Annonce
Fodbold

Hørte statsministeren i bussen og vendte så om: Skjern GF trøstede sig med Stauning Whisky efter afbrudt fodboldtur

John Pagaard var træt af, at Skjern GFs fodboldtur til Holland blev aflyst i sidste øjeblik. Bussen var nået syd for Kolding, da statsministerens pressemøde ændrede flokkens planer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Onsdag aften var 60 fodboldspillere og trænere fra Skjern GF i bus på vej mod den årlige træningslejr i Holland. De var nået til Kolding, da statsministerens pressemøde fik flokken til at vende om igen. Som trøst drak de en flaske Stauning Whisky.

Skjern: Omkring 60 forventningsfulde og glade fodboldspillere og trænere fra Skjern GF var onsdag aften på vej til deres årlige træningslejr i Holland.

- Men så kom vi til at høre pressemødet med statsministeren i radioen. Vi blev enige om, at det var bedst at vende om, så det gjorde vi lige syd for Kolding. Vi ville ikke risikere at komme i karantæne, når vi skulle ind i Danmark igen, selv om Holland jo ikke ser ud til at være særligt slemt ramt lige nu, fortæller klubbens cheftræner John Pagaard.

Allerede inden afgang havde deltagerne haft en mulighed for at melde fra, hvis de var urolige omkring situationen med corona. Det var der fire, der havde gjort.

- Vi andre var slet ikke bekymrede. Vi skulle være indkvarteres et sted, hvor vi ville være for os selv. Så skulle vi spille træningskamp mod vores hollandske venner, vi skulle træne, vi skulle ind at se en kamp i den bedste hollandske række, og vi skulle på diskotek. Alt var planlagt. Derfor var det træls at aflyse. Men der er ikke noget at gøre ved det. Hele Europa er jo ramt, og vi følger selvfølgelig de anbefalinger, der kom onsdag aften, fortæller John Pagaard.

Nu håber Skjern GF, at de kan få pengene retur. I hvert fald nogen af dem. Ellers er det omkring 120.000 kroner, der er spildt.

Lidt trøst var der dog på vejen hjem.

- Vi havde købt en flaske Stauning Whisky til de hollandske værter. Den flaske drak vi selv, fortæller John Pagaard, der nu i stedet for træning og kamp lige som resten af Skjern GF må undvære fodbold de kommende uger.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce