Skjern

Skjern Bank vil betale udbytte til aktionærerne

- Vi har den holdning, at nu har aktionærerne været tålmodige i mange år, og nu har vi fundamentet på plads. Banken har aldrig gået bedre end nu, og det skal aktionærerne mærke. Vi er overbeviste om, at vi er solide nok og at det nu er forsvarligt at gøre det, siger Per Munck, direktør i Skjern Bank. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Skjern Bank leverer endnu et godt regnskab for tredje kvartal, og nu skal aktionærerne også mærke, at det går godt i den lokale bank.

SKJERN: Længe har det været en drøm, og nu bliver det til virkelighed. For første gang i rigtig mange år vil Skjern Bank betale udbytte til sine aktionærer, og første udlodning forventes at finde sted, når årsregnskabet er afsluttet. Og som bankens direktør, Per Munck bemærker, så er det kun en økonomisk katastrofe i de næste par måneder, der kan sætte en stopper for planerne.

- Vi har den holdning, at nu har aktionærerne været tålmodige i mange år, og nu har vi fundamentet på plads. Banken har aldrig gået bedre end nu, og det skal aktionærerne mærke. Vi er overbeviste om, at vi er solide nok og at det nu er forsvarligt at gøre det, siger Per Munck.

Dermed imødekommer Skjern Bank blandt andet storaktionæren Lind Invest, der på seneste generalforsamling efterlyste en udbyttepolitik. Størrelsen af udbyttet fremkommer på den måde, at af årets resultat lægger man det der svarer til seks procent af egenkapitalen til side. Den resterende del af resultatet bliver der uddelt mellem 30 og 50 procent, alt afhængig af bankens situation i øvrigt.

- Det er ikke mange penge, men det er et vigtigt symbol, siger Per Munck.

Fortsætter gode takter

Torsdag morgen offentliggjorde banken sit tredjekvartals regnskab. Resultatet før skat er nu oppe på 160 millioner kroner, heraf en ekstraordinær kursgevinst fra salget af Value Invest på omkring 60 millioner kroner. Basisresultat er på 104 millioner kroner, og banken forventer et ordinært basisresultat i år på mellem 135 og 145 millioner kroner.

Skjern Bank har valgt at gå med livrem og seler i forhold til nedskrivninger, og niveauet er derfor uændret på 14 millioner kroner.

Udlånsvæksten er på 12,4 procent, og nu er udlånet oppe på 4,2 milliarder kroner. Både nye og mangeårige kunder bidrager til dette.

Generelt er omkostningerne steget i årets løb, men det har en årsag.

- 2018 er et år, hvor vi har satset på at blive større. Det kræver en større motor, og vi har været ude at ansætte nye. Men selvom det betyder omkostningsvækst, så er det en investering, siger Per Munck.

0/0
Skjern

Kirkegården samler gravene, men passer på historien

Erhverv

STS dyrker tæt samarbejde med virksomheder

Kultur

Fang Bubber på cykel i Skjern

Kultur

Se billederne: En populær påsketradition - traktorerne trak folk til

Erhverv For abonnenter

Unge står i kø for at blive lærlinge hos VM Tarm

Skjern For abonnenter

Kære morfar. Jeg håber at du har et got liv nedenånor jorn i kisten. Hilsen Julie

Skjern For abonnenter

37-årige Anders svømmer i klistermærker: Det gør mig ikke noget, at andre synes, det er for børn