Annonce
Skjern Håndbold

Skjern Håndbold faldt helt sammen - 11 minutter uden scoringer kostede dyrt

Elvar Jónsson blev Skjern Håndbolds topscorer med syv mål, men det var på hele 14 forsøg. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Bagud 23-15 11 minutter efter pausen så det håbløst ud for Skjern Håndbold mod de danske mestre fra Aalborg Håndbold, men alligevel var Skjern tæt på at nå helt op i en medrivende topkamp, hvor Skjern tabte 30-28.
Annonce

Skjern: De første 11 minutter af anden halvleg.

Det var der, Skjern Håndbold reelt mistede muligheden for at få point mod Aalborg Håndbold. Der hvor 18-15 ved pausen blev til 23-15 til de danske mestre.

De minutter var da også primært det, der blev snakket om i Skjerns lejr efter kampen. Der blev ikke snakket så meget igen om en første halvleg, hvor Skjern lukkede rigeligt med mål ind, selv om forsvaret sled og slæbte. Man snakkede ikke om manglende redninger - tre styk på 21 afslutninger, man snakkede ikke om lidt for mange mistede bolde og brændte skud. Nej det var starten på anden halvleg, der var i fokus.

I den fatale periode kunne Skjern ikke score. Bagkæden fik ikke bragt sig selv i gode nok positioner til at afslutte, når der kom gode chancer, blev de brændt - blandt andet to kæmpe chancer til Anders Eggert og Jonathan Stenbäcken. En periode med syv mod seks duede slet ikke. Tingene blev ikke bedre af, at Skjern ikke fik stregspillerne godt nok med. Det lignede godt nok en afklapsning af de slemme.

- Jeg synes, vi investerede for lidt angrebsmæssigt i den periode. Vi flyttede ikke bolden hurtigt nok og godt nok, vi gav os ikke 100 procent i duellerne, så vi kom aldrig helt på kant af vores direkte modstander, og så angreb vi for tidligt. Det betød, spillerne selv bar bolden op til afslutninger, eller vi lavede tekniske fejl, og det blev straffet hårdt, lød forklaringen fra assistenttræner Claus Hansen.

I den periode så bagkæden værst ud.

- Der synes jeg ikke, vi har haft problemer før i sæsonen. Men måske havde vi lidt for meget respekt for Aalborg på det tidspunkt. Vi gik i hvert fald ikke direkte nok mod mål. Vi prøvede meget, men godt blev det aldrig i den periode. Og det var egentlig lidt mærkeligt. Jeg synes, vi havde spillet en meget god første halvleg, hvor vi rent defensivt havde problemer med nogle dueller to mod to i midtzonen. Men ellers var det godt. Også i angrebet, fortalte træner Patrekur Jóhannesson, der roste Elvar Jónsson for at være et stort aktiv i bagkæden.

Selv om det så håbløst ud, så kæmpede Skjern sig tilbage - næsten helt tilbage.

- Vi gav aldrig op. Vi fightede lige til det sidste, og det var meget positivt. Opbakningen fra publikum var helt fantastisk. Den opbakning skulle vi have brugt bedre. Det var da også tæt på at være nok. Med lidt held havde vi fået point, sagde Patrekur Jóhannesson.

Skjern kom tilbage. 23-15 blev til 24-20, hvor efter Aalborg klarede 2-2 i en periode i undertal. Fra 27-22 ændrede stillingen sig til 28-27 med fire minutter og 15 sekunder igen.

Kort efter fik Aalborg deres fjerde straffekast. For tredje gang reddede Skjerns målmand Björgvin Gustavsson, der spillede sig fint op i de sidste små 20 minutter med flere fine redninger. Det var en del af forklaringen på, at kampen nåede at blive spændende.

Skjern fik bolden, og chancen for udligning kom til René Rasmussen på højre fløj. Men efter fem scoringer på fem forsøg og et tilkæmpet straffekast måtte René Rasmussen se den stærke målmand Kristian Saeverås redde.

- Havde jeg scoret der, så havde vi virkelig rystet Aalborg. Med en udligning er jeg sikker på, vi havde fået mindst det ene point, sagde René Rasmussen.

Han kaldte Aalborg et godt hold, og måske havde Skjern for meget respekt for nordjyderne.

- Jo de er gode. Men de er altså ikke bedre, end at vi kan slå dem, hvis vi har en god dag. Det havde vi ikke helt i dag, hvor vi fik at se, at når vi er for stillestående, når vi selv vil bringe bolden i fart, så er vi ikke gode nok angrebsmæssigt, fortalte René Rasmussen.

Bagud med otte mål. Det blev for meget.

- I hvert fald når man møder så godt et hold som Aalborg. Da de rykkede fra, savnede jeg, vi kom med mere kraft og fart. Det blev bedre, fordi vi viste karakter, fordi forsvaret fik stresset Aalborg mere ved at dække med en mand længere fremme, og fordi Björgvin fik langt bedre fat i målet, sagde Elvar Jónsson.

- Det er altid skidt at tabe, for vi vil gerne vinde alle kampe. Jeg er ked af, at tilhængerne ikke fik point, for deres opbakning var helt fantastisk. Vi må lære af den her kamp, så vi hele tiden kan blive bedre, sluttede Patrekur Jóhannesson.

Björgvin Gustavsson spillede sig op i kampens sidste 20 minutter, hvor Skjern Håndbolds målmand reddede to straffekast i kampen mod Aalborg Håndbold i Skjern Bank Arena. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
René Rasmussen til venstre fik begge Skjerns udvisninger, og den første udvisning fattede Skjern intet af. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Jonas Tidemand scorer fri fra stregen, men generelt havde Skjern Håndbold svært ved at få stregspillerne nok med i kampen. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce