Sport

Skjern Håndbold fik tiltrængt sejr i ligaen

Björgvin Gustavsson kom ind og reddede et straffekast sent i kampen, da Skjern vandt ude over Nordsjælland med fire mål. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Skjern Håndbold vandt de sidste små 20 minutter af kampen ude mod Nordsjælland Håndbold med 7-1, og det vendte 19-21 til sejr på 26-22..

Helsingør: Fire mål i træk af Nordsjælland til føring på 21-19 omkring 19 minutter før tid gav sikkert mange Skjern-tilhængere nervøse trækninger.

For på det tidspunkt lignede Skjerns udekamp i Helsingør onsdag aften noget, man havde set lidt for meget af på det seneste for Skjern vedkommende. Noget med at tabe en kamp man burde have vundet og så videre.

Men denne gang vandt Skjern. Det næste kvarter scorede Nordsjælland nemlig ikke, så Skjern kunne bringe sig foran med 24-21 med omkring otte minutter igen. Den føring holdt Skjern fast i, selv om vestjyderne på ingen måde var prangende.

Den tidligere Skjern-spiller Jesper Dahl var brandvarm med tre hurtige scoringer for Nordsjælland, der også havde heldet med sig flere gange, hvor de samlede løse bolde op til scoringer. Så Nordsjælland førte frem til 6-5.

Derfra fik Skjern pænt fat. Kontrafasen var bedre end set i lang tid, så selv om Nordsjælland havde planer om at udfordre Skjern netop på løb i højt tempo, så var det faktisk Skjern, der var bedst på det område. Skjern kom foran med 11-9, og de rykkede til 14-11 ved at vinde en periode i undertal med 2-0. Men en føring på 16-12 smuldrede lidt væk efter endnu et par udvisninger, så ved pausen førte Skjern kun 16-15.

Det så fint ud til de 19-17. Men lidt ud af ingenting blev føringen sat over styr. Noget med lidt sølle afslutninger, noget med tekniske fejl og så videre.

Lidt det samme kunne man sige om de næste minutter - bare med omvendt fortegn. Nordsjælland lykkedes ikke med deres ting, selv om de godt nok klarede 0-0 i undertal, så med et par kontraløb og et straffekast kom Skjern i front 23-21.

Det sidste lille kvarter vare mere spændende end velspillet. For nej hvor var der mange fejl, og nej hvor var der mange afbrændere. Også store.

Efter brændt straffekast på stolpen af Nordsjælland kom Skjern på 24-21 ved en velspillende Eivind Tangen, efter Skjern havde smidt et par angreb væk. I de næste minutter misbrugte Skjern fire muligheder for at øge føringen til fire mål, så i stedet blev der en smule mere spænding med reducering til 24-22 fire minutter før tid.

Sebastian Augustinussen kom i fokus de næste minutter. Først brændte han for Skjern, og i næste angreb lavede fløjspilleren en fejl. Ydermere blev han så dømt for at lave straffekast i den anden ende - hvilket var noget tvivlsomt dømt.

Men det blev ikke dyrt. Bjørgvin Gustavsson kom på banen for første gang i kampen, og søreme om ikke Gustavsson reddede straffekastet.

Nordsjælland satsede på offensivt forsvar. Det straffede Jesper Konradsson med mål til 25-22, og så var kampen lukket.

- En forløsning for os. Vi skulle have to point, og vi var enige om, at vi ville fighte hårdt for dem, lige som vi ville vise den rigtige indstilling til opgaven. Vi ville vise, at vi altså godt kan. Nu kan vi nyde sejren hele vejen hjem i bussen, sagde Thomas Mogensen efter en meget tiltrængt sejr til Skjern Håndbold.

HerreligaenNordsjælland Håndbold-Skjern Håndbold 22-26 (15-16)

Målscorere Nordsjælland Håndbold: Jesper Dahl 5, Johan Meklenborg 4 (2), Nicolas Lundbye 3, Lasse Uth 3, Tobias Jørgensen 2, Andreas Nielsen 2, Kasper Kisum 2 og Dan Beck Hansen 1.

Målscorere Skjern Håndbold: Thomas Mogensen 6, Anders Eggert 6 (2), Eivind Tangen 5, Benjamin Jakobsen 2, Christoffer Cichosz 2, Jonathan Stenbäcken 2, Jesper Konradsson 2 og Sebastian Augustinussen 1.

Straffekast. Nordsjælland 5 (2 mål), Skjern 2 (2 mål).

Udvisninger: Nordsjælland to, Skjern fire.

Tilskuere: 751 i Helsingør-Hallen 1.

0/0
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Aalborg var bedre end Skjern i alle spillets faser

Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold For abonnenter

10 ting vi lærte af superligaen

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF