Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold godt på vej mod tredje runde i EHF Cup efter sejr ude over Alpla FC Hard

Eivind Tangen scorede tre gange i Østrig lørdag aften, hvor Skjern Håndbold vandt den første kamp i anden runde af EHF Cup med et enkelt mål over Alpla FC Hard. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Med en sejr på 26-25 ude over østrigske Alpla FC Hard i anden runde af EHF Cuppen, tyder alt på, Skjern Håndbold går videre til tredje runde, når der er returopgør i Skjern Bank Arena på lørdag.

Østrig: Skjern Håndbold tog et godt skridt på vej mod tredje runde af EHF Cuppen, da de lørdag aften vandt 26-25 ude over østrigske Alpla FC Hard efter føring på 13-10 ved pausen.

Die Roten Teufel - de røde djævle - satsede på, at tre ting skulle gå i opfyldelse, hvis Hard skulle vinde over gennemrutinerede Skjern Håndbold; en toppræstation af hjemmeholdet, at Skjern skulle undervurdere de østrigske vicemestre, og at Hards fans skulle bakke helt vildt op.

Den drøm fik Hard ikke opfyldt.

- Men det var ikke for, der ikke var stemning. Klubben havde virkelig stablet et stort og flot arrangement på benene, og de næsten 2000 tilskuere var meget håndboldkyndige, så de sørgede for en god stemning hele vejen igennem, fortalte Skjern Håndbolds udsendte reporter - Thomas Klitgaard.

Thomas Klitgaard skulle egentlig have fungeret som holdleder, men han havde ikke fået skrevet sig selv på holdkortet. Det gav lidt kaos omkring bænken, hvor Thomas Klitgaard så ikke fik lov at sidde.

Hard førte 1-0. Så var de ikke foran mere i den kamp. Skjern havde ok fat i spillet, og ved pausen var føringen på tre mål. I anden halvleg var føringen oppe på fem mål. Kort før tid havde Bjarte Myrhol med sine to eneste scoringer sørget for føring på 25-21.

- Så kom der nogle mærkelige kendelser fra de serbiske dommere, men sådan er det på udebane i Europa Cup. Heldigvis holdt vi fast, da Anders Eggert udnyttede det sjette af sine syv straffekast til føring på 26-24, fortalte Thomas Klitgaard.

Han meldte om meget godt angrebsspil hele kampen.

- Men Hards målmand var helt fantastisk. Det fortalte klubbens ledelse, at han plejer at være, så det forventede de faktisk af ham hver gang, fortalte Thomas Klitgaard.

Han tror fuldt og fast på, at Skjern går videre.

- Hard har et habilt hold, og det er ikke bare et hold, man slår uden videre. Det kræver en ny god kamp af Skjern i returkampen på lørdag. Men på hjemmebane er jeg nu overbevist om, at vi klarer opgaven. Jeg er ikke specielt nervøs i stedet for, fortalte Thomas Klitgaard.

Annonce
Bjarte Myrhol sled sig til to sene scoringer i slutfasen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce