Annonce
Skjern

Skjern Bank har kurs mod det bedste regnskab nogensinde

Per Munck, direktør i Skjern Bank, betegner tredjekvartalsregnskabet som hammergodt. Arkivfoto: Jørgen Kirk

SKJERN: Hammergodt!

Det ord bruger Skjern Banks direktør Per Munck om tredjekvartalsregnskabet, som netop er blevet offentliggjort. Resultatet før skat er på 134,1 millioner kroner, og dermed er der ikke langt til forventningen om et årsresultat på mellem 150 og 160 millioner kroner, som Skjern Bank fornyligt opjusterede til.

- Det årsregnskab, vi forventer, er det absolut bedste, som Skjern Bank nogensinde har lavet, siger Per Munck.

Egenkapitalforretningen forventes at blive i intervallet 17 til 19 procent, og dermed ligger Skjern Bank i den høje ende. Basisforretningen kører stille opad, og udlånsvæksten er på en procent. Det skyldes, at lånebehovet i banken ikke er særligt stort, fordi renterne på kreditforeningslånene er historisk lave. Medarbejderne i banken har haft meget travlt med at lægge lån om de seneste måneder.

Der er flere omkostninger til løn end tidligere.

- Som vi siger, så skal vi bruge flere på første sal til det administrative arbejde. Det er bare et vilkår, når man vil drive bank i Danmark, og vi ønsker at være på forkant med regelsættet, forklarer Per Munck.

Banken har sat nedskrivningerne til 11,2 millioner kroner, og det skyldes en forsigtig tilgang til opgørelsen af risici.

Torsdag meddelte Skjern Bank til fondsbørsen, at Søren Dalum Tinggaard udtræder af bestyrelsen. Han er blevet udnævnt til vice president for Danish Crown i Kina, hvor han fra årsskiftet tager permanent bopæl i Shanghai. Afstanden til Kina er uforenlig med hvervet i bankens bestyrelse og repræsentantskabet, og hans udtræden af bestyrelsen er med beklagelse taget til efterretning af banken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce