Annonce
Vestjylland

Skjern får to nye ladestandere til elbiler

Skjern får to nye ladestandere på Tinghusvej. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015)

SKJERN: Fra og med fredag den 26. juni kan alle elbiler blive opladet i Skjern, når to nye offentligt tilgængelige ladestandere bliver åbnet ved Tinghusvej 4 i Skjern.

Det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der har sat ladestanderne op, og det er en del af det interregionale EU-projekt COBEN, der står for halvdelen af finansieringen.

De resterende 50 procent har Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune fundet i midler afsat til energiområdet via kommunens ambitiøse Energi2020-strategi.

Annonce

- Vi satser stort på den grønne omstilling i Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi producerer allerede 50 procent mere strøm fra vedvarende energikilder, end vi selv bruger. Så det giver rigtig god mening, at vi som kommune forsøger at skubbe på en udvikling, hvor vi selv bruger den energi, vi producerer, i stedet for at importere fossilt brændstof til vores transport, siger Søren Elbæk, 1. viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget, i en pressemeddelelse.

Den ene af de to ladestandere i Skjern er en kraftig jævnstrøms-hurtiglader, der kan sikre, at elbiler er køreklare igen på bare 45 minutter.

Derudover er der en såkaldt destinationslader, der vil være 3-5 timer om at lade batteriet fuldt. Indvielsen finder sted fredag klokken 15.30, hvor formand fr energirådet, Jakob Agerbo (V) klipper snoren, og her vil en repræsentant fra ladeoperatøren være til stede, ligesom Anna Hilden, formand for Forenede Danske Elbilister, FDEL, og medlem af Energirådet i Ringkøbing-Skjern Kommune blandt andet vil fortælle om de mange fordele ved en el-bil, før ladestikkene sættes i de første elbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce