Annonce
Erhverv

Skjern Bank snuser til rekordregnskab trods corona: Jeg frygtede, samfundet ville gå helt i stå

Per Munck ser ikke helt så mørkt på den økonomiske fremtid, som han gjorde, lige da corona brød ud. Men han er ikke helt sikker på, at det for alvor vil styrke forbruget, når befolkningen kan få udbetalt feriepenge. Allerede nu stiger opsparingerne nemlig, så det ser ud til, at folk holder lidt på pengene. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Rekordoverskuddet fra sidste år når man næppe denne gang, men basisforretningen har ikke for alvor lidt under corona.
Annonce

SKJERN: Ikke så langt fra et sidste års rekordår som frygtet.

Det er den halvvejsstatus, man kunne gøre i Skjern Bank, da man torsdag offentliggjorde halvårsregnskab.

Sidste år solgte Skjern Bank aktier i Lån & Spar Bank, og man fik også en god engangsindtægt, når mange kunder lagde deres realkreditlån om.

De engangsindtægter sørgede sidste år for, at et godt år blev forvandlet til et rekordår. 165 millioner havde man i overskud før skat.

Det niveau når Skjern Bank sandsynligvis ikke i år. Forventningerne er snarere 115-130 millioner i overskud.

Men ser man bort fra de engangsindtægter, man hentede i 2019, ser selve bankforretningen ud til at matche sidste år. Basisresultatet i første halvår 2020 er faktisk steget med 2,7 millioner. Det vækker stor tilfredshed.

- Vi kan næsten matche rekordregnskabet fra sidste år, nu hvor der har været corona i første halvår. Det er faktisk okay. Det er et rigtig godt regnskab. Det er vi meget godt tilfredse med i de her tider, hvor det kan være svært, siger Skjern Bank-direktør Per Munck med et smil.

Annonce

Folk er i opsparingsmode

I det første halvår har halvdelen af tiden været præget af corona. Meget af landet lukkede 11. marts.

Så med i det forventede overskud for hele året på 115-130 millioner før skat er også indregnet, at banken følger statens opfordring til at lægge penge til side. For hvis nogle virksomheder eller privatpersoner skulle knække nakken på corona, får banken ikke de penge ind, den havde forventet.

Skjern Bank har derfor lagt 40 millioner kroner i det, som Per Munck kalder for en ”krigskasse”.


Folk er gået i opsparings-mode. Bilen og køkkenet skal ikke skiftes nu.

Per Munck, direktør, Skjern Bank


Sådan nogle har personer og virksomheder måske også. I hvert fald er tendensen til, at danskerne sparer mere op, fortsat under corona.

Kunderne i Skjern Bank har samlet set 12,5 procent flere penge til at stå på bogen nu sammenlignet med sidste år.

Noget stammer fra, at banken generelt får flere privatkunder. Men ser man på folks lyst til at låne bliver tendensen endnu tydeligere. Der bliver lånt færre penge ud. Folk sparer op og er påpasselige.

- Folk er gået i opsparings-mode. Bilen og køkkenet skal ikke skiftes nu. Jo flere penge, man har stående, jo længere tid går der, før man har brug for at låne. Man bruger først sine egne penge, for det er billigst, siger Per Munck.

Annonce

Mere optimisme nu

Per Munck mener, at det ikke er helt nemt at forudse, hvordan corona kan påvirke erhvervskunder fremover.

Det afhænger meget af de markeder, som virksomhederne skal sælge deres varer til, og det kan igen afhænge af, om coronaen blusser op. Men efter at banken under corona har talt med alle erhvervskunder, ser han knapt så negativ på den økonomiske fremtid.

- Jeg havde frygtet, at det ville have ramt værre. Jeg havde frygtet, at samfundet var gået fuldstændig i stå. Det er det trods alt ikke. Jeg var noget mere pessimistisk, da corona brød ud. Jeg er ikke så bekymret, som jeg var dengang, efterhånden som vi har talt med virksomhederne. Det er virksomhederne heller ikke, siger Per Munck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce