Ringkøbing Håndbold

Skjern Håndbold kan sikre en plads i EHF Cup

Christoffer Cichosz skal hyldes for 100 kampe for Skjern Håndbold, når de lørdag møder TMS Ringsted. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det er på ingen måde en ligegyldig kamp, Skjern Håndbold har i sidste runde af grundspillet hjemme mod bundholdet TMS Ringsted, for Skjern Håndbold kan nå en femteplads, og det giver adgang til EHF Cup.

Skjern: Det kan godt være en hjemmekamp mod bundholdet TMS Ringsted ikke lyder som det mest spændende, men sådan ser man bare ikke på det i Skjern Håndbold, når sidste runde i grundspillet afvikles lørdag eftermiddag.

For hvis tingene går op i en højere enhed for Skjern Håndbold, så står de med en plads i EHF Cup.

To ting skal gå i opfyldelse.

Den ene er, at Skjern Håndbold skal slå TMS Ringsted. Og mon ikke Skjern er motiverede til det bare for at revanchere sig for det pinlige nederlag ude mod TMS Ringsted på 28-24 tidligere på sæsonen. Skjern lader i øvrigt Thomas Mogensen sidde over. Han er sådan set frisk efter en lårskade, der har holdt bagspilleren ude i flere uger, men for ikke at risikere et tilbagefald her kort før slutspillet, sidder Thomas Mogensen ude endnu en gang.

Den anden er, at BSV på hjemmebane skal tage point fra Skanderborg. Og BSV kan med det ene point holde fast i den tredjeplads, de ligger på i øjeblikket.

Hvis begge ting opfyldes, slutter Skjern på femtepladsen i grundspillet, og lige netop femtepladsen giver næsten med garanti en plads i EHF Cup.

- Hver eneste sæson har vi kvalifikation til Europa Cup som en af vore målsætninger, så det vil være skønt, hvis vi allerede kan sikre det på lørdag. Vi går selvfølgelig efter mere, men det kan vi jo først afgøre i slutspillet, fortæller Carsten Thygesen fra Skjern Håndbold.

Programmet for slutspillet ligger selvfølgelig ikke endeligt klart endnu, da placeringerne fra nummer et til og med nummer otte først kendes, når alle kampe i sidste runde er færdigspillede. Men uanset om Skjern slutter nummer fem eller nummer seks, så står det klart, at Skjern starter slutspillet med en hjemmekamp. Og det bliver enten onsdag den 17. april klokken 20.30 mod TTH Holstebro eller dagen efter samme tidspunkt mod BSV.

Der er i øvrigt stor interesse for kampen mod Ringsted. En kamp der kan sende Ringsted direkte ned i 1. division, hvis de altså som forventet taber i Skjern.

- Lige nu ser det ud til, der kommer 27-2800 tilskuere. Det er utroligt flot, når der er tale om en kamp mod et bundhold. Men jeg tror, der hænger sammen med, det er lang tid siden, vi sidst har spillet en hjemmekamp, siger Carsten Thygesen.

Der skal også hyldes flere personer.

Christoffer Cichosz kan fejre jubilæum med kamp nummer 100 for Skjern Håndbold. I pausen hyldes de lokale deltagere, der vandt medaljer til Special Olympics.

Kampen vil blive overværet af en dansk mester. Det er Markus Olsson, der kommer på besøg.

- Bare for der ikke skal være nogen misforståelser, så er det ikke for, vi er ved at hente Markus tilbage eller sådan noget. Markus er glad for at være i franske Toulouse, hvor han er midt i sin toårige aftale. Men Markus har en friweekend, inden han skal videre til samling med det svenske landshold, og den friweekend har han valgt at bruge sammen med sin kone og deres barn sammen med de gamle venner i Skjern Håndbold. Jeg synes, det siger meget om det sammenhold, der er i klubben, og det bliver skønt at se Markus i hallen igen, fortæller Carsten Thygesen.

Markus Olsson kommer på besøg i Skjern Håndbold i weekenden, hvor han skal se Skjerns kamp mod TMS Ringsted. Arkivfoto: Morten Stricker.
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce