Annonce
Erhverv

Trods hektiske måneder: Skjern Bank lander på 44,2 millioner i første kvartal

Skjern Banks direktør, Per Munck. Arkivfoto: Morten Stricker

SKJERN: Selvom de seneste måneder har været noget heftige for Skjern Bank, grundet storaktionæren Lind Invest, som for en måneds tid siden solgte sin aktier, har banken formået at komme godt ud af første kvartal. Det viser det netop offentliggjorte kvartalsregnskab, hvor Skjern Bank henter et resultat på 44,2 millioner kroner før skat. Basisresultatet er på 37,3 millioner kroner.

Nettorente- og gebyrindtægter er steget med 3,9 procent til 82,4 millioner kroner, i forhold til samme kvartal sidste år.

Skjern Bank har en forholdsvis stor eksponering mod landbruget, og banken oplyser i sin ledelsesberetning, at niveauet for nedskrivninger er reduceret marginalt, selvom landbruget fortsat er presset. I kvartalet har der været nedskrivninger for 3,7 millioner kroner, og banken anser det for tilfredsstillende. Det fremgår ligeledes af ledelsesberetningen, at bankens øvrige segmenter udvikler sig meget tilfredsstillende.

Gennem de senere år har Skjern Bank oplevet en meget stor kundetilgang, og den tendens er fortsat i årets første kvartal. Det smitter af på udlånet, og dette er øget med 225,8 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 5,5 procent i forhold til udlånet på samme tid sidste år.

Bankens kapitalprocent er på 17,8 procent uden indregning af resultatet. Solvensbehovet er opgjort til 9,4 procent.

For året som helhed forventer Skjern Bank et basisresultat på mellem 130 og 145 millioner kroner, og en udlånsfremgang på op til 5 procent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce