Annonce
Skjern Håndbold

Skjern-drengen Mathias Gidsel udtaget til VM: Fejrede det med at dytte på motorvejen

Mathias Gidsel var i november for første gang med det danske A-herrelandshold, da der var træningssamling i Herning. Han fik debut i en EM-kvalifikationskamp få dage senere mod Finland. Arkivfoto: Ernst van Norde/Scanpix 2020
Det tidligere Skjern-talent Mathias Gidsel skal med de forsvarende verdensmestre til VM. I hans slutrundedebut som senior jagter han spilletid og guldmedalje.
Annonce

SKJERN/GOG: Hornet i bund på motorvejen og jubel i bilen.

21-årige Mathias Gidsel sad bag rettet og havde holdkammerat Emil Jakobsen med op at køre. Holdkammeraten var på vej til træning, da Emil Jakobsen fik en mail om, at han var en del af de danske håndboldherrers VM-trup.

Fordi Mathias Gidsel kørte bilen, kunne han ikke bare lige tjekke, om han også havde fået en mail. Men ud af øjenkrogen kunne han på vennens telefon ane, at Mathias Gidsel også stod på truplisten. Og ja, den er god nok: Mathias Gidsel, der er født og opvokset i Skjern, fik i november debut for det danske A-landshold. Nu får han også slutrundedebut, når holdet til januar drager til Egypten.

Mailen tikkede ind, omkring 10 minutter før, det danske håndboldforbund sendte en pressemeddelelse ud med nyheden. Så denne gang var Mathias Gidsel slet ikke forberedt på nyheden, som han var sidst, da han blev udtaget til sin først A-landskamp.

- Jeg er lige så overrasket som jer, siger Mathias Gidsel.

Annonce

"Mini" går efter guldet

I Skjern blev han som barn kaldt ”Mini”, fordi Mathias Gidsel var den yngste i søskendeflokken.

På halgulvet hang navnet ved, fordi han hverken i højde eller bredde hørte til de største spillere. Men siden teenageårene er Mathias Gidsel skudt i vejret. Det gælder også håndboldmæssigt. For omtrent to år siden spillede han sig ind på GOG's hold i herreligaen. Nu skal 21-årige Mathias ”Mini” Gidsel duellere med verdens bedste håndboldspillere.


Jeg tror personligt kun, jeg er tilfreds med at vinde. Vi tager derned for at vinde, og det ved alle, at vi har spillerne til.

Mathias Gidsel, landsholdsspiller


Han har fået en af de 20 pladser i VM-truppen hos de danske OL- og verdensmestre og bliver en af de to venstrehåndede højebacks i truppen.

Dermed bygger højrebacken videre på et år, hvor GOG-spilleren er blevet kåret som årets talent i den danske liga af sine spillerkollegaer, har fået debut på A-landsholdet og også for alvor har bidt sig fast som en profil i den danske herreliga. Nu jagter han spilletid og VM-guld.

- Jeg tror altid, at et land som Danmark skal gå efter de ypperste pladser. Det tror jeg også, at vi går efter i år. Jeg tror personligt kun, jeg er tilfreds med at vinde. Vi tager derned for at vinde, og det ved alle, at vi har spillerne til, siger Mathias Gidsel.

Annonce

Hårdt program og corona

Trupperne til VM er denne gang blevet udvidet til 20 spillere som følge af situationen med corona.

Virussen betyder, at landsholdet skal blive i en boble under slutrunden, og det vil gøre slutrundeoplevelsen meget anderledes, end hvad Mathias Gidsel tidligere har prøvet som ungdomsspiller, mener han.

Mathias Gidsel har selv haft coronavirus, men nu har han været klar i mellem halvanden og to uger og føler sig efterhånden helt oven på igen. Kroppen kan godt mærke, at der har været mange danske og europæiske kampe med GOG i efteråret, men det er, som om det betyder mindre nu.

- Den seneste tid har ikke været helt optimal, men fysisk glemmer man lidt, at man er øm, når man bliver udtaget til A-landsholdet, siger Mathias Gidsel.

Foruden Mathias Gidsel er også andre spillere med relation til Skjern Håndbold udtaget. Det gælder bagspiller og forsvarsspecialist Henrik Møllgaard, der i dag spiller i Aalborg Håndbold, og målmand Emil Nielsen, der i dag spiller i franske Nantes.

For Norge er Bjarte Myrhol og Robin Haug med i bruttotruppen, mens Elvar Örn Jónsson er med i Islands VM-trup.

Danmark spiller første kamp til VM i Egypten 15. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce