Skjern Håndbold

Skjern Håndbold fik revanche mod GOG - næste kamp er fredag i Videbæk

DKasper Søndergaard var med på fuld kraft for første gang i denne sæson, og han scorede tre gange mod GOG. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I sæsonens tredje træningskamp fik Skjern Håndbold den første sejr. På udebane blev GOG besejret med 30-28. Næste træningskamp er fredag aften i Videbæk mod TTH Holstebro.

Langeskov: I tredje forsøg fik Skjern Håndbold sæsonens første sejr - og en dejlig revanche - da de onsdag på Fyn vandt en glimrende træningskamp over GOG med 30-28.

- Jeg synes, vi spillede en rigtig god kamp. Vi fik bygget et lag på de fine takter, vi viste mod Flensburg/Handewitt, sagde assistenttræner Claus Hansen på vej hjem fra Langeskov.

GOG var som ventet stærke i kontrafasen, og de fleste af hjemmeholdets 12 mål før pausen kom på den konto.

- Når vi var hjemme seks mod seks, så havde vi meget fint fat. Og så var det selvfølgelig afgørende, at målmand Robin Haug havde hele 12 redninger i første halvleg og 17 i alt, fortalte Claus Hansen.

Nordmanden var da også glad efter kampen.

- Jeg er lettet og rigtig glad for at kunne vise mit niveau, og hvad jeg står for. Vores aggressive forsvar skal have en stor del af æren. Det gjorde betingelserne lettere i målet, så stor ros til forsvaret, sagde Robin Haug.

Efter pausen var der ros for at spille med stor disciplin. Der blev ikke mistet mange bolde, så GOGs kontrafase blev aldrig afgørende.

- Mange bød ind. Vi var gode på stregen og på fløjene, og det var godt at se Kasper Søndergaard tilbage. Vi manglede en skadet Bjarke Christensen og en syg Bjarte Myrhol, og da Elvar Jónsson måtte udgå med en flænge over øjet, så rykkede de andre virkelig sammen. I slutfasen spillede vi syv mod seks, og i den fase var Mikkel Sandholm flyvende med tre mål på tre forsøg. Alt i alt en god kamp, sagde Claus Hansen.

Træningskamp

GOG-Skjern Håndbold 28-30 (12-14)

Målscorere Skjern Håndbold: Anders Eggert 9, Eivind Tangen 4, Mikkel Sandholm 3, Kasper Søndergaard 3, Elvar Jónsson 2, Jonas Tidemand 2, Thomas Mogensen 2, Jonathan Stenbäcken 2, Jesper Konradsson 2 og Kristian Tind 1. Tilskuere:Udsolgt med 550 tilskuere i Langeskov Hallen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce