Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold fik revanche mod GOG - næste kamp er fredag i Videbæk

DKasper Søndergaard var med på fuld kraft for første gang i denne sæson, og han scorede tre gange mod GOG. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I sæsonens tredje træningskamp fik Skjern Håndbold den første sejr. På udebane blev GOG besejret med 30-28. Næste træningskamp er fredag aften i Videbæk mod TTH Holstebro.

Langeskov: I tredje forsøg fik Skjern Håndbold sæsonens første sejr - og en dejlig revanche - da de onsdag på Fyn vandt en glimrende træningskamp over GOG med 30-28.

- Jeg synes, vi spillede en rigtig god kamp. Vi fik bygget et lag på de fine takter, vi viste mod Flensburg/Handewitt, sagde assistenttræner Claus Hansen på vej hjem fra Langeskov.

GOG var som ventet stærke i kontrafasen, og de fleste af hjemmeholdets 12 mål før pausen kom på den konto.

- Når vi var hjemme seks mod seks, så havde vi meget fint fat. Og så var det selvfølgelig afgørende, at målmand Robin Haug havde hele 12 redninger i første halvleg og 17 i alt, fortalte Claus Hansen.

Nordmanden var da også glad efter kampen.

- Jeg er lettet og rigtig glad for at kunne vise mit niveau, og hvad jeg står for. Vores aggressive forsvar skal have en stor del af æren. Det gjorde betingelserne lettere i målet, så stor ros til forsvaret, sagde Robin Haug.

Efter pausen var der ros for at spille med stor disciplin. Der blev ikke mistet mange bolde, så GOGs kontrafase blev aldrig afgørende.

- Mange bød ind. Vi var gode på stregen og på fløjene, og det var godt at se Kasper Søndergaard tilbage. Vi manglede en skadet Bjarke Christensen og en syg Bjarte Myrhol, og da Elvar Jónsson måtte udgå med en flænge over øjet, så rykkede de andre virkelig sammen. I slutfasen spillede vi syv mod seks, og i den fase var Mikkel Sandholm flyvende med tre mål på tre forsøg. Alt i alt en god kamp, sagde Claus Hansen.

Træningskamp

GOG-Skjern Håndbold 28-30 (12-14)

Målscorere Skjern Håndbold: Anders Eggert 9, Eivind Tangen 4, Mikkel Sandholm 3, Kasper Søndergaard 3, Elvar Jónsson 2, Jonas Tidemand 2, Thomas Mogensen 2, Jonathan Stenbäcken 2, Jesper Konradsson 2 og Kristian Tind 1. Tilskuere:Udsolgt med 550 tilskuere i Langeskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce