Skjern

Skjern Garden har fået en ny fane

Skjern Garden modtog forleden en ny fane fra Danmarkssamfundet. Fanen blev overrakt og indviet ved en ceremoni i Fredsskoven. PR foto
Skjern Gardens mangeårige bestyrelsesmedlem, Ole Høgfeldt Thomsen, har fået Landsgardeforeningens fortjenstmedalje.

Skjern: Skjern Garden modtog forleden en ny fane fra Danmarkssamfundet. Fanen blev overrakt og indviet ved en ceremoni i Fredsskoven i forbindelse med Skjern Festuge.

Til at bistå faneindvielsen slog formand for kultur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg. Derefter slog repræsentanten fra Danmarkssamfundet et søm i til glæde og ære for fædrelandet. Det sidste søm slog formanden for Skjern Garden Britta Dalager i til glæde og ære for Skjern Garden. Samtidig gav hun løfte om, at fanen vil blive brugt både ved festlige stunder og alvorlige lejligheder.

En overraskelse

Efter faneoverrækkelsen havde garden en overraskelse til Skjern Gardens mangeårige bestyrelsesmedlem, Ole Høgfeldt Thomsen. Han fik overrakt Landsgarderforeningens fortjenstmedalje. Han fik medaljen som tak for sit store virke i garden, hvor han har ledet forælder- støtteforeningen de seneste 10 år. Han er med i tur-udvalget, der tager med garderne på ture, træningsweekender og ved arrangementer. Ole er meget praktisk anlagt, så han står for vedligehold af garderlokalet og inventaret. Det er Oles fortjeneste, at Skjern Garden har en indtægt for flaghejsningen i Skjern. Han har kontakten til kommunen og Handelsstandsforeningen, der bestiller flaghejsningen. Han sørger for at få stillet 120 flagstænger op og tager dem ned igen samt koordinerer opsætningen af flagene med Skjern Gardens frivillige.

Ole Høgfeldt Thomsen fik overrakt medaljen af bestyrelsen tidligere formand, Tonny Kjærsgaard Jensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce