Annonce
Skjern

Skjern Håndbold får flere på bænken: Ansætter tidligere landsholdsspiller til at skaffe de mentale procenter

Tidligere landsholdsspiller Christian Hjermind står bag sit eget konsulentfirma. Nu bliver han tilknyttet Skjern Håndbold i håbet om at finde lidt flere procenter i medaljekampen. Arkivfoto: Søren Gylling
I mange år har det mentale fokus fået langt mindre opmærksomhed end den taktiske træning, styrketræningen og haltræningen, men det vil Skjern Håndbold nu ændre på. Til at hjælpe med det ansætter den vestjyske klub den tidligere landsholdsfløj Christian Hjermind.
Annonce

Skjern: Efter en sæson, der langt fra blev som hverken ønsket, håbet eller planlagt, mødte spillere og trænere i Skjern Håndbold tirsdag ind til en ny sæson, hvor der vil være lidt flere omkring holdet end normalt.

Cheftræner Claus Hansen får ikke blot selskab af den nu håndboldpensionerede Kasper Søndergaard som assistenttræner, men også Rasmus Hauge, der i den seneste sæson trådte til som assistenttræner, da Claus Hansen midt i sæsonen måtte erstatte fyrede Patrekur Jóhannesson.


Vi har brugt rigtig meget krudt på at træne i hallen, træne fysisk og træne taktisk, men det mentale aspekt er man nogle gange gået lidt i en bue uden om. Det har været en lille smule tabubelagt. Jeg tror, der er meget at hente på den front, og når man samtidig kan hente en ind, der har prøvet det selv, tror jeg, det er en rigtig stor fordel.

Claus Hansen


Som om det ikke var nok, kommer også den tidligere landsholdsspiller Christian Hjermind ind i billedet.

- Vi har lavet en aftale med Christian Hjermind om at blive en del af trænerteamet i forhold til at optimere på det mentale område. Han kommer ind som konsulent og skal være med til at optimere både individuelt og kollektivt, siger formand Carsten Thygesen og tilføjer:

- Det er en ny strategi, hvor vi i stedet for at have to fuldtidstrænere, kun har én fuldtidscheftræner, og så prøver vi at finde flere folk, som har forskellige kompetencer. Det er jagten på de der ekstra procenter. Hvis du skal spille med om medaljer i den danske liga, skal du hvert år blive bedre og finde nogle procenter. Det her er vores håb om, at det kan være vores måde at finde nogle flere procenter.

Annonce

"En smule tabubelagt"

Hjermind, der i sin aktive karriere både nåede forbi KIF Kolding, Flensburg Handewitt og Ciudad Real, driver i dag konsulentvirksomheden HjermindLink. Her skriver han, at han udfører opgaver i alt fra coaching og konflikthåndtering til udvikling af medarbejdere, ledere og talenter. Han skriver også, at han er uddannet inden for præstationsfremmende psykologi.

Cheftræner Claus Hansen mener, at det er et skridt i den rigtige retning, at klubben nu tilknytter en person, som kontinuerligt vil arbejde med det mentale aspekt af spillet.

Christian Hjermind

  • Født 25. juli 1973 i København
  • Bor i Kolding
  • Tidligere professionel håndboldspiller
  • Har spillet 170 A-landskampe og scoret 595 mål for Danmark
  • Vandt EM-bronze med Danmark i 2002 og 2004

- Vi har brugt rigtig meget krudt på at træne i hallen, træne fysisk og træne taktisk, men det mentale aspekt er man nogle gange gået lidt i en bue uden om. Det har været en lille smule tabubelagt. Jeg tror, der er meget at hente på den front, og når man samtidig kan hente en ind, der har prøvet det selv, tror jeg, det er en rigtig stor fordel. Nogle af de udfordringer, spillerne kan have, kan han have stået i selv, og han taler med en anden ballast, når han har det spiller-CV, han har. På det individuelle og på holdplan kan vi tilbyde spillerne en større pakke, end vi har kunnet før, siger han.

Annonce

En ventil

Klubben har tidligere haft et stående tilbud om hjælp til mentaltræning, men dette tilbud har spillerne selv skullet tage initiativ til at bruge. Cheftræneren ser det derfor som en fordel, at Christian Hjermind nu tilknyttes klubben fast.

- Spillerne får muligheden for at få et frirum med en, som ikke bestemmer, om de spiller eller ej. Det, tror jeg, er rigtig vigtigt. Der kan ikke undgås at være et magtforhold mellem træner og spiller, hvor det kan være svært at opnå 100 procent ærlighed, hvis det hele tiden ligger i baghovedet, om det kan komme til at koste, hvis man blotter sig for meget. Der kan Christian komme ind og være en ventil, hvor man ved, der er et helle, hvor man kan tale om nogle ting, som man ved, ikke kommer videre, siger Claus Hansen.

Christian Hjermind vil komme i klubben efter behov. Nogle perioder vil han være der oftere end andre,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce