Annonce
Skjern

Skjern Garden har fået en ny fane

Skjern Garden modtog forleden en ny fane fra Danmarkssamfundet. Fanen blev overrakt og indviet ved en ceremoni i Fredsskoven. PR foto
Skjern Gardens mangeårige bestyrelsesmedlem, Ole Høgfeldt Thomsen, har fået Landsgardeforeningens fortjenstmedalje.

Skjern: Skjern Garden modtog forleden en ny fane fra Danmarkssamfundet. Fanen blev overrakt og indviet ved en ceremoni i Fredsskoven i forbindelse med Skjern Festuge.

Til at bistå faneindvielsen slog formand for kultur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg. Derefter slog repræsentanten fra Danmarkssamfundet et søm i til glæde og ære for fædrelandet. Det sidste søm slog formanden for Skjern Garden Britta Dalager i til glæde og ære for Skjern Garden. Samtidig gav hun løfte om, at fanen vil blive brugt både ved festlige stunder og alvorlige lejligheder.

En overraskelse

Efter faneoverrækkelsen havde garden en overraskelse til Skjern Gardens mangeårige bestyrelsesmedlem, Ole Høgfeldt Thomsen. Han fik overrakt Landsgarderforeningens fortjenstmedalje. Han fik medaljen som tak for sit store virke i garden, hvor han har ledet forælder- støtteforeningen de seneste 10 år. Han er med i tur-udvalget, der tager med garderne på ture, træningsweekender og ved arrangementer. Ole er meget praktisk anlagt, så han står for vedligehold af garderlokalet og inventaret. Det er Oles fortjeneste, at Skjern Garden har en indtægt for flaghejsningen i Skjern. Han har kontakten til kommunen og Handelsstandsforeningen, der bestiller flaghejsningen. Han sørger for at få stillet 120 flagstænger op og tager dem ned igen samt koordinerer opsætningen af flagene med Skjern Gardens frivillige.

Ole Høgfeldt Thomsen fik overrakt medaljen af bestyrelsen tidligere formand, Tonny Kjærsgaard Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce