Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold godt på vej mod tredje runde i EHF Cup efter sejr ude over Alpla FC Hard

Eivind Tangen scorede tre gange i Østrig lørdag aften, hvor Skjern Håndbold vandt den første kamp i anden runde af EHF Cup med et enkelt mål over Alpla FC Hard. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Med en sejr på 26-25 ude over østrigske Alpla FC Hard i anden runde af EHF Cuppen, tyder alt på, Skjern Håndbold går videre til tredje runde, når der er returopgør i Skjern Bank Arena på lørdag.

Østrig: Skjern Håndbold tog et godt skridt på vej mod tredje runde af EHF Cuppen, da de lørdag aften vandt 26-25 ude over østrigske Alpla FC Hard efter føring på 13-10 ved pausen.

Die Roten Teufel - de røde djævle - satsede på, at tre ting skulle gå i opfyldelse, hvis Hard skulle vinde over gennemrutinerede Skjern Håndbold; en toppræstation af hjemmeholdet, at Skjern skulle undervurdere de østrigske vicemestre, og at Hards fans skulle bakke helt vildt op.

Den drøm fik Hard ikke opfyldt.

- Men det var ikke for, der ikke var stemning. Klubben havde virkelig stablet et stort og flot arrangement på benene, og de næsten 2000 tilskuere var meget håndboldkyndige, så de sørgede for en god stemning hele vejen igennem, fortalte Skjern Håndbolds udsendte reporter - Thomas Klitgaard.

Thomas Klitgaard skulle egentlig have fungeret som holdleder, men han havde ikke fået skrevet sig selv på holdkortet. Det gav lidt kaos omkring bænken, hvor Thomas Klitgaard så ikke fik lov at sidde.

Hard førte 1-0. Så var de ikke foran mere i den kamp. Skjern havde ok fat i spillet, og ved pausen var føringen på tre mål. I anden halvleg var føringen oppe på fem mål. Kort før tid havde Bjarte Myrhol med sine to eneste scoringer sørget for føring på 25-21.

- Så kom der nogle mærkelige kendelser fra de serbiske dommere, men sådan er det på udebane i Europa Cup. Heldigvis holdt vi fast, da Anders Eggert udnyttede det sjette af sine syv straffekast til føring på 26-24, fortalte Thomas Klitgaard.

Han meldte om meget godt angrebsspil hele kampen.

- Men Hards målmand var helt fantastisk. Det fortalte klubbens ledelse, at han plejer at være, så det forventede de faktisk af ham hver gang, fortalte Thomas Klitgaard.

Han tror fuldt og fast på, at Skjern går videre.

- Hard har et habilt hold, og det er ikke bare et hold, man slår uden videre. Det kræver en ny god kamp af Skjern i returkampen på lørdag. Men på hjemmebane er jeg nu overbevist om, at vi klarer opgaven. Jeg er ikke specielt nervøs i stedet for, fortalte Thomas Klitgaard.

Annonce
Bjarte Myrhol sled sig til to sene scoringer i slutfasen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce