Fodbold

Skjern GF spillede bedst - Videbæk IF vandt

Danni Berthelsen havde god grund til at juble fredag aften, for den stærke angriber scorede to gange, da Videbæk IF slog Skjern GF med 3-1 i serie 2. Arkivfoto: Morten Stricker.
På to mål af Danni Berthelsen og et selvmål vandt Videbæk IF fredagens lokalopgør mod Skjern GF med 3-1. Kasper Chopart var selvfølgelig Skjerns målscorer.

Videbæk: Skjern GF var spillemæssigt bedst - Videbæk IF vandt 3-1.

Sådan var det, da de to hold tidligere på sæsonen mødtes i Skjern, og sådan var det søreme igen fredag aften, hvor der var returopgør i Videbæk.

- Ja vi spillede i hvert fald ingen god kamp. Igen. Men alligevel - vi vandt, og det var uhyre vigtigt. Der er intet, der er matematisk sikkert endnu, og når vi går på banen til kampen ude mod HTS i sidste runde, kan det godt være, vi skal have point. Men jeg tror og håber, vi er reddet med den her sejr, sagde Videbæks træner Ruben Nielsen ganske lettet efter sejren i lokalopgøret.

Det var Videbæk, der fik den første gode chance. Hjemmeholdet holdt fast i bolden i et angreb, hvor Jesper Lystbæk blev tacklet omkuld i feltet. Bolden sprang videre til Nikolaj Haahr Olesen, som sendte bolden videre ind foran mål til Danni Berthelsen, der ikke nåede højt nok op, så hovedstødet endte lige over mål.

Derfra satte Skjern sig på spillet. Der var mange fine opløb over kanten fra Erik Rønne Kristensen og også af Martin Pagaard. Det gav spredte og nærmest halve chancer, som ikke blev udnyttet.

I stedet slog Videbæk til. På en høj bold frem brugte Danni Berthelsen sin gode fysik til at skubbe en forsvarer væk, og pludselig lå bolden foran den store angriber, der med stor sikkerhed drejede bolden forbi målmand Martin Rasmussen til 1-0.

Skjern-lejren brokkede sig vildt. De mente både, der var hånd på bolden, og at Danni Berthelsen lavede frispark. Frispark var der ikke tale om, men var der hånd på bolden?

- Bolden ramte min arm, men det var på ingen måde bevidst, for jeg vidste slet ikke, hvor bolden var, lød det fra Danni Berthelsen efter kampen.

Resten af første halvleg tilhørte Skjern. Gode opløb gav chancer. Kasper Chopart skød over, han kiksede på en pænt stor chance, inden han så kort før pausen helt fri udlignede til 1-1 på fremragende oplæg fra Erik Rønne Kristensen, der brød igennem til baglinjen.

Skjern havde igen mest spil efter pausen, men de skabte ikke ret mange åbne chancer. Alt for ofte blev høje bolde sparket frem, og det var direkte dumt, for Videbæk er bare en klasse bedre end Skjern i hovedspillet.

Der var et forsøg tæt forbi mål fra Skjern, og Kasper Chopart havde nær scoret efter en stor forsvarsfejl af Videbæk. Men for det meste fik Videbæks forsvar eller målmand Frederik Markussen afværget, inden det blev hyper farligt.

Kampen vendte totalt på en tilfældighed. Efter Dennis Rabjerg fik resolut skud fra spids vinkel reddet til hjørnespark, endte samme Rabjerg bolden ind foran mål. Ved forstolpen kørte bolden forbi tre-fire mand, hvor efter bolden ramte Thomas Juhl Hansen og sprang i eget mål til 2-1.

Kort efter holdt Martin Rasmussen sit hold inde i kampen med en fin fodparade på skud fra en fri Dennis Rabjerg. I den anden ende fik Skjern en enkelt mulighed, men Kasper Chopart skød tæt forbi mål.

I overtiden blev kampen så lukket. Martin Rasmussen tog bolden med hænderne lige uden for feltet. På det direkte frispark sendte Danni Berthelsen bolden gennem muren og i mål til 3-1.

- Hvis jeg var Videbæk, så købte jeg lottokuponer i dag. Vi gjorde alt rigtigt. Vi havde mest spil, og vi skabte chancer. Men vi skabte ikke chancer nok ud fra alt det spil. Vi er bare ikke dygtige nok oppe på den sidste fjerdedel af banen. Jeg tror dog, 18 point er nok til redning. Derfor ville vi da gerne have haft point alligevel, sagde Skjerns træner John Pagaard.

Serie 2 pulje 21

Videbæk IF-Skjern GF 3-1

Mål: 22. minut: 1-0 ved Danni Berthelsen. 42. minut: 1-1 ved Kasper Chopart. 79. minut: 2-1 på selvmål af Thomas Juhl Hansen. 93. minut: 3-1 ved Danni Berthelsen. Advarsel til Videbæks Tommy Jensen efter 58 minutter og en til Skjerns Jonas Fowle efter 53 minutter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce