Annonce
Skjern Håndbold

Skjern ender på 5. plads: Det er - for at sige det på vestjysk - træls

Carsten Thygesen ærgrer sig over den måde, sæsonen måtte slutte på, men understreger, at det var den helt rigtige beslutning. Arkivfoto: John Randeris
Det betyder blandt andet, at Kasper Søndergaards karriere er slut.
Annonce

SKJERN: Primo Tours Ligaen afsluttes midt i sæsonen efter 24 spillerunder.

Det betyder, at Skjern Håndbold ender på en femteplads og akkurat ikke når en plads i EHF-cuppen.

På trods af dette mener Carsten Thygesen, at det er den rette beslutning, Dansk Håndbold Forbund har taget.

- I det store perspektiv synes jeg, det er den rigtige beslutning, sådan som verden har udviklet sig. Af hensyn til den risiko, det er at mødes, bakker jeg fuldt op om den beslutning, der er taget i dag, siger han og tilføjer:

- Tager vi de sportslige briller på og kigger på det, så har vi ikke prøvet det her før, og jeg synes, det er vildt underligt. Jeg tror, det er underligt for alle. Jeg ved, det er underligt for Aalborg at blive mester på denne måde. Jeg tror, det er underligt for Nordsjælland at rykke ned. Det er underligt for os ikke at få lov til at spille om at komme med i EHF Cup. Det tror jeg ellers, vi ville have haft en god chance for. Jeg tror ikke, der er nogen, der synes, at der er nogle fordele i det. Det er nu engang bare nødvendigt.

Spillerne har taget et medansvar og sagt, at de vil bidrage, hvor de kan. De har lavet et sparekatalog med forslag til den kommende sæson og til projekter, der kan give klubben penge.

Carsten Thygesen, bestyrelsesformand i Skjern Håndbold

Annonce

Slutter karriere med tom hal

Spillerne er ifølge Carsten Thygesen trætte af ikke at kunne spille håndbold og ærgrer sig over den måde, de måtte slutte sæsonen på.

Dog må én spiller sidde tilbage med en noget mere uforløst følelse.

Kasper Søndergaard meddelte i august, at han indstiller sin aktive karriere efter den sæson, der tirsdag eftermiddag blev afsluttet på et skrivebord i Dansk Håndbold Forbund.

- At Danmarks mest vindende håndboldspiller skal slutte af med at spille på udebane mod Aalborg uden tilskuere, er virkelig en mærkelig situation. Det er - for at sige det på vestjysk - træls, men i det store perspektiv er vi nødt til at sige, at det ikke ændrer på, at den beslutning, der er taget, er den rigtige, siger Carsten Thygesen.

Annonce

Spillere bidrager

Når man taler om ikke at afvikle håndboldkampe, taler man også om en masse indtægter, der forsvinder, uden udgifterne nødvendigvis følger med.

Derfor har Skjern Håndbold også tænkt sig at søge lønkompensation, da alle spillere, trænere og andre medarbejdere er hjemsendte.

- Det er de mest indtægtsgivende kampe i slutspil og medaljekampe, vi misser. Det kommer til at koste. Når vi så alligevel tror på, at vi kan ramme et nulresultat, er det fordi, vi har sendt alle medarbejdere hjem og dermed får andel i lønkompensationspakke, siger Carsten Thygesen.

Også spillerne har forsøgt at hjælpe med en liste over tyve forslag til besparelser i deres hverdag, som for eksempel involverer kantineordning, kørsel til kampene og inddragelse af dele af ferien til projekter, der kan hente sikre klubben yderligere indtjening.

- Spillerne har taget et medansvar og sagt, at de vil bidrage, hvor de kan. De har lavet et sparekatalog med forslag til den kommende sæson og til projekter, der kan give klubben penge. Vi har lavet en fælles målsætning om, at det skal bidrage med en halv million kroner, siger bestyrelsesformanden.

Desuden har stifterne af Skjern Ultras taget initiativ til en indsamling blandt fansene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce