Erhverv

Trods hektiske måneder: Skjern Bank lander på 44,2 millioner i første kvartal

Skjern Banks direktør, Per Munck. Arkivfoto: Morten Stricker

SKJERN: Selvom de seneste måneder har været noget heftige for Skjern Bank, grundet storaktionæren Lind Invest, som for en måneds tid siden solgte sin aktier, har banken formået at komme godt ud af første kvartal. Det viser det netop offentliggjorte kvartalsregnskab, hvor Skjern Bank henter et resultat på 44,2 millioner kroner før skat. Basisresultatet er på 37,3 millioner kroner.

Nettorente- og gebyrindtægter er steget med 3,9 procent til 82,4 millioner kroner, i forhold til samme kvartal sidste år.

Skjern Bank har en forholdsvis stor eksponering mod landbruget, og banken oplyser i sin ledelsesberetning, at niveauet for nedskrivninger er reduceret marginalt, selvom landbruget fortsat er presset. I kvartalet har der været nedskrivninger for 3,7 millioner kroner, og banken anser det for tilfredsstillende. Det fremgår ligeledes af ledelsesberetningen, at bankens øvrige segmenter udvikler sig meget tilfredsstillende.

Gennem de senere år har Skjern Bank oplevet en meget stor kundetilgang, og den tendens er fortsat i årets første kvartal. Det smitter af på udlånet, og dette er øget med 225,8 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 5,5 procent i forhold til udlånet på samme tid sidste år.

Bankens kapitalprocent er på 17,8 procent uden indregning af resultatet. Solvensbehovet er opgjort til 9,4 procent.

For året som helhed forventer Skjern Bank et basisresultat på mellem 130 og 145 millioner kroner, og en udlånsfremgang på op til 5 procent.

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce