Skjern Håndbold

Skjern er bagud på point, men foran på form inden slutspil: Gode chancer for semifinaleplads

Højre fløj René Rasmussen har kæmpet sig tilbage fra en skade, og fløjspillerens fart i kontrafasen har gavnet holdet, mener cheftræner Ole Nørgaard. Begge tror de på chancen for at gå videre fra slutspilspuljen. Foto: Jørgen Kirk
Syv sejre og et nederlag i ligaen siden jul giver Skjern Håndbold troen på, de kan komme med i semifinalerne, selvom de begynder slutspillet med nul point.

Skjern: De forsvarende Danmarksmestre i herrehåndbold, Skjern Håndbold, må se til fra næstbageste geled, når slutspillet begynder. For når Aalborg, TTH Holstebro og SønderjyskE venter i slutspillet, begynder grundspilsvinderne fra Nordjylland med to point og den vestjyske rival med et, mens Skjern og Haderslev-holdet har en tom pointkonto.

Skjern har nemlig kun været tredjebedst af puljens fire hold i håndboldligaens grundspil. Bedre bliver det ikke for Skjern, hvis man ser på, hvordan holdene har klaret sig i de indbyrdes opgør i sæsonen. Her klarer Skjern sig også næstdårligst af de fire duellanter.

Men der er da én statistisk, Skjern kan glæde sig over inden jagten på semifinalepladser. Skjern har nemlig den bedste pointform blandt puljens hold, når man måler på kampene efter jul. Ja, faktisk har Skjern pointmæssigt været det bedste ligahold i 2019 sammen med Bjerringbro-Silkeborg. 14 point ud af 16 lyder pointhøsten.

Pointformen og spillet på banen efter jul får de forsvarende mestre til at tro på, de kan ende blandt de to bedste hold i slutspilspuljen, selvom Aalborg og TTH har tyvstartet med pointhøsten. - Hvis vi kan holde niveauet fra ligaen efter jul, er jeg chancerne gode, synes jeg. Vi har hverken spillet mod TTH eller Aalborg efter jul, så man kan ikke bare lige overføre det direkte, men jeg synes egentlig, vi har fået et godt afsæt, siger cheftræneren i Skjern Håndbold, Ole Nørgaard.

Sådan har Skjerns modstandere klaret sig i grundspillet

Skjern endte på femtepladsen i grundspillet, og det sender dem i slutspilspulje med Aalborg Håndbold, TTH Holstebro og SønderjyskE. Her kan du, hvordan holdene har klaret sig i grundspillet:

Aalborg Håndbold vandt grundspillet med 41 point. De begynder slutspillet med to point.

TTH Holstebro endte på fjerdepladsen i grundspillet med 35 point og begynder sluspillet med et point.

Skjern endte på femtepladsen i grundspillet med 34 point og har nul point fra slutspillets start.

SønderjyskE endte som nummer otte i grundspillet med 23 point og starter derfor også med nul point.

Holdene har mødt hinanden i grundspillet både ude og hjemme. Holdene klarede sig på følgende måde i de indbyrdes opgør:

Aalborg Håndbold fik 10 af 12 mulige point.

TTH Holstebro fik 7 af 12 mulige point.

Skjern Håndbold fik 6 af 12 muligt point.

SønderjyskE fik 1 af 12 mulige point.

Få skader og færre kampe giver håb

Cheftræneren hæfter sig ved, at Skjern både har fået anfører Bjarte Myrhol tilbage i fuld vigør, efter han returnerede fra en skade i december og herefter vandt VM-sølv med Norge, mens også kontraraketten René Rasmussen på fløjen har givet Skjern mere pondus.

Når man spørger René Rasmussen selv om hans spil i foråret, bruger han ord som ”okay” og ”fint”. Holdets præstation i ligaen får et ”supergodt”.

- Når vi spiller, som vi har gjort i store dele af foråret, er der ikke så mange, der kan slå os. Jeg synes egentlig, det ser meget åbent ud, så længe vi holder os til vores koncept. Kan vi holde vores koncept, ser jeg gode muligheder for at avancere, men det kræver så også, at vi stepper op og måske lægger endnu et lag på vores spil i angreb og forsvar, siger René Rasmussen.

Kun Thomas Mogensen var ikke med, da Skjern lørdag afsluttede grundspillet med en hjemmesejr mod TMS Ringsted. De grønblusede håber at have bagspilleren klar til slutspillet. Med en skadessituation, der lysner, og et kampprogram, som pludselig ikke er så pakket, efter Skjern røg ud af Champions League, har Skjern kunnet ”parkeret alt det, der stod i vejen for os,” mener Ole Nørgaard.

Jagter seks ud af seks sejre – kan nok nøjes med færre

Målet for de seks kampe i slutspillet er derfor også klart.

- Vi går efter 12 point. Med vores udgangspunkt skal vi vinde alt, hvad der ligger foran os, så det går vi efter, siger cheftræneren.

Ole Nørgaard har end ikke lyst til at spekulere i, hvor mange elle få kampe Skjern kan tillade sig at tabe, hvis man vil op blandt de to bedste i slutspilspuljen. René Rasmussen tror på, Skjern godt ville kunne tåle at tabe ude mod topholdet fra Aalborg, men nok heller ikke meget mere end det.

- Vi skal vinde alle vores hjemmekampe, og så skal vi helst ud at trylle ude mod Tvis og SønderjyskE, siger fløjspilleren.

Skjern lægger ud mod TTH Holstebro i slutspillet, og hvis Skjern taber, risikerer de at være tre point væk fra en semifinaleplads allerede efter første runde. Derfor skal man have en god pointhøst fra start, mener cheftræneren. Arkvifoto: Johan Gadegaard

Semifinaleplads er ikke nok

Slutspilspuljernes andenpladser, der giver adgang til semifinalen på yderste mandat, er de sidste tre sæsoner gået til hold med enten otte eller ni point. René Rasmussens bud var efter kampen mod TMS Ringsted, at Skjern skal bruge i omegnen af 10.

Skjern-spilleren betegner sig selv som ”meget optimistisk” over chancen for at komme med i semifinalen. Skulle det lykkedes, vil han dog ikke være tilfreds endnu.

- Nu vandt vi guld sidste år, og så må vi ikke være tilfredse med at nå semifinalen. Vi går efter at komme i finalen, siger René Rasmussen.

Skjern åbner slutspillet hjemme mod TTH Holstebro onsdag 17. april klokken 20.30, mens de andre kampe endnu ikke er endeligt fastlagt.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce