Annonce
Skjern

Skjern Bank opjusterer forventninger til årsresultatet

Skjern Banks direktør, Per Munck, glæder sig over at kunne opjustere forventningerne. Arkivfoto: Jørgen Kirk

SKJERN: Gode tider smitter af på Skjern Bank, der i en fondsbørsmeddelelse har opjusteret forventningerne for 2019.

Hidtil har forventningen ligget på et resultat mellem 135 og 150 millioner - med en tilføjelse om at det nok ville blive i toppen af intervallet. De nye forventninger siger et sted mellem 150 og 160 millioner kroner. Beløbet er før skat.

- Der er to ting, der gør det. Dels er der lavrentetider, og vi har lavet mange låneomlægninger for vores kunder. Vi ved godt, at det er noget, der ikke bliver ved, men vi glæder os på kundernes vegne. Dels er der stadig mange kunder, der vælger os til. Vores koncept virker også i vores afdelinger i Nordsjælland og Hellerup, og det er vi stolte og ydmyge over, siger Per Munck, direktør i Skjern Bank.

Sidste år landede Skjern Bank et resultat på 165 millioner kroner før skat. En stor del af det skyldtes salget af Value Invest, der gav en kursgevinst på 60 millioner kroner.

Første halvår 2019 blev med et resultat på 80,8 millioner kroner, hvilket banken betegnede som meget tilfredsstillende. Bankens 3. kvartalsrapport offentliggøres den 31. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce