Annonce
Skjern

Skjern Bank opjusterer forventninger til årsresultatet

Skjern Banks direktør, Per Munck, glæder sig over at kunne opjustere forventningerne. Arkivfoto: Jørgen Kirk

SKJERN: Gode tider smitter af på Skjern Bank, der i en fondsbørsmeddelelse har opjusteret forventningerne for 2019.

Hidtil har forventningen ligget på et resultat mellem 135 og 150 millioner - med en tilføjelse om at det nok ville blive i toppen af intervallet. De nye forventninger siger et sted mellem 150 og 160 millioner kroner. Beløbet er før skat.

- Der er to ting, der gør det. Dels er der lavrentetider, og vi har lavet mange låneomlægninger for vores kunder. Vi ved godt, at det er noget, der ikke bliver ved, men vi glæder os på kundernes vegne. Dels er der stadig mange kunder, der vælger os til. Vores koncept virker også i vores afdelinger i Nordsjælland og Hellerup, og det er vi stolte og ydmyge over, siger Per Munck, direktør i Skjern Bank.

Sidste år landede Skjern Bank et resultat på 165 millioner kroner før skat. En stor del af det skyldtes salget af Value Invest, der gav en kursgevinst på 60 millioner kroner.

Første halvår 2019 blev med et resultat på 80,8 millioner kroner, hvilket banken betegnede som meget tilfredsstillende. Bankens 3. kvartalsrapport offentliggøres den 31. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce