Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Mandag går en lokal tv-station om Skjern i gang med at sende indslag.  Noget af det første, seerne kan forvente på sendefladen, er indslag om, hvordan lokale butikker har klaret sig igennem corona. Her optager tv- og videofotograf Jonatan Brask Onsberg hos Sahl Cykler Og Legetøjs værksted. Foto: Johan Gadegaard.
Mandag går en ny tv-kanal i luften. Seerne kan forvente programmer om det lokale liv. Og så er der også planer om at lave et helt nyt underholdningsshow, hvor publikum og tv-seere kan vinde præmier.

SKJERN: 1. marts bliver en glædens dag. Butikkerne må åbne, efterskolerne siger goddag til elever, idrætsklubberne kan byde velkommen, og halvdelen af afgangseleverne i skolerne kan komme tilbage.

Også andre steder er der glæde at spore. 33-årige Henri Holler er egentlig en af dem, der bliver forbigået. For sammen med sin kæreste, Maria Trier, driver han Queen’s Pub, og barer skal stadig holde lukket. Alligevel ser Henri Holler ganske meget frem til mandag. 1. marts sparker han nemlig liv i en lokal tv-kanal, der hver dag skal sende nyt indhold om Skjern.

- Jeg kan godt lide udfordringer, og at der sker noget nyt. Så da jeg hørte, at det var en mulighed, var det ikke et spørgsmål om, om det kunne lade sig gøre. Det lød i stedet, at ”det gør vi!”. Og så finder vi ud af det hen ad vejen, siger Henri Holler.

I forvejen kan Skjern Bredbånds kunder finde en info-kanal på kanal nummer 15. Fra mandag bliver den kanal så også hjemsted for indslag om Skjern. Det sørger Henri Holler og de to, han har fundet til tv-arbejdet, for.

Annonce

Positive historier

Planen er, at de omtrent 2700 husstande, der i Skjern har adgang til Skjern Bredbånds tv eller internet, hver dag skal kunne se nye lokale tv-indslag. Og efter en måned skal der gerne være en times nyt indhold per dag. Den time skal handle om den lokale natur, kultur og kunst. I weekenden bliver der også sendt gudstjeneste fra Skjern Kirke.

Henri Holler vil med kanalen også sætte fokus på byens butikker og virksomheder for at give dem noget god omtale. På den måde bliver det ikke en kritisk, journalistisk tv-kanal.

- Det bliver meget med en positiv vinkel på, hvad der er af muligheder her i Skjern og på sigt måske også kommunen generelt. Hvis indslaget handler om en virksomhed, en forening eller lignende, skal det være en win-win. De skal have noget opmærksomhed, og vi skal have noget godt indhold, siger Henri Holler.

Annonce

Nyt gameshow

Som idémand har Henri Holler allieret sig med 26-årige Jonatan Brask Onsberg fra Kibæk og 17-årige Mikkel Ørskov. Mikkel Ørskov er fra Vildbjerg, hvor han blandt andet har lavet reklamevideoer for de lokale butikker. Nu går han i 10. klasse på Efterskolen Solgården i Tarm og har mediefag som linjefag.

Jonatan Brask Onsberg er nyuddannet video- og tv-fotograf og er udlært hos TV 2’s regionale kanal i hovedstadsområdet, TV 2 Lorry.

- Vi havde omtrent to millioner potentielle seere. Det er lidt noget andet her. Det er fedt at være med til at starte noget nyt op. Jeg kan være med til at præge det i min retning. Jeg håber da, at projektet bliver til noget, at der kommer en masse fjernsyn, og at det bliver det nye lokale tv i Skjern. Det er spændende, siger tv-fotografen.

Henri Holler har købt computer- og tv-udstyr for at kunne opstarte en ny lokal tv-station. Foto: Johan Gadegaard.

Foruden klassiske tv-indslag skal trekløveret også udvikle et underholdningsshow. Man har så småt skitserne til et selvudviklet gameshow i støbeskeen. Hovedidéen er at have præmier til publikum og til de seere, som deltager i de SMS-afstemninger, der vil være i programmet. Præmierne bliver så sponsoreret af virksomheder og af de butikker, der skiftes til at danne kulisse for programmet.

- Indtil vi ser, hvordan det kører, bliver jeg vært. Ellers har vi et par lokale halvkendisser, som efter planen skal overtage posten, siger Henri Holler.

Annonce

Andre kan lave indhold

Han brugte 40.000 kroner på at oprette det selskab, der skal lave indhold til kanalen, og så har han brugt mere end det beløb på at købe udstyr. Til gengæld skal han ikke betale for at få lov til at sende på Skjern Bredbånds kanal, så længe han forpligter sig til at skabe indhold til den.


Hvis indslaget handler om en virksomhed, en forening eller lignende, skal det være en win-win. De skal have noget opmærksomhed, og vi skal have noget godt indhold.

Henri Holler, idémand, lokal tv-station


På samme måde vil andre også kunne få lov at lave lokale indslag til sendefladen. Det vigtigste for Skjern Bredbånd er, at der bliver skabt noget opmærksomhed om det lokale liv.

- Vi vil gerne have, at Skjerns forretninger og foreninger begynder at bruge kanalen lidt mere aktivt, siger Thomas Bukholt Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i og driftsleder for Skjern Bredbånd.

Hvis man ikke har Skjern Bredbånd, vil man også kunne se indslagene på YouTube. Ligeledes overvejer folkene bag kanalen, om kanalen skal blive tilgængelig som web-tv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce