Skjern Håndbold

Skjern er bagud på point, men foran på form inden slutspil: Gode chancer for semifinaleplads

Højre fløj René Rasmussen har kæmpet sig tilbage fra en skade, og fløjspillerens fart i kontrafasen har gavnet holdet, mener cheftræner Ole Nørgaard. Begge tror de på chancen for at gå videre fra slutspilspuljen. Foto: Jørgen Kirk
Syv sejre og et nederlag i ligaen siden jul giver Skjern Håndbold troen på, de kan komme med i semifinalerne, selvom de begynder slutspillet med nul point.

Skjern: De forsvarende Danmarksmestre i herrehåndbold, Skjern Håndbold, må se til fra næstbageste geled, når slutspillet begynder. For når Aalborg, TTH Holstebro og SønderjyskE venter i slutspillet, begynder grundspilsvinderne fra Nordjylland med to point og den vestjyske rival med et, mens Skjern og Haderslev-holdet har en tom pointkonto.

Skjern har nemlig kun været tredjebedst af puljens fire hold i håndboldligaens grundspil. Bedre bliver det ikke for Skjern, hvis man ser på, hvordan holdene har klaret sig i de indbyrdes opgør i sæsonen. Her klarer Skjern sig også næstdårligst af de fire duellanter.

Men der er da én statistisk, Skjern kan glæde sig over inden jagten på semifinalepladser. Skjern har nemlig den bedste pointform blandt puljens hold, når man måler på kampene efter jul. Ja, faktisk har Skjern pointmæssigt været det bedste ligahold i 2019 sammen med Bjerringbro-Silkeborg. 14 point ud af 16 lyder pointhøsten.

Pointformen og spillet på banen efter jul får de forsvarende mestre til at tro på, de kan ende blandt de to bedste hold i slutspilspuljen, selvom Aalborg og TTH har tyvstartet med pointhøsten. - Hvis vi kan holde niveauet fra ligaen efter jul, er jeg chancerne gode, synes jeg. Vi har hverken spillet mod TTH eller Aalborg efter jul, så man kan ikke bare lige overføre det direkte, men jeg synes egentlig, vi har fået et godt afsæt, siger cheftræneren i Skjern Håndbold, Ole Nørgaard.

Sådan har Skjerns modstandere klaret sig i grundspillet

Skjern endte på femtepladsen i grundspillet, og det sender dem i slutspilspulje med Aalborg Håndbold, TTH Holstebro og SønderjyskE. Her kan du, hvordan holdene har klaret sig i grundspillet:

Aalborg Håndbold vandt grundspillet med 41 point. De begynder slutspillet med to point.

TTH Holstebro endte på fjerdepladsen i grundspillet med 35 point og begynder sluspillet med et point.

Skjern endte på femtepladsen i grundspillet med 34 point og har nul point fra slutspillets start.

SønderjyskE endte som nummer otte i grundspillet med 23 point og starter derfor også med nul point.

Holdene har mødt hinanden i grundspillet både ude og hjemme. Holdene klarede sig på følgende måde i de indbyrdes opgør:

Aalborg Håndbold fik 10 af 12 mulige point.

TTH Holstebro fik 7 af 12 mulige point.

Skjern Håndbold fik 6 af 12 muligt point.

SønderjyskE fik 1 af 12 mulige point.

Få skader og færre kampe giver håb

Cheftræneren hæfter sig ved, at Skjern både har fået anfører Bjarte Myrhol tilbage i fuld vigør, efter han returnerede fra en skade i december og herefter vandt VM-sølv med Norge, mens også kontraraketten René Rasmussen på fløjen har givet Skjern mere pondus.

Når man spørger René Rasmussen selv om hans spil i foråret, bruger han ord som ”okay” og ”fint”. Holdets præstation i ligaen får et ”supergodt”.

- Når vi spiller, som vi har gjort i store dele af foråret, er der ikke så mange, der kan slå os. Jeg synes egentlig, det ser meget åbent ud, så længe vi holder os til vores koncept. Kan vi holde vores koncept, ser jeg gode muligheder for at avancere, men det kræver så også, at vi stepper op og måske lægger endnu et lag på vores spil i angreb og forsvar, siger René Rasmussen.

Kun Thomas Mogensen var ikke med, da Skjern lørdag afsluttede grundspillet med en hjemmesejr mod TMS Ringsted. De grønblusede håber at have bagspilleren klar til slutspillet. Med en skadessituation, der lysner, og et kampprogram, som pludselig ikke er så pakket, efter Skjern røg ud af Champions League, har Skjern kunnet ”parkeret alt det, der stod i vejen for os,” mener Ole Nørgaard.

Jagter seks ud af seks sejre – kan nok nøjes med færre

Målet for de seks kampe i slutspillet er derfor også klart.

- Vi går efter 12 point. Med vores udgangspunkt skal vi vinde alt, hvad der ligger foran os, så det går vi efter, siger cheftræneren.

Ole Nørgaard har end ikke lyst til at spekulere i, hvor mange elle få kampe Skjern kan tillade sig at tabe, hvis man vil op blandt de to bedste i slutspilspuljen. René Rasmussen tror på, Skjern godt ville kunne tåle at tabe ude mod topholdet fra Aalborg, men nok heller ikke meget mere end det.

- Vi skal vinde alle vores hjemmekampe, og så skal vi helst ud at trylle ude mod Tvis og SønderjyskE, siger fløjspilleren.

Skjern lægger ud mod TTH Holstebro i slutspillet, og hvis Skjern taber, risikerer de at være tre point væk fra en semifinaleplads allerede efter første runde. Derfor skal man have en god pointhøst fra start, mener cheftræneren. Arkvifoto: Johan Gadegaard

Semifinaleplads er ikke nok

Slutspilspuljernes andenpladser, der giver adgang til semifinalen på yderste mandat, er de sidste tre sæsoner gået til hold med enten otte eller ni point. René Rasmussens bud var efter kampen mod TMS Ringsted, at Skjern skal bruge i omegnen af 10.

Skjern-spilleren betegner sig selv som ”meget optimistisk” over chancen for at komme med i semifinalen. Skulle det lykkedes, vil han dog ikke være tilfreds endnu.

- Nu vandt vi guld sidste år, og så må vi ikke være tilfredse med at nå semifinalen. Vi går efter at komme i finalen, siger René Rasmussen.

Skjern åbner slutspillet hjemme mod TTH Holstebro onsdag 17. april klokken 20.30, mens de andre kampe endnu ikke er endeligt fastlagt.

0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF