Fodbold

Skjern GFs andethold på vej i serie 3

Simon Jørgensen scorede tre gange for Troldhede GIF, da de vandt 5-3 i Tim. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern GF vandt den meget afgørende topkamp i serie 4 hjemme mod FodboldHoldet med 3-0. Det betyder, Skjern GF 2 kun mangler fire point i de to sidste kampe for at rykke op i serie 3.

Serie 4 pulje 61

Skjern GF 2-FodboldHoldet 3-0

1-0 efter 35 minutter ved Mathias Tang spillet fri af Jonas Fowle.

2-0 efter 56 minutter ved Mathias Tang på oplæg fra Andreas Filskov Andersen.

3-0 efter 76 minutter ved Rasmus Karkov på langt sololøb, efter Jonas Fowle havde sparket væk efter hjørnespark til FodboldHoldet.

- Perfekt. Nu kan vi selv afgøre det hele. Og det skal vi kunne gøre med en udekamp mod bundholdet Ølstrup og så en hjemmekamp i sidste runde mod Troldhede. Vi vidste, at det var alt eller intet i dag, så vi fik samlet et meget stærkt hold. Det kunne ikke blive bedre, når man ser på, hvem vi havde til rådighed. Vi var altdominerende, og vi blev ved med at presse hårdt på, selv om vi var foran 2-0. Vi havde jo tabt 3-1 til dem i første runde, så vi skulle vinde 3-0 for at være bedst indbyrdes. Perfekt, sagde Skjerns træner Jan Thomsen.

Tim GIF-Troldhede GIF 3-5

0-1 efter 18 minutter ved Ulrik Nørremark på hovedstød efter hjørnespark fra Morten Agerbo ganske kort efter, Ulrik Nørremark var kommet på banen.

1-1 efter 26 minutter ved Mads Susgaard Andersen på en løs bold efter hjørnespark.

2-1 efter 27 minutter ved Jacob Andersen på et meget flot skud på oplæg fra Malthe Kvistgaard Kristensen.

2-2 efter 44 minutter ved Lasse Lux Pedersen, der selv erobrede bolden fra Tims forsvar.

2-3 efter 55 minutter ved Simon Jørgensen på frispilning fra Fani Bechian.

2-4 efter 61 minutter ved Simon Jørgensen på oplæg fra Minescu Petronel.

3-4 efter 67 minutter ved Kristen Vang Petersen på hovedstød efter indlæg fra Daniel Baden på en returbold efter hjørnespark.

3-5 efter 80 minutter ved Simon Jørgensen på oplæg fra Lasse Lux Pedersen.

- Træls at tabe den kamp. Ved 2-1 havde vi en dobbeltchance, hvor bolden tog stolpen. Mål der kunne måske have knækket Troldhede, der i stedet kom på 2-2 lige før pausen. Vi havde et hav af chancer, men vi var ikke effektive nok. Nu skal vi hente point på søndag mod Ølstrup for at redde os, fortalte Tims træner Rasmus Voldsgaard.

- Vi havde to store chancer, mens vi var foran 1-0. Derfor var det skidt, at vi i stedet kom bagud. Heldigvis fik vi en vigtig udligning inden pausen. I anden halvleg havde vi rigtig godt fat, og jeg synes, vi fik så meget styr på kampen, at det var fortjent, vi vandt, fortalte Troldhedes holdleder Thomas Nymann.

Troldhede har i øvrigt meldt afbud til fredagens hjemmekamp mod FodboldHoldet.

- Der gik lidt misforståelser i det. Vi fik flyttet kampen fra søndag til fredag, hvor det så viste sig, at vi har seks afbud. Lidt noget rod, fortalte Thomas Nymann.

Spjald IF 2-Ringkøbing IF 3 0-8

0-1 efter ti minutter ved Rasmus Hansen på oplæg fra Mikkel Holk Madsen.

0-2 efter 20 minutter ved Rasmus Hansen på oplæg fra Patrick Kirkegaard Vestergaard.

0-3 efter 36 minutter ved Andreas Spangsberg.

0-4 efter 60 minutter ved Tobias Bro Skuldbøl.

0-5 efter 67 minutter ved Rasmus Hansen.

0-6 efter 76 minutter ved Rasmus Hansen.

0-7 efter 86 minutter ved Rasmus Hansen.

0-8 efter 88 minutter ved Patrick Kirkegaard Vestergaard på oplæg fra Tobias Bro Skuldbøl.

- Vi skulle have vundet 18-0 i en kamp, hvor Rasmus Hansen var brandvarm med fire scoringer. Selv om vi vandt, var resultaterne dårlige for os. FodboldHoldet er bedre end os indbyrdes, og da de får tre point uden kamp mod Troldhede, og de har hjemmekamp mod Ølstrup i sidste runde, ser det ud til, FodboldHoldet snupper andenpladsen lige foran os. Ærgerligt, fortalte RIFs holdleder Alen Mesic.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper