Annonce
Fodbold

Skjern GF spillede bedst - Videbæk IF vandt

Danni Berthelsen havde god grund til at juble fredag aften, for den stærke angriber scorede to gange, da Videbæk IF slog Skjern GF med 3-1 i serie 2. Arkivfoto: Morten Stricker.
På to mål af Danni Berthelsen og et selvmål vandt Videbæk IF fredagens lokalopgør mod Skjern GF med 3-1. Kasper Chopart var selvfølgelig Skjerns målscorer.

Videbæk: Skjern GF var spillemæssigt bedst - Videbæk IF vandt 3-1.

Sådan var det, da de to hold tidligere på sæsonen mødtes i Skjern, og sådan var det søreme igen fredag aften, hvor der var returopgør i Videbæk.

- Ja vi spillede i hvert fald ingen god kamp. Igen. Men alligevel - vi vandt, og det var uhyre vigtigt. Der er intet, der er matematisk sikkert endnu, og når vi går på banen til kampen ude mod HTS i sidste runde, kan det godt være, vi skal have point. Men jeg tror og håber, vi er reddet med den her sejr, sagde Videbæks træner Ruben Nielsen ganske lettet efter sejren i lokalopgøret.

Det var Videbæk, der fik den første gode chance. Hjemmeholdet holdt fast i bolden i et angreb, hvor Jesper Lystbæk blev tacklet omkuld i feltet. Bolden sprang videre til Nikolaj Haahr Olesen, som sendte bolden videre ind foran mål til Danni Berthelsen, der ikke nåede højt nok op, så hovedstødet endte lige over mål.

Derfra satte Skjern sig på spillet. Der var mange fine opløb over kanten fra Erik Rønne Kristensen og også af Martin Pagaard. Det gav spredte og nærmest halve chancer, som ikke blev udnyttet.

I stedet slog Videbæk til. På en høj bold frem brugte Danni Berthelsen sin gode fysik til at skubbe en forsvarer væk, og pludselig lå bolden foran den store angriber, der med stor sikkerhed drejede bolden forbi målmand Martin Rasmussen til 1-0.

Skjern-lejren brokkede sig vildt. De mente både, der var hånd på bolden, og at Danni Berthelsen lavede frispark. Frispark var der ikke tale om, men var der hånd på bolden?

- Bolden ramte min arm, men det var på ingen måde bevidst, for jeg vidste slet ikke, hvor bolden var, lød det fra Danni Berthelsen efter kampen.

Resten af første halvleg tilhørte Skjern. Gode opløb gav chancer. Kasper Chopart skød over, han kiksede på en pænt stor chance, inden han så kort før pausen helt fri udlignede til 1-1 på fremragende oplæg fra Erik Rønne Kristensen, der brød igennem til baglinjen.

Skjern havde igen mest spil efter pausen, men de skabte ikke ret mange åbne chancer. Alt for ofte blev høje bolde sparket frem, og det var direkte dumt, for Videbæk er bare en klasse bedre end Skjern i hovedspillet.

Der var et forsøg tæt forbi mål fra Skjern, og Kasper Chopart havde nær scoret efter en stor forsvarsfejl af Videbæk. Men for det meste fik Videbæks forsvar eller målmand Frederik Markussen afværget, inden det blev hyper farligt.

Kampen vendte totalt på en tilfældighed. Efter Dennis Rabjerg fik resolut skud fra spids vinkel reddet til hjørnespark, endte samme Rabjerg bolden ind foran mål. Ved forstolpen kørte bolden forbi tre-fire mand, hvor efter bolden ramte Thomas Juhl Hansen og sprang i eget mål til 2-1.

Kort efter holdt Martin Rasmussen sit hold inde i kampen med en fin fodparade på skud fra en fri Dennis Rabjerg. I den anden ende fik Skjern en enkelt mulighed, men Kasper Chopart skød tæt forbi mål.

I overtiden blev kampen så lukket. Martin Rasmussen tog bolden med hænderne lige uden for feltet. På det direkte frispark sendte Danni Berthelsen bolden gennem muren og i mål til 3-1.

- Hvis jeg var Videbæk, så købte jeg lottokuponer i dag. Vi gjorde alt rigtigt. Vi havde mest spil, og vi skabte chancer. Men vi skabte ikke chancer nok ud fra alt det spil. Vi er bare ikke dygtige nok oppe på den sidste fjerdedel af banen. Jeg tror dog, 18 point er nok til redning. Derfor ville vi da gerne have haft point alligevel, sagde Skjerns træner John Pagaard.

Serie 2 pulje 21

Videbæk IF-Skjern GF 3-1

Mål: 22. minut: 1-0 ved Danni Berthelsen. 42. minut: 1-1 ved Kasper Chopart. 79. minut: 2-1 på selvmål af Thomas Juhl Hansen. 93. minut: 3-1 ved Danni Berthelsen. Advarsel til Videbæks Tommy Jensen efter 58 minutter og en til Skjerns Jonas Fowle efter 53 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce