Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold i dybere krise - spillede skidt og tabte klart mod Bjerringbro-Silkeborg

Eivind Tangen var lang tid om at komme i gang for Skjern Håndbold i kampen mod BSH. Generelt var træfsikkerheden ikke god, for i åbent spil blev det kun til fire scoringer på 12 forsøg. Foto: Ole Nielsen.
Skjern Håndbolds krise blev endnu dybere med klart nederlag ude mod Bjerringbro-Silkeborg. Det er tydeligt at se, at spillerne mangler selvtillid i alle spillets faser.
Annonce

Silkeborg: Nederlag - igen.

Det blev BSH og ikke Skjern Håndbold, der kom ud af den krise, begge hold har været i på det seneste, og som Skjern er sunket endnu dybere ned i med tirsdagens nederlag på 32-26 ude mod Bjerringbro-Silkeborg.

Fra start kunne man se, at Skjern mangler selvtillid lige nu. I løbet af de første ti minutter havde Skjern kikset tre store - helt usædvanligt havde René Rasmussen sendt bolden helt forbi mål på frit kontraløb - der var lavet to klare angrebsfejl, og et indspil til stregen var kikset. Derfor var Skjern bagud 4-2.

Skjerns eneste gode periode i første halvleg var kort. Det var, da Skjern scorede tre mål i træk til udligning til 8-8. Godt mål af Elvar Jónsson fra distancen og et mål på den kontrafase, der var ok før pausen med fem mål.

Annonce

Det gik fra ikke godt til slemt

Skjern gik imidlertid i stå igen. 15-11 ved pausen var ikke godt. Få minutter efter pausen var ikke godt ændret til slemt. Skjern var bagud 18-12.

Det ændrede intet, at Eivind Tangen endelig begyndte at score. Heller ikke en meget stor kamp af Jonathan Stenbäcken kunne ryste BSH, der havde kampen under fuld kontrol. Nærmere end tre mål kom Skjern aldrig. Og man havde heller ikke fornemmelsen af, at Skjern kunne komme nærmere, for BSH havde i Nikolaj Øris Nielsen og især fløjspilleren Aksel Horgen et par træfsikre trumfkort.

Skjern havde problemer i begge ender af banen.

Angrebsmæssigt var det som om, tingene bare kørte på den måde, holdet plejer at spille på. Og de angrebsåbninger Skjern bruger, dem havde BSH læst. Skjerns bagkæde skabte alt for sjældent åbne chancer i første halvleg, og når der var rimelige muligheder, så kom en stribe af de afbrændere, som Skjern bare har for mange af for tiden.

Annonce

Skjern brænder alt for meget

- Lidt det samme billede som i de forrige kampe. Vi brænder for meget. Tag nu bare starten. Vi brændte, og det betød, vi kom til at halte bagefter. Og lige nu er vi i en periode, at når vi halter bagud, så har vi ikke selvtillid. Det hele udspringer af manglende selvtillid, fortalte træner Claus Dalgaard-Hansen.

Han forsøgte at skifte noget ud, men det ændrede ikke nok.

- Og man skal også passe på ikke at træde på nogen, der ligger ned. Det er vore nøglespillere, der skal spilles selvtillid og energi ind i, og det sker ikke ved at hive dem ud på bænken hele tiden, forklarede Claus Dalgaard-Hansen.


Lige nu er vi i en periode, at når vi halter bagud, så har vi ikke selvtillid. Det hele udspringer af manglende selvtillid.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner i Skjern Håndbold


Det var ikke kun offensivt, det haltede. Defensivt hang Skjern ikke sammen. Den mest indlysende svaghed var på målmandsposten. Svend Rughave med en enkelt redning på syv forsøg og Robin Haug med ni redninger på 35 forsøg og dermed knap 26 procent er bare ikke godt nok.

Værst så det ud på afslutninger fra fløjene. 11 mål på 12 fløjafslutninger. Selv fra pænt spidse vinkler blev der scoret uden problemer.

- Og det irriterer mig. Med den form for 6:0 vi dækker i forsvaret, vil vi gerne, at modstanderne afslutter fra fløjene. Det duede slet ikke i dag. Det er hele vejen rundt, vi er ramt på selvtillid lige nu, sagde Claus Dalgaard-Hansen.

Ligaen herrer

BSH-Skjern Håndbold 32–26 (15-11)

Målscorere BSH: Aksel Horgen 10 (2), Nikolaj Øris Nielsen 8, August Pedersen 3, Mads Øris Nielsen 2, Jacob Lassen 2, Sebastian Skube 2, Jesper Nøddesbo 2 (2), Mads Andersen 1 og Alexander Lynggaard 1.

Målscorere Skjern: Jonathan Stenbäcken 7, Eivind Tangen 6 (2), Elvar Jónsson 3, Jonas Tidemand 2, Jesper Konradsson 2, René Rasmussen 2, Jørgen Rasmussen 2 og Jonathan Würtz 2.

Straffekast: BSH 6 (4 mål), Skjern 3 (2 mål).

Udvisninger: BSH tre, Skjern seks, de tre til Jonas Tidemand, der fik rødt kort.

Tilskuere: Omkring 400 i Jysk Arena A i Silkeborg.

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce