Annonce
Skjern

Bygherre retter ind: Boligblok skal beskæres med en halv etage

De oprindelige tegninger af boligprojektet på Cirklens grund. Til venstre den toetagers blok, der er opført; blokken ud mod Bredgade vil fortsat fremtræde med tre etager ind mod gården, men ud mod Bredgade trækkes øverste etage tilbage, så det virker, som om den kun er to en halv etage høj. Illustration fra arkitektens visualisering.
Arkitekt Dan Myhre ændrer på boligblok i tre etager, der skal opføres på Cirklens tidligere grund, så facade ud mod Bredgade i Skjern fremstår mindre dominerende.

SKJERN: Der skal barberes en halv etage af facaden ud mod Bredgade for at kommunen vil godtage et planlagt treetagers byggeri på grunden Bredgade 11, der tidligere lagde matrikel til det tidligere pensionat og efterfølgende spejderhus, Cirklen. Det fremgår af dagsordenen forud for teknik- og miljøudvalgets møde på tirsdag.

Arkitekt Dan Myhre købte i 2017 Cirklen, og står for opførelse af et ejerlejlighedsprojekt på arealet. Der er allerede opført en toetagers boligblok, der ligger ned mod jernbanen.

Men bygherren vil gerne opføre en blok i tre etager ud mod Bredgade i et område uden eksisterende lokalplan, men hvor kommuneplanen angiver, at bebyggelsen kan opføres i højst to en halv etager med en totalhøjde på 10 meter.

Da sagen første gang blev behandlet af teknik- og miljøudvalget i juni 2018, besluttede udvalget, at det ikke ville godkende igangsættelsen af arbejdet med en ny lokalplan i den forbindelse. Baggrunden for beslutningen var, at politikerne mente, at et byggeri på tre etager ud mod Bredgade ville være for dominerende i forhold til den omkringliggende bebyggelse.

Annonce

Mere tilbagetrukkent

Nu er der så kommet en ny ansøgning fra Dan Myhre, hvori boligblokken fremstår med en tilbagetrukken facade mod Bredgade. Projektet er ikke ændret i forhold til facadeudtrykket mod gården, der her fremstår som et byggeri fulde tre etager.

I den reviderede ansøgning er facaden på øverste etage tilbagetrukket med cirka halvanden meter i forhold til facaden på første sal, og altangangen på øverste etage ligger nu inde bag facaden.

Teknik- og miljøforvaltningen mener dog, at facaden mod Bredgade ikke er tilbagetrukket tilstrækkeligt til, at byggeriet set fra Bredgade kan betegnes som byggeri i to en halv etage. Derfor har forvaltningen skitseret, hvor langt tilbage, facaden skal trækkes, for at projektet kan gennemføres, uden at det kræver en lokalplan.

Administrationen foreslår, at der foretages en nabohøring for det reviderede projekt, hvor facaden mod Bredgade overholder reglerne for to en halv etage, og hvor facaden mod gården udføres i tre fulde etager.

Kommer der væsentlige indsigelser, skal sagen tages op til fornyet behandling i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kontantløst samfund: En tur i biografen kostede samleren den bedste mønt - men pigen var køn

Annonce