Annonce
Skjern

Skjern Bank går udenom corona-krise ind til videre

Per Munck, direktør i Skjern Bank, er godt tilfreds med tredje kvartal. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Tredjekvartalsregnskabet viser gode takter i Skjern Bank, og banken har ikke mange kunder i de corona-udsatte brancher.
Annonce

SKJERN: Hjemmearbejde og generel corona-usikkerhed kunne have været en sten i skoen på Skjern Banks bundlinie, men da banken torsdag morgen offentliggjorde sit tredjekvartalsregnskab, afspejlede det sig ikke i kolonnerne.

Efter 30. september er Skjern Bank nu oppe på et resultat før skat på 100 millioner kroner. Var coronaen ikke kommet, havde det været væsentlig højere, idet Skjern Bank har lagt 40 millioner kroner til side i corona-buffer.

Basisresultatet er med sine 118,7 millioner kroner seks procent højere end 30. september sidste år. Forventningen til året er opjusteret til mellem 125 og 140 millioner kroner før skat.

- Ser vi på driften, er 2020 det bedste, vi kigger ind i nogensinde, fastslår Per Munck, direktør i Skjern Bank, der vurderer, at hvis banken kommer til at mærke noget til coronaen, vil det blive i nuværende kvartal eller i første kvartal af 2021.

Kapitalprocenten er nu på 20,3 procent og har aldrig været højere. Indlånet stiger 10 procent, og der har aldrig været så mange frie midler, til trods for at der er negative renter.

Kunderne sparer op, og Per Munck har en fornemmelse af, at de indefrosne feriepenge ikke bliver brugt til forbrug, som politikerne ellers har opfordret til, men at de i stedet bliver gemt til trange tider.

Annonce

Stærke minkavlere

Skjern Bank har igen fået flere privatkunder, og nu er 50 procent af kundegrundlaget privatkunder. Tidligere var det på 30 procent, og på erhvervsdelen er Skjern Bank ikke nær så eksponeret mod de brancher, der er direkte corona-ramte. Hverken turismevirksomheder eller hotel- og restaurationsbranchen har Skjern Bank ret mange kunder af. Er der en branche, som Per Munck kan være bekymret for, er det underleverandører til industrien.

Lige nu er minkavlerne hårdt ramt, men heller ikke dem har Skjern Bank mange af, til trods for at banken gennem tiden har haft en stor andel af landbrug.

- Jeg har virkelig ondt af de stakkels mennesker, som lige nu bliver ramt. Men de minkavlere, vi har, er så stærke, at vi ikke kommer til at mærke det, fastslår Per Munck.


Jeg har virkelig ondt af de stakkels mennesker, som lige nu bliver ramt. Men de minkavlere vi har, er så stærke, at vi ikke kommer til at mærke det.

Per Munck, direktør, Skjern Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce