Ringkøbing Håndbold

Skjern Håndbold kan sikre en plads i EHF Cup

Christoffer Cichosz skal hyldes for 100 kampe for Skjern Håndbold, når de lørdag møder TMS Ringsted. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det er på ingen måde en ligegyldig kamp, Skjern Håndbold har i sidste runde af grundspillet hjemme mod bundholdet TMS Ringsted, for Skjern Håndbold kan nå en femteplads, og det giver adgang til EHF Cup.

Skjern: Det kan godt være en hjemmekamp mod bundholdet TMS Ringsted ikke lyder som det mest spændende, men sådan ser man bare ikke på det i Skjern Håndbold, når sidste runde i grundspillet afvikles lørdag eftermiddag.

For hvis tingene går op i en højere enhed for Skjern Håndbold, så står de med en plads i EHF Cup.

To ting skal gå i opfyldelse.

Den ene er, at Skjern Håndbold skal slå TMS Ringsted. Og mon ikke Skjern er motiverede til det bare for at revanchere sig for det pinlige nederlag ude mod TMS Ringsted på 28-24 tidligere på sæsonen. Skjern lader i øvrigt Thomas Mogensen sidde over. Han er sådan set frisk efter en lårskade, der har holdt bagspilleren ude i flere uger, men for ikke at risikere et tilbagefald her kort før slutspillet, sidder Thomas Mogensen ude endnu en gang.

Den anden er, at BSV på hjemmebane skal tage point fra Skanderborg. Og BSV kan med det ene point holde fast i den tredjeplads, de ligger på i øjeblikket.

Hvis begge ting opfyldes, slutter Skjern på femtepladsen i grundspillet, og lige netop femtepladsen giver næsten med garanti en plads i EHF Cup.

- Hver eneste sæson har vi kvalifikation til Europa Cup som en af vore målsætninger, så det vil være skønt, hvis vi allerede kan sikre det på lørdag. Vi går selvfølgelig efter mere, men det kan vi jo først afgøre i slutspillet, fortæller Carsten Thygesen fra Skjern Håndbold.

Programmet for slutspillet ligger selvfølgelig ikke endeligt klart endnu, da placeringerne fra nummer et til og med nummer otte først kendes, når alle kampe i sidste runde er færdigspillede. Men uanset om Skjern slutter nummer fem eller nummer seks, så står det klart, at Skjern starter slutspillet med en hjemmekamp. Og det bliver enten onsdag den 17. april klokken 20.30 mod TTH Holstebro eller dagen efter samme tidspunkt mod BSV.

Der er i øvrigt stor interesse for kampen mod Ringsted. En kamp der kan sende Ringsted direkte ned i 1. division, hvis de altså som forventet taber i Skjern.

- Lige nu ser det ud til, der kommer 27-2800 tilskuere. Det er utroligt flot, når der er tale om en kamp mod et bundhold. Men jeg tror, der hænger sammen med, det er lang tid siden, vi sidst har spillet en hjemmekamp, siger Carsten Thygesen.

Der skal også hyldes flere personer.

Christoffer Cichosz kan fejre jubilæum med kamp nummer 100 for Skjern Håndbold. I pausen hyldes de lokale deltagere, der vandt medaljer til Special Olympics.

Kampen vil blive overværet af en dansk mester. Det er Markus Olsson, der kommer på besøg.

- Bare for der ikke skal være nogen misforståelser, så er det ikke for, vi er ved at hente Markus tilbage eller sådan noget. Markus er glad for at være i franske Toulouse, hvor han er midt i sin toårige aftale. Men Markus har en friweekend, inden han skal videre til samling med det svenske landshold, og den friweekend har han valgt at bruge sammen med sin kone og deres barn sammen med de gamle venner i Skjern Håndbold. Jeg synes, det siger meget om det sammenhold, der er i klubben, og det bliver skønt at se Markus i hallen igen, fortæller Carsten Thygesen.

Markus Olsson kommer på besøg i Skjern Håndbold i weekenden, hvor han skal se Skjerns kamp mod TMS Ringsted. Arkivfoto: Morten Stricker.
0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF