Skjern

Skjern Gospelkids giver onsdag aften koncert i Skjern

I aften vil Skjern Gospelkids' 22 korsangere give koncert i IM Huset i Skjern. Foto: Mary Madsen.
- Børnene skal have lov til at have noget, der kun er deres, og hvor de er i centrum, siger korleder forud for onsdagens koncert i IM Huset i Skjern.

Skjern: I aften spilles der op til børnekoncert i IM Huset i Skjern. Alle er velkomne til at være med, når Skjern Gospelkids viser, hvad de kan i korets årlige koncert.

Gennem tre kvarter vil koret, som består af 22 skolebørn på 0.-4. klassetrin, med fagter, dans og sang at fremføre otte sange med Gud i centrum. Det er ikke ’Gospel’ helt uden grund, forklarer Mary.

- Det handler om Gud, og hvad han har gjort for os, og hvordan han hjælper os og er der for os. Det er dét budskab, vi gerne vil give børnene. Uanset hvordan dagen er gået, så er man aldrig alene. Så vi bruger noget tid på at forklare teksterne til børnene, siger Mary Madsen.

Det med ikke at være alene er også en af opgaverne, koret har.

Her skal børnene kunne hygge sig og have socialt samvær med hinanden i den ene time om ugen, de øver børnene med koret i hallen på Skjern Kristne Friskole.

Men der er også plads til at gøre sig umage og gøre noget ud af tingene, forklarer Mary Madsen.

- Børnene skal have lov til at have noget, der kun er deres, og hvor de er i centrum, siger Mary Madsen.

- Jeg synes, det er godt for børnene at føle, at de har noget at glæde sig til og øve sig til. De lærer, at de godt kan gøre noget ud af det. Vi øver i at gå ind på scenen og at stå på scenen. Børnene får lidt mere selvtillid og selvværd omkring at skulle stå foran andre, og at det kan være sjovt at arbejde med sin nervøsitet ved at stå foran andre, siger Mary Madsen.

- Det bliver kun værre, når de bliver ældre, siger hun med et grin.

Koncerten begynder klokken 18 og er gratis for alle.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce