby nemlig kåret som årets spiller i Herning Fremad.

Fodbold: DBU Jylland har offentliggjort forårets fodboldpuljer, og der er ikke store overraskelser gemt i fordelingen af de lokale hold.

Ringkøbing IF 2 skal spille i jyllandsserien 2 pulje 4 mod Bramming, FC Horsens, FC Skanderborg, Hatting-Torsted, Kolding IF, Aabyhøj og Aarhus 1900.

I serie 1 pulje 9 skal Spjald IF møde Brande, Give, Herning Fremad, Holstebro, Spangsbjerg, Sædding/Guldager og Varde IF 2.

De tre lokale hold i serie 2 er alle med i pulje 21. Skjern GF, Videbæk IF og Ølstrup G&U skal møde BK-06 Esbjerg, BV Oksbøl, Esbjerg IF 92, HTS og Grindsted.

Serie 3 pulje 33 har BK Klitten, Faster/Hanning, Lem Boldklub og Tarm IF med. De skal møde Tarp, Skovlund, Kibæk og Blåbjerg.

FodboldHoldet Herning 1 er med i serie 4 pulje 61, hvor resten er lokale hold. Ringkøbing IF 3, Skjern GF 2, Spjald IF 2, Tim GIF, Troldhede GIF, Vorgod/Barde MOF og Ølstrup G&U 2.

Endelig er Ringkøbing IF kommet i pulje 271 i kvindeserien, hvor modstanderne bliver Kjellerup-Frederiks Q, Romalt, Skive, Tjørring, Vejgaard, AaB og Aalborg Freja.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing Håndbold

Vigtig aftale: Ringkøbing henter målvogter i Makedonien

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Fodbold

Til Superliga-fans og andet godtfolk: Seks ændringer af fodboldreglerne

Sport

Tidligere Superliga-målmand på gæstevisit i Kloster

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke