Annonce
Skjern

Bygherre retter ind: Boligblok skal beskæres med en halv etage

De oprindelige tegninger af boligprojektet på Cirklens grund. Til venstre den toetagers blok, der er opført; blokken ud mod Bredgade vil fortsat fremtræde med tre etager ind mod gården, men ud mod Bredgade trækkes øverste etage tilbage, så det virker, som om den kun er to en halv etage høj. Illustration fra arkitektens visualisering.
Arkitekt Dan Myhre ændrer på boligblok i tre etager, der skal opføres på Cirklens tidligere grund, så facade ud mod Bredgade i Skjern fremstår mindre dominerende.

SKJERN: Der skal barberes en halv etage af facaden ud mod Bredgade for at kommunen vil godtage et planlagt treetagers byggeri på grunden Bredgade 11, der tidligere lagde matrikel til det tidligere pensionat og efterfølgende spejderhus, Cirklen. Det fremgår af dagsordenen forud for teknik- og miljøudvalgets møde på tirsdag.

Arkitekt Dan Myhre købte i 2017 Cirklen, og står for opførelse af et ejerlejlighedsprojekt på arealet. Der er allerede opført en toetagers boligblok, der ligger ned mod jernbanen.

Men bygherren vil gerne opføre en blok i tre etager ud mod Bredgade i et område uden eksisterende lokalplan, men hvor kommuneplanen angiver, at bebyggelsen kan opføres i højst to en halv etager med en totalhøjde på 10 meter.

Da sagen første gang blev behandlet af teknik- og miljøudvalget i juni 2018, besluttede udvalget, at det ikke ville godkende igangsættelsen af arbejdet med en ny lokalplan i den forbindelse. Baggrunden for beslutningen var, at politikerne mente, at et byggeri på tre etager ud mod Bredgade ville være for dominerende i forhold til den omkringliggende bebyggelse.

Annonce

Mere tilbagetrukkent

Nu er der så kommet en ny ansøgning fra Dan Myhre, hvori boligblokken fremstår med en tilbagetrukken facade mod Bredgade. Projektet er ikke ændret i forhold til facadeudtrykket mod gården, der her fremstår som et byggeri fulde tre etager.

I den reviderede ansøgning er facaden på øverste etage tilbagetrukket med cirka halvanden meter i forhold til facaden på første sal, og altangangen på øverste etage ligger nu inde bag facaden.

Teknik- og miljøforvaltningen mener dog, at facaden mod Bredgade ikke er tilbagetrukket tilstrækkeligt til, at byggeriet set fra Bredgade kan betegnes som byggeri i to en halv etage. Derfor har forvaltningen skitseret, hvor langt tilbage, facaden skal trækkes, for at projektet kan gennemføres, uden at det kræver en lokalplan.

Administrationen foreslår, at der foretages en nabohøring for det reviderede projekt, hvor facaden mod Bredgade overholder reglerne for to en halv etage, og hvor facaden mod gården udføres i tre fulde etager.

Kommer der væsentlige indsigelser, skal sagen tages op til fornyet behandling i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce