Annonce
Skjern

Handelsforening og udviklingsforum er utilfredse med lappeløsninger på hovedgaden

Skjern Handelsforening er ikke tilfreds med Ringkøbing-Skjern Kommunes løsningsforslag på huller i asfalten foran Fakta i Skjern. I stedet for brun asfalt ønsker handelsforeningen fliser og chaussestensbelægning. Foto: Jørgen Kirk
De sorte asfaltlapper på hovedgaden i Skjern skal udskiftes med noget mindre i øjnefaldende. Det mener Skjern Handelsforening og Skjern Udviklingsforum. Et forslag fra kommunen er at erstatte med brun asfalt, men det er ikke en brugbar løsning, mener foreningern, som i stedet ønsker ensformighed. Formand for teknik- og miljøudvalget tror, der kan findes en holdbar løsning.

SKJERN: Der er ingen smalle steder i Bredgade, lyder en velkendt talemåde. Men der ér huller i Bredgade i Skjern, nærmere bestemt foran Fakta.

Tidens tand har bidt sit mærke i flere af fliserne på Bredgade, som er revnet. Løsningen fra kommunens side blev at fylde hullerne med sort asfalt. Det er ikke en løsning, man er tilfreds med hos Skjern Udviklingsforum og Skjern Handelsforening.

- Det er ikke nogen stor sag, men for os vil det bare syne godt, hvis byens belægning ser ens ud, siger bychef Mette Christensen fra Skjern Handelsforening.

- Vi synes, det er en skam, at det her sorte normale asfalt er kommet i, fordi vi har så flot en belægning i bymidten. Det (bymidten, red.) er noget, man lægger mærke til, og det er dét, der kendetegner Skjern, siger Mette Christensen.

Derfor har Skjern Handelsforening og Skjern Udviklingsforum ad flere omgange henvendt sig til og haft møder med kommunen for at få udbedret vejen med mere iøjenfaldende løsninger.

Annonce
Hvis Bredgade bliver repareret med en lappeløsning, vil det ifølge handelsforeningen signalere, at Skjern er en by i afvikling i stedet for udvikling. Foto: Jørgen Kirk

Ligner en by under afvikling

Det har dog vist sig mere udfordrende end som så. Den mest optimale ville være bare at erstatte de ødelagte fliser med nogle tilsvarende, men de er ikke til at opdrive mere, fortæller asfaltansvarlig hos kommunens Vej og Park-afdeling, Bent Sørensen.

Derfor har man foreslået at fylde en brunlig asfaltbelægning med små sten i hullerne.

- Det ligner det, der er i hovedgaden nu; Der er bare ingen fuger i, fordi det er heldækkende, siger Bent Sørensen.

Selvom løsningsforslaget endnu ikke har været forelagt kommunens teknik- og miljøudvalg, så er det ikke et løsningsforslag, der bliver taget vel imod hos Skjern Handelsforening og Skjern udviklingsforum.

- Vi er kede af, hvis det bliver en lappeløsning. Det vil signalere en by lidt under afvikling i stedet for udvikling, siger Mette Christensen.

Ønsker fliser og sten

Fra foreningernes side er forslaget, at man i stedet for den brune asfalt lægger nye fliser og chaussesten, som passer bedre i tråd med Skjern bymidtes nuværende belægning.

Det vil være en løsning, der ifølge bychef Mette Christensen og formand for Skjern Udviklingsforum, Lars Foged, ikke ville være dyrere end den brune asfalt.

Hos kommunen er man dog ikke kommet så vidt, at man er begyndt at kigge på løsningsforslagene endnu. Her er sagen, som behandles som en driftssag og derfor som udgangspunkt ikke kommer for teknik- og miljøudvalget, stadig i undersøgelsesfasen.

Formanden for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S) forklarer, at den brune asfalt er foreslået af administrationen for at sikre, at underlaget på Bredgade ikke skrider, når tunge køretøjer som busser og lastbiler kører på Bredgade.

- Der er ikke truffet afgørelse om noget som helst, men det bliver der gjort i løbet efteråret, siger John G. Christensen.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), fortæller, at der i løbet af efteråret kommer en løsning omkring belægningen på Bredgade. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Anmeldelse: Miraklet er kærlighedens kraft

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce